Tuesday, May 28, 2013

Lace Inspired Ideas {2013}

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Lace atau doilies. Lebih kurang lah kot :p

Dulu masa kahwin, tak terfikir pulak nak buat konsep lace/doilies for wedding. Masa tu suka bunga2 gittew. Tak minat sangat lace hihihi. Tetiba dah ada anak sorang :p tengok "macam sweet pulak lace & doilies ni". Citarasa terus berubah lepas dapat anak hahah. FYI, dekat overseas diorang memang jadikan lace as bridal shower trend for 2013. Info boleh baca sini. {LINK}

Kat Malaysia ni tak ramai pula gunakan konsep bridal shower (if ada pun sikit je, saya pun tak menyempat merasa bridal shower :p). Tak semestinya lace tu dekat baju kahwin atau kad kahwin. Boleh juga digunakan untuk table settings, cakes design, decor, cupcake wrappers, kad kahwin, paperbag and etc. Mungkin idea dan inspirasi ini boleh digunapakai untuk majlis anda nanti.


Cake stand ni macam pernah nampak kat IKEA if tak salah la


 Doilies ni boleh beli dekat kedai bahan-bahan membuat kek. Boleh check kat Nora (si ratu doilies hehe) punya belog. {LINK}







Oh sangat-sangat banyak. Nak tepek gambar satu persatu pengsan iols.


DIY lace paperbag. Sweet. Teringin nak buat. Tatau mampu ke idok untuk beratus-ratus paperbag :p



Untuk cuci-cuci mata, boleh ke sini, ada banyak ideassssssss dan inspirationsssss menanti anda :)
 {LINK}.

Nak tengok lace wedding dresses for Spring 2013, klik ke Martha Stewards website. {LINK}

   

6 comments:

  1. Doilies is such an inspiration. It will create that cute romantic look... Love all the ideas you showed in this post!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul tu mya/dyana.tq for the compliment dear :)

      Delete
  2. Drop by my blog for super cute & cheap printed paperbag and sticker. For wedding, engagement, birthday etc…

    Google: cardbymyan or click here ;)

    ReplyDelete
  3. paper beg yang ade doily tu plus love tu cantik... sesuai gile kalau buat bg doorgift...

    ReplyDelete
  4. paper beg yang ade doily tu plus love tu cantik... sesuai gile kalau buat bg doorgift...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)