Friday, March 28, 2014

Freebies Printables : Pillow Gift Boxes

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Hai hai. Oh I really love Friday. Salam Jumaat penuh barakah :)

Harini saya nak kongsi tentang doorgift lagi hehehehe. Iaitu dikenali dengan nama Pillow Gift Boxes. Ramai juga sebelum ni yang DIY pillow gift boxes ni. Cuma nak buat tu kena dengan penuh semangat dan mempunyai kerajinan yang tinggi, kalau tak kecundang di tengah jalan hahaha..

Inilah rupa Pillow Gift Boxes buat yang pertama kali dengar. Ianya seperti kotak kecil dan boleh diisi dengan pelbagai manisan, chocolates dan sebagainya. Ikut suka anda nak letak apa dalam tu :)


Peralatan perang yang diperlukan adalah:

1) Kad keras 260gsm artcard/ivory/etc
2) Printer yang boleh print kad
3) Keazaman yang tinggi kihkihkih...

Cara-cara nak buat adalah:

1. Boleh download template di sini. Ohthelovely things. 

2. Ikut sahaja arahan diberi. Ada 2 jenis template/design disediakan. File dalam format PDF. Kalau nak add on nama atau edit design, kena ada software Adobe Illustrator. Boleh klik template 1 (saiz besar) atau template 2 (saiz kecil)


This is how I edit and insert text into the template/design. Boleh cuba juga ye kawan-kawan :)


 3. Terus boleh print di rumah atau di kedai. Ingat ye kena guna kad keras seperti diberitahu tadi hehe.

Nak minta tolong saya printkan pun boleyyyyy :p Saya sedia membantu. Boleh email ke zme.ayd@gmail.com

Okla itu sahaja untuk hari ini. Selamat berhujung minggu!

Sharing is sexay.

 

No comments:

Post a Comment

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)