Wednesday, July 18, 2012

Review : Photographer Videographer

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Sudah lebih seminggu blog ini bersawang. Saya kehilangan kata-kata dan masa untuk menulis di sini. Baru tahu kehidupan selepas kahwin macam ni rupanya. Busy bee like heli -.-

Banyak rasanya review yang tertinggal. Boleh tak nak gabungkan 2 reviews dalam satu entry? Sebab saya rasa akan jadi tak bermaya selepas ni (tambah dengan rutin kerja lagi)dan kalau ada pun mungkin bukan dalam masa terdekat huhu doakan saya ya supaya aktif dan cargas dalam dunia ini. Kalau tiada di sini, saya mungkin berada di 'dunia' lagi satu membebel as always hahaha.

Harini just nak sharing my marvellous OP dan OV. Untuk sesiapa yang first time dengar, OP adalah official photographer manakala OV adalah official videographer. Terms2 ni kena belajar kalau nak jadi b2b kihkih. Slow-slow belajar bak kata orang puteh.

Actually OP saya ada 1 je iaitu Abg Azam dari AzamHashim Photographer. Tapi entah macam mana bila outdoor, abang azam bawa pembantunya. Untuk sanding, memang saya yang minta lebih daripada 1 OP. Beliau dibantu oleh Abg Ahmad dari Lembayung Senja Photographer (rasanya abg Ahmad ni buat promo gila-gila dalam bulan 5 @ 6 haritu, lupa hoho). Lepas tu masa outdoor, beliau dibantu oleh Heri rakannya juga. My OP ni hanya part time photographer sahaja tapi saya memang jatuh chentan dengan hasil karyanya. Tak kisah la  OP aku ni edit guna photoshop ke (yang mana aku tau ada), yang penting hasilnya kevavom :)


AzamHashim Photographer. Website. Facebook.

Lembayung Senja Photographer. Website. Facebook.


OV saya pula dari BIL syima iaitu Abang Azli dari La Televisio. Si famous amous tuhle. Masa tu abg azli buat promo gila-gila kau jah! 1 video dengan harga RM499 if not mistaken. Gila murah siapa taknak dia gila hahaha. Cepat-cepat aku book. Alhamdulillah abg azli tu offer baik punya, kalau 2 event jadi RM900 gitula. So lepas diskas dengan tunang time tu, terus setuju dan bayar deposit RM100 sahaja. Senang kan? Hehe abg azli pun baik orangnya. Nampak profesional sangat. Sebab dia ni photographer kalau tak salah, then berjinak-jinak dalam dunia video pula. Macam mana tak terorist kan? Saya doakan abg azli maju jaya ke hadapan! Video saya mana bang? Kehkeh takpe paham je mesti busy. Lagipun kitorang suami isteri tengah nak kumpul duit balance bayo ni, lambat-lambat sikit pun takpe yeee hihi ;p

Ini antara hasil karya my OP. Maaf la jika gambar-gambar ini sudah basi.




Ah sangat banyak lah. Tengok sendiri kat facebook abg azam jela ye :p 

.
.
.
.
.
.
.
.

Ok tetiba lepas taip bebanyak ni baru tau abg Ahmad dah published gambar-gambar ku dekat website nya. Saya baru je 5 saat tengok gambar tu dan saya dah pun curik gambar dan published di blog tak malu ni hihi.


Antaranya...










Banyakkkkkk sangat gambo nya. Klik sini sudey hihi --> Lembayung Senja Photography. Terima kasih pada kedua-duanya abg azam dan abg ahmad. Thank you again for the marvellous zellos famos amosss job!! Cantik sangat gambar-gambar semua!! Rasa nak makan je gambar-gambar ni, boleh?

Tetiba teringat kenangan sebulan yang lepas, ohhhhh indahnya. Hurm, stop berangan zimie :p

Till then, happy more words Wednesday!
*puan zimie excited menulis di hari rabu*


 

14 comments:

  1. berserinya kak zimie.. :) Cantik!

    ReplyDelete
  2. Cantek!

    Zimie nak tanya, ov kan ritu deposit Rm100 kan,
    Before majlis kena bayar berapa % ye? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah depo rm100 pastu tunggu video siap baru bayar balance.hehe.before majlis takyah bayar..

      Delete
    2. Owh, begitu. Hehe
      Tq zimie sayang. :)

      Delete
  3. wonderful pictures dear. mesti tatap banyak kali kan hehe :)

    ReplyDelete
  4. Wah..lame menyepi pn.zimie..hehehe.. Da jd fulltime housewife n duk umah sendiri memang bz..bz ngan kerja rumah. Mula2 ngatkan 'kacang' je, upe2 nye dr pg smpai malam keje x abes.. Mng penat. Huu~ sy pon lame x update blog..sempat ngintai2 je blog orang lain..hoho..

    Nway, cantik gamba..x saba nak tgok video ^^

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)