Tuesday, August 28, 2012

Review : Wedding Cake

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Okla harini saya macam rajin sikit nak mereview. Raya seminggu tapi postponed review bermingu-minggu huehue. Tetiba passions to wiriting tu macam hilang. Tidakkkkk.

Ok mari kembali ke jalan benar. Ini gambar my wedding cakes. Saya booked dengan my brother's friend, Ellie from Kekcawan.com.my. FYI, dewan felda memang ada bagi FOC kek kahwin tapi semua itu dusta belaka hahah. Diorang bagi dummy cakes. So me and parents pikir 88x jugak la wether nak ambil dummy cake atau booked cake yang REAL. Last-last, dengan hasutan abang, aku booked jugak lah REAL cakes ni ha. Duit pun tumbuh la sayap grrrrrr. Padan muka, siapa suruh makan dengan hasutan.

Cakes ordered from Kekcawan. Tak sempat nak merasa hua.

WEDDING PACKAGE 2 – RM330
Dua tingkat kek bertiang
6″ Vanilla Sponge Cake + 9″ Moist Choc Cake
Buttercream frosting +  buttercream roses deco
50pcs S size Vanilla cupcakes + buttercream frosting + buttercream rosette / swirl deco
Pisau kek dengan ribbon
** tidak termasuk cake stand
Sample Design: http://www.kekcawan.com.my/?p=484
Tema warna : Gold and turquoise



Amacam romantis tak weols?

FYI lagik, saya nak suggest if mana2 yang nak wedding cakes atau cakes makan saje2 (eh ada ke), boleh jugak order dari Kak Mun from M&M Cupcakes. Ini memang rela hati nak promote sebab cakessss situ lagi cute dan sedap pulak tu. My cousin pernah hadiahkan masa majlis bertunang haritu. Cupcakes sangat10x sedap dan lembut. Nak booked last minute, sekali fully booked pulak date tu sobsob.

Yang kekcawan ni, aku tak sempat merasa, memang la ada acara potong cake tapi cake yg disumbat dalam mulut tu bukan asalnya dari situ. Siapa entah letak cake lain. Huehue.

Tapi abang aku cakap kek tu sedap. Yela kawan dia buat kan, mesti la puji hohoho. Apa pun to me puas hati gak la sebab cakes tu cantik dan menepati citarasa. Even 2 tier je, cukup la tu. Banyak2 buat pe orang bukan makan sangat pun keskes. Last2 terbuang gitu je okkkkk. Sebab time tu aku dan suami dah kena balik hantar si pengapit. Jadinya taktau mana pergi cakes tu. Sadis ohhh sadis. Time tu memang dah takleh nak fikir pasal dewan. Everything lost sebab dah penat sangat88x. Sabo jela.

Okla tu jela serba sedikit pasal wedding cakes. Tetiba mengidam nak makan cakes. Err pavlova pun boleh kan? Kerryyyyyyyy!

 

11 comments:

  1. lawa! i sgt suka tengok warna gold+turquoise...nice combination :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq mommy nana.nice kan.exactly mcm i ckp dekat u dulu heh

      Delete
  2. FY menjadi saksi keromantisan zimie dan hubby !hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tuhla tq fy for coming.appreciate sangat!

      Delete
  3. comel la kek zimie..terliur tgk

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. baik makan skrg, nanti hana dah pantang susah pulak hehe

      Delete
  5. cantiknya kek awak..haha
    MG pon lom lagi wat entry untuk kek kawin :)

    ReplyDelete
  6. congrats pn.Zimie!! Cantik gila cake tuh. kalau i mau rasa sayang nak makan. heheeehe..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)