Thursday, October 11, 2012

Review : Hantaran Kahwin

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Okay okay rasanya dah berhari-hari blog ni sunyi sepi. Sobsob ampunkan tuan tanah. Busy mengalahkan perdana menteri blablabla. Terima kasih kepada yang setia membaca blog ni even dah lama mendiamkan diri tapi I tengok pengunjung tak henti2 hari demi hari. (Stalker blog sendiri hihihi). Thanks uols.

Today saya just nak share hantarans kahwin saya tempoh hari. Its just a simple hantaran. Buat sendiri je. DIY. Both side buat sendiri.

Macam my side, saya import cousin dari JB buatkan. Jauhkan. Dah lama discuss dengan dia tentang konsep dan warna. Time beli fresh flower pun call dia tanya berapa kuntum bunga harus dibeli. Taknak membazir kononnya. Sekali terlebih sudahhhh. Tu gi letak dekat dewan. Tabur2 atas meja guestbook, letak dalam bakul bridesmaids. Sebenarnya cousin ni bakal husband beliau buat bisnes kerja2 kahwin, so dia macam terlibat secara langsung lah. Buat hantaran, khemah, pelamin. Tapi based di Johor Bahru lah. Suruh pindah KL takmau katanya. Kalau tak, mesti dapat banyak job. Sini kan lubuk emas hihi.

Ok lepas tu side lelaki, husband suruh kakak dia gubahkan hantarans. I loike the style. Simple jugak. Takyah serabut2 poning je kepala. Simplicity (bukan simpli siti tu ye) is the best hihi.

Hantaran 9 berbalas 11.

From me to him
Baju kemeja

Al quran dan tasbih serta tunjuk arah kiblat. Beli di Semua House

Buah-buahan. Kilatkan guna minyak masak. Suruh cousin buat hihi.

Penjagaan diri

Kek lapis sponsored dari cousin yang baik hati lagi comels.

Cheese tart. Inilah hantaran yang paling last minuteeeeee. Memula blur sebab ada 1 tempat kosong. Jenuh fikir nak bagi apa. Last2 call Faiz (b2b), minta dia buatkan cheese tart. Sedap sangat cheese tart ni hokeh. Rugi pulak rasa bagi dekat belah lelaki kihkih.

Jam tangan. Oh tinggal kenangan jam ni. Masa gi honeymoon, husband misplaced and suddenly jam ni MIA (missing in action). Sedih sangat!

Chocolate Beryl's. Beli dekat kilang di Serdang. 

Tali pinggang dan dompet.

Kasut.


............................................................................................



From him to me
Beg

Buku ensyklopedia Solat

Manisan

Cupcakes

Penjagaan diri. Perfume, lotion, etc.

Telekung

Jam tangan

Kasut


Macam ada a few gambar missing haha. Saya pun tak ingat. Tapi takpela ini je yang ada dalam simpanan. I love all my hantaransssss. Walaupun nampak simple tapi cantik je to my eyes. Oh rindunya kenangan bersama-sama DIY hantaran ni. Tunggu adik kahwin pulak. Confirm saya jadi orang yang paling sibuk di dunia hihi.

Ok till then.

 

10 comments:

  1. fresh flowers mmg sgt gorgeous..hehe..ehh..kita punya hantaran tafsir sama la..

    ReplyDelete
  2. guna fresh flower terus jadik cantik even simple =)

    ReplyDelete
  3. cantik! kery yg paling haru sekali OP tak ambik gambar hantaran setiap satu.dh pesan dh,lupe kot.ade sket je.huwaaaaa

    ReplyDelete
  4. simple but sgt nice.. :) bila dh kawin nie, tgk review org, terasa rugi xwat review.. tp nk wat, punya r mls.. huhu..

    ReplyDelete
  5. Dear,tema warna from him to you tu sama la mcm kite!pink+green.cantikkn!!nak tepek kt blog la pic hantaran tu.hee...

    ReplyDelete
  6. harga tray tu brp satu? berkenan la..simple tp gorgeous! :D
    lg satu kan..set perfume, lotion, etc tu brand apa? bau cane? sori byk tnya..sy ni jenis xpakai mekap n set pjagaan muka..utk hantaran ni pening gak fikir sbb dia nak belikan set pjagaan diri ^^

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)