Tuesday, May 28, 2013

Lace Inspired Ideas {2013}

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Lace atau doilies. Lebih kurang lah kot :p

Dulu masa kahwin, tak terfikir pulak nak buat konsep lace/doilies for wedding. Masa tu suka bunga2 gittew. Tak minat sangat lace hihihi. Tetiba dah ada anak sorang :p tengok "macam sweet pulak lace & doilies ni". Citarasa terus berubah lepas dapat anak hahah. FYI, dekat overseas diorang memang jadikan lace as bridal shower trend for 2013. Info boleh baca sini. {LINK}

Kat Malaysia ni tak ramai pula gunakan konsep bridal shower (if ada pun sikit je, saya pun tak menyempat merasa bridal shower :p). Tak semestinya lace tu dekat baju kahwin atau kad kahwin. Boleh juga digunakan untuk table settings, cakes design, decor, cupcake wrappers, kad kahwin, paperbag and etc. Mungkin idea dan inspirasi ini boleh digunapakai untuk majlis anda nanti.


Cake stand ni macam pernah nampak kat IKEA if tak salah la


 Doilies ni boleh beli dekat kedai bahan-bahan membuat kek. Boleh check kat Nora (si ratu doilies hehe) punya belog. {LINK}







Oh sangat-sangat banyak. Nak tepek gambar satu persatu pengsan iols.


DIY lace paperbag. Sweet. Teringin nak buat. Tatau mampu ke idok untuk beratus-ratus paperbag :p



Untuk cuci-cuci mata, boleh ke sini, ada banyak ideassssssss dan inspirationsssss menanti anda :)
 {LINK}.

Nak tengok lace wedding dresses for Spring 2013, klik ke Martha Stewards website. {LINK}

   

Monday, May 27, 2013

Rindu

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Selamat hari isnin yang suram suam-suam kuku.

Rindu nak buat preparation kahwin. Rindu nak berbelog. Rindu nak tinggalkan bekas tapak kasut dekat rakan2 b2b. Rindu nak meluahkan perasaan, berkongsi pendapat, idea dan ilmu baru. Rindu sangat-sangat!

..dan insyaAllah ada seseorang dalam ahli keluarga yang akan melangsungkan pertunangan dan pernikahan dalam masa terdekat (atau takla jauh sangat). Mungkinkah belog ini akan bernyawa kembali? Lalalala seronoknya dapat jadi ala2 'wedding planner' tak bertauliah untuk adikku yang tersayang hihhihi.

Doakan yeeeeee.

 

Tuesday, May 7, 2013

Review : Outdoor Photoshoot (Post Wedding)

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Iya saya tahu dah berkurun baru nak review (my bad). Harap ada yang sudi baca, jikalau tak sudi tak apa. Eh!

Outdoor photoshoot ni daku lakukan di tiga buah tempat. Buat start pagi sampai ke lewat petang. Phew sangat2 penat. Tapi photoshoot ni memang the best asbestos nancos. Sebab dah lepas majlis. We ols buat the next day after sanding. So boleh puluh sehari hihi plus dah nikah kan, jadi takde la aksi terlarang ke haram ke. Everything halal. Ikut kau la nak posing kepala kat bawah kaki kat atas ke, hantam sajalah. Takde sapa nak marah lalalala..

Tempat 1 : Taman Eropah, Persint 11 Putrajaya
Tempat 2 : Kompleks Kehakiman Putrajaya
Tempat 3 : UKM di hati

Photographer : AzamHashim Photographer

Taman Eropah tersangat lah cantik. Feeling duk londong gittew. Dengan pokok pine. Pastu cuaca pulak cantik je. Rerasa musim summer je kat eropah nun. Ahaks. Tak sangka putrajaya ada tempat secantik ni. Kalau tak salah pagi or petang ada yang berjoging berbasikal di sini. Best kan? Apa lagi. Kepada yang tercari2 tempat nak buat photoshoot, saya cadangan ini :)

Meh saya sajikan makanan untuk petang ini. 






















 



Aduh gambar banyak sangat hokeh. Tatau nak pilih yang mana. Ini semua poyooo hahah. Kla nanti ada yang muntah darah pulak tengok gambar2 mesra we ols ni. Da daaaa.

 Till then :D


 

Thursday, May 2, 2013

Update! Hello Bulan Mei Yang Indah

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

Sungguh lama belog kahwin2 ni bersawang. Tau2 je dah masuk bulan Mei. Maaf sesangat kepada sesiapa yang baca. Ada lagi ke tetamu hello hellooo? Btw, FYI currently I'm on my maternity leave. Curik masa juga nak update ni sementara si kecil tu tidur :')

Takde apa nak update cuma nak inform to all brides atau sesiapa ajelah, if you require any printing materials macam bunting, banner, signage, labels, wedding cards, road signage, yassin, stickers, welcome board, thank you tag, etc for your lovely wedding or any occasions, you may survey into my small little sweet blogshop Artdirector Byzimie (haha haha promote gittew). InsyaAllah saya akan buat, design dan customade mengikut apa yang pelanggan inginkan. Harga takyah cakap lah sebab nak tolong brides diluar sana, so harga insyaAllah termurah di pasaran :p



Sebarang pertanyaan boleh email terus ke zme.ayd@gmail.com

Do support me, bride turn to business :)