Wednesday, September 5, 2012

Review : Pelamin

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Alhamdulillah Rabu menjelma lagi. Kali ni takde WW. Nak berstory panjang lebar sikit lah hihi since macam dah 'sihat' sikit. Heheh syukur 3 bulan pertama telah selesai. Eh hahaha.

Ok sambung cerita. Bawah ni gambar pelamin nikah ku dan sanding ku. 

Amacam cantik tak yang DIY nih? Bonda dan rakannya, Kak Liza yang tolong buat. Anaknya ni tolong gak tapi tolong tengok je kikiki. Aku bukan reti sangat nak kreatip2 nih. Kalau kreatip tempat lain boleh ;p

*Maaf la kalau gambar berulang-ulang kali bagi uols bosan hua hua*

Pelamin nikah buat sendiri aka DIY. Kalau nak sewa barang-barang ni pun boleh. Klik sini. Ahem2 


Yang ni suruh orang buat. Tak daya nak DIY hihih.

Pelamin sanding by Sonia Sofia Bridal. To those yang sewa dekat Dewan Gemilang, amek je vendor dari Felda ni. InsyaAllah eveything will be perefecto ;p Memula nak tambah sedikit warna turquoise tapi dia advise, if baju sanding dah kaler, say no to pelamin. So inilah hasilnya. Suka sangat!!! Thank you Auntie Sue. Tak sia-sia 'bergaduh' dalam butik dia haritu hahaha.

Suka yang ada cermin dekat tempat letak pasu tu. Pastu ada bling-bling dekat panel. Konon 'new' la kata Auntie Sue hehe. Tak kisahlah, yang penting cantik. Tak sia-sia menghabiskan ribuan hengget huhuh.


Side tepi.


Seriously memang jatuh cinta dengan pelamin simple. Yela lain orang lain taste kan but I prefer minimalis. Tak dulik la orang kata pe. End up ramai gak yang memuji both pelamin. Syukur semua suka :') Padahal simple je pun. Macam takde tema sangat pun hahaha. Tema white, classy and suci kot sebab semua pelamin putih and cream hehehe.

Okla till then :)

 

9 comments:

  1. cntik..btol2 nmpak suci...minimum tu yg lebih baik kan.....kemas sngt...gmbar yg dengan pengantinnya mana kat pelamin???hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul cik mah. putih itu suci. errr pengantin dah bosan duk dalam gambar. bagi can la kat pelamin kosong tanpa pengantin hihih

      Delete
  2. ehemmm....ehemmm...wahhh tahniah2...

    ReplyDelete
  3. congratulations ! :)

    http://miraclesinwhite.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. Cantiknye pelamin...simple tapi menawan...saya suka.. ;)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)