Thursday, September 13, 2012

Review : Warna Tema Baju Family

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ini pun nak share ka? Takpe benda baik, elok dishare. Kan kan kan. Nampak sangat insan ini sudah jarang update blog. So kepada yang ternanti-nanti, plus pembaca setia (errrrrr), saya update sedikit ya!

Saje nak cerita dengan uols, warna tema apa family saya pakai masa majlis haritu :) 

Semasa majlis nikah.
Is this dark pink? Tak tahu lah warna apa sebenarnya. Dark pink-maroon lah kot ;p
Suka gila tema ni, kenapa entah. Rasa macam sweet-sweet gitu.
Setuju tak?

Bonda tempah dekat our family tailor di Bukit Jalil kemudian beliau tempah jahit beads dan fabric flowers tu sama dengan saya jahit beads baju nikah dekat Cik Dila. Facebook : Meena Adila :) Recommended!

Baju melayu Bapaknda, Abangnda dan Adiknda semua tempah di family tailor jugak di MZ Tahir, Jalan Masjid India. Ini memang pelanggan setia MZ Tahir sejak berabad lamanya (sejak dari dalam perut). Ayahanda suka jahitan dan kekemasan yang ditonjolkan. Harga pun okla not bad. Orang kata 'harga KL lah' hehehe. Of course recommended! Kain samping songket tu semua dibeli di Terengganu (tak ingat pulak nama kedai tu sebab Bonda yang sponsor). Terengganu kan famous dengan songket murah2 :)


Bila bersanding, Bonda request warna dark brown. Katanya nak nampak exclusive-ness of the wedding. Kerlas bonda i tau. Tapi memang nampak nice sangatttttttt warna-warna 'boring' ni hahahah. Ampunkan saya bonda. Sesuai untuk majlis perkahwinan yang classy, exclusive yet 'golden'. Ok aku hentam je kenapa letak words golden. Maybe sebab warna tu nampak tua kot hahaha. Larik.


Keluarga belah lelaki. Green apple i should say??
Cantik jugak. Memula risau gak bila si dia cakap warna hijau. Janganlah pilih warna gelap2. Lega akhirnya mereka memilih warna sweet green atau warna hijau pucuk pisang hihi. Me like sangat. Nampak seragam je except my biras (ke beras) yang pakai different color. Mengapakah jadi begitu? Hanya mereka sahaja ada jawapannya kehkeh.


Okla nak balik rumah dah hihi. Till then!


 

11 comments:

  1. dark pink maroon... nice lah.. :)

    ReplyDelete
  2. Cntiklah kan klau kontra..memang naik serilah....gmbar pun jadi cntik....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup betul tu, moral of story silabuat kaler kontra :-P

      Delete
    2. Suke gak kalo dpt kontra.tp time sanding sy,famili nk ikut warna sama ngn baju pengantin,terpakse la ikut..huhu

      Delete
  3. saya suka warna coklat tu .. sempoi !

    ReplyDelete
  4. merah sgt suwit! =) saje jenjalan kat blog awk.. jom exchange link : http://the-red-heart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. sweet!! tp rs nye pink tu mmg outstanding La
    terbaeeekkkk!!! =)

    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)