Wednesday, February 6, 2013

Bride Blogger Gathering

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***
Ok harini hari Rabu kan? Tapi malas pulak nak ber-wordless- Nak story sikit lah eh. Pasal gathering bride bloggers haritu. Nyum2 mari mulakan.

Event berlangsung di salah sebuah restoran exclusive di Hampshire Place, KL iaitu Restoran Flora Terrace. Wow nama segah tempatnya. Sebelah restoran ni ada luxury condominium uolsssss. Memang exclusive dan nampak mahal. Sesuai kalau nak buat private event seperti birthday party, bachelorette party ataupun baby shower pun boleyyyyy. Gito.

Sesampai nya saya dan husband, kami terus ke Surau sebab time tu dah pukul 2 lebih. Lewat sampai. Vvip lah katakan ahakssss. Tapi lastly, kata FY majlis start pukul 3. Jadinya lepas register dan ambil tag nama, bergosiplah kami dengan rerakan bloggers yang lain. Tengok booth vendors yang terlibat. Ada booth shawl, baju, ex bride blogger ash & ann wedding gallery, etc. Aku malu-malu meow sebenarnya. Tengok semua cantik-cantik. Mak yung jugak selebet ahaha. 

Jumpa dengan friends and bloggers; Renee, Ieda aurora, Dhiera, Dilla, Rina hamid, Lyana zamri, Alya Syaqiera, Huda Luna Atie, Sati dan tak dilupakan orang kuat event ni a.k.a event coordinator FY and the list goes on hehe. Sangat ramaiiii. Rilla pun hadir jugak dengan baby Zain tapi sekejap je. Sad tak dapat bergambar sebab tatau Rilla balik awal. (Gambar dengan yang lain ada dekat my personal fb atau boleh click sini. Malas nak tepek dekat belog nanti berat ;p)


Bahagian luar restoran. Looks exclusive!

Table deco. Cantik sangat @.@

Aktiviti : Sehati sejiwa. Alah games yang macam dekat Astro tu hiks. Inilah pemenangnya. Sati and husband. Congrats Sati!! :)

Tea break kononnya. Mak oi sedap gilos makanan. Especially popia, cakes, tarts, nasik goreng, roti jala. Eh senang cerita semua lah hihihi :p


Deco bahagian stage. Love everything about it. Bling-bling. Crystal chair (?). Bunting comel sponsored by Ieda Aurora :)

Aktiviti : Tak ingat sebab time ni sibuk bergosip dengan rerakan kahkah. Tapi yang tau pemenangnya Huda Luda, the best and creative dress. Ikut suka aku je bagi tajuk kakakah.

coming soon mak budak and bapak budak

mya from 4weddingku blog. awww ada orang tu menang awards ala-ala grammy.
pfttttt

the brown paper bag

 
gifts sponsored by Lurvering :)

gifts sponsored by Diba :) *muffin sedapppppppp. lembut-lembut gittew*


Gambar bercampur aduk. Ada dari yours truly camera dan ada daripada FUNthography. Yang tak berapa nak nice tu camera sdn bhd. Heh.

Ada banyakkkkkkkkk lagi gambar tapi mak tak larat nak upload dan tepek kat sini *femalas*. Sila ke facebook FUNthography the sponsored OP. Sekian terima kasut. Sinun lagi banyak gambar cantik-cantik.

Thank you so much to Farah Yasmin (FY) yang menjayakan event 1st ini. Bak kata husband "Dah boleh tubuhkan event management ni" Wink wink. We have so much fun! Tak kenal maka tak cinta. So masa tula nak berkenalan face to face. Selalu tengok di alam maya jeee :p Can't wait for next gathering. Katanya mid year ni atau next year eh FY? Jengjeng..

Till then :)

 

15 comments:

  1. jeng..jeng..jeng!
    i is jeles tau...
    mampu tgk jer mak -.-"

    ReplyDelete
    Replies
    1. gediks suria.next gath kan ada.jgn buat2 lupa nak join pulak hahah

      Delete
  2. so happening kn zimie!!!....nnt next jmp dh bawak baby kn..hik3...keciiik je zimie..comel!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.majlis pun sekejap je pun.hee next gathering memasing bawak 'handbag' hihi

      Delete
    2. 'handbag'...if FY kata tgh thn nak jmp lg mostly x dpt pegi sebab masa tu dh nak dekat hari dah...^_^
      if hujung thn atie nak g lg!!

      Delete
  3. hihi best dpt jumpe sume..n zimie cute sgt memboyot..nak amek berkat pny gmbr nti nak haplod part 2 entry..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. u too rina! gojes kemain. malu hamba hiks.

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Zimie..thanks for the lovely entry..insyaAllah panjang umur murah rezeki I will organize another event..maybe pertengahan tahun ni =) hehe..take care dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. pertengahan tahun i insyaallah dah ada 'handbag' baru hahah. thanks to u too fy :)

      Delete
  6. I iz jeles huhu time tu kawan i bertunang kt johor. Huwaa next time nak join jumpa korg sume. Selalu borak kt blog fb twitter je kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kita x pernah bersua muka lagi. takpe next gath boleh join. ok cha heheh

      Delete
  7. cha : u kan i nek KL u trun JB..ngade tauuu..^_^
    later we can meet k..^_^

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)