Tuesday, April 15, 2014

Freebies Printables : Pouch/Favors

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Awww this one is so cute. Tetiba terasa nak buat dekat my daughter's birthday, Husna. As a doorgift perhaps? Sharing with all of you. Not only for bride to be but can also apply to any other occasion/events. Dengan syarat RAJIN. Haha itu den pun tak dapat nak nolong yo!

Bentuk dia macam lebih kurang sampul raya tapi lebih halus dan comel hehhh.

Sesuai nak isi sweets, chocolates, etc. Then boleh letak sticker dekat pouch tu.


Abaikan dino dinosaurs tu haha tak sesuai untuk majlis kahwin ok melainkan uols nak buat tema dinosaurs atau tema hutan kihkih.


1) Download here

2) Lepas tu terus pergi ke Page 5.

3) Print, cut and done!

Mudah sangat-sangat ok. Kalau nak tukar design sendiri pun boleh. A bit technical. Maybe ada yang dah tahu. If taktau boleh drop comment or email to zme.ayd@gmail.com

Happy DIYing.

Sharing is sexay!

 

Wednesday, April 9, 2014

Freebies Printable : Party Bunting Flags

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

Its partayyyyy time. Taktau nak deco apa untuk meja makan beradap? Atau deco pelamin? Atau deco meja candy buffet?

Here it is!! Party Bunting Flags

Dah macam trend pulak kan? Tak semestinya letak dekat meja. Follow your creativity bebeh! Antara contoh-contoh gambar yang sempat digoogle haha.


Dekat meja tu dipanggil Bunting Flags ye kawan-kawan :)



Deco with bunting flags


So, nak buat sendiri macam mana? Ok download template seperti diberi :-





1) Website LoveVsDesign

Download template red --> Link 1
Download template blue --> Link 2

2 ) Ikut arahan seperti dalam file tu. Ada semua huruf. From A to Z.

3) Print and cut. Done! ;)

Nak minta tolong saya printkan pun boleyyyyy. Saya sedia membantu. Boleh email ke zme.ayd@gmail.com


Sharing is sexay.

 


Tuesday, April 8, 2014

Freebies Printables : Cupcake Wrappers

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

Hello hellow, harini nak share  DIY CUPCAKE WRAPPERS. Ok apa itu cupcake wrappers? 

This is it! Letak gambar je senang paham hahaha. Actually boleh google sendiri. BANYAK gila cupcake toppers. Tapi I think this is the easiest one. Cuma tinggal masukkan design je.


Nak buat sendiri macam mana? Ok ikut arahan dibawah.

1) Untuk download template, boleh klik link ni ye --> OhCrafts

2) Lepas tu, buka software design uols. I'd prefer Adobe Illustrator. Then copy paste design yang korang nak. Lepas tu boleh print. Nak minta tolong saya printkan pun boleyyyyy. Saya sedia membantu. Boleh email ke zme.ayd@gmail.com

3) Gunting. Lagi best kalau ada gunting yang pelbagai corak. Boleh dibeli di kedai stationary berdekatan anda. Kedai buku MPH ada jual. 



Untuk digunakan semasa majlis hari jadi pun boleh. Any kind of event will do. Best kan??? 

Happy DIYing uols :D

Sharing is sexay.