Monday, July 9, 2012

Review : Makeup

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Morning monday blues. Letak gambar je boleh tak? Tetiba jadik speechless. Layan gambar jelah yo ;p



Oh, i love the eyeshadow!


Majlis Nikah. Makeup by Kak Shaz (assistant Zul dari Readzul). 1st time kena tepek makeup tebal. Dan 1st time pakai bulu mata palsu. Masa ni rasa macam big bird. Kedip2 mata pun rasa janggal sekali -.- Masa makeup rasa macam hantu pocong je memula. Tapi bila dah selesai makeup, tetiba rasa cantik sakali. *Perasan* 



Majlis Sanding di Dewan Gemilang Felda. Kali ni makeup by Zul dari Readzul sendiri. Saje nak kelainan kononnya. Makeup tipis saja sebab dia tau buat dekat dewan kan. Just nice untuk muka ku. Semua orang suka makeup ini. Best lah makeup Zul. Recommended! :D



Outdoor Photoshoot pada keesokkan harinya. So kena someone makeupkan. Saya hire Amy dari Beauty Touch of Amy Zalini Sangat murah makeup by Amy! Sudah lah cantik pula tu. My cousin cakap makeup Amy lagi cantik dari Readzul. Tau dari awal hire Amy tapi apakan daya makeup tu in 1 pakej. Amy, next time nak makeup dinner ke hape ke, I contact you kay. Recomended! :)


Majlis Bertandang di Hutan Melintang, Perak. Time ni saya kureng sikitttt bab bulu mata palsu. Tebal dan panjang sangat. Dari awal sampai akhir majlis, bulu mata palsu tu tersekat ke hape, macam melekat gitu la, bila bukak mata pun terasa ada benda dekat mata sobsob. Redhooo jela. Makeup okla jugak dekat rate harga dekat kampung tu. Ape pun terima kasih pada mama (mak mertua) sebab booked kan rakannya itu yang-aku-tak-ingat namanya, ya ampun huhuhu. Muda lagi budaknya. Umur 24tahun gitu. Bebudak muda ni biasanya makeup pun nampak muda. You know what i mean kihkih.


Okla done part makeup. Apa pun I love my makeup for 4 events ni. Tak sangka 4 kali makeup dan hasilnya memuaskan hehe. Dulu masa dinner ke hape ke, pernah la makeup sekejap tapi takla tebal bebedil masa majlis kahwin. Alhamdulillah I love it to max. Terima kasih pada semua yang membantu menjadikan muka ku kurus (apakah) dan cantik pada hari tersebut haha.

Ok till then :)


 

27 comments:

  1. suka mekap mata zimie waktu nikah..gojes sgt2(^__^)

    ReplyDelete
  2. suke make up masa majlis bertandang...terbaik mata mcm rozita che wan,....auuuwwwww!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rozita che wan?aduh biar benar kakak long :p

      Delete
  3. kenapa cantik sgt ni.... nak kawen lagi skali la cenggini...huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. makeup punya pasal mesti la cantik, tanpa makeup muka macam org baru lepas bersalin pun hado haha

      Delete
  4. makeup untuk outdoor mmg sangat recommended. Maklum la outdoor tempat panas terik...tapi tak cair langsung sampai ke petang... 6 jam punye sesi...ok sangat

    ReplyDelete
  5. canteknye jeles okeh
    rupenye husband zimie org sama area kg ngan didi.
    kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. beliau di kampung mana?hihi ada geng la..

      Delete
  6. lawa je mekap yg gmbr last tu. mekap tandang i lg disaster. kalau i tau i hire readzul je utk tandang trus huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kebetulan je kot lisa.tapi tang bulu buluan mata tu i kureng.sikit lagi nak jadi big bird haha

      Delete
  7. sumer cantik... tapi my favourites time nikah n outdoor by amy.. sgt menyerlah..! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq renee!both memang sangat best. nak makeup byk2 kali pun takpe haha over

      Delete
  8. mekap zul memang cantik! eh, 24 tu muda ea? makne ye kite muda la.. blom genap 25. hahaha

    ReplyDelete
  9. Tq zimie for review n recommendation. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome amy, u've done gr8 job! :)

      Delete
  10. Tq zimie for review n recommendation. =)

    ReplyDelete
  11. kawen ni mata kena mengancam kan!..ihiks

    ReplyDelete
  12. memang betul.. kalau bulu mata terlampaut panjang,. dah x nampak natural. Tapi, apapun, solekannya memang superb :))

    ReplyDelete
  13. Emi paling suke mekap mase nikah...cantik n zimie nmpk sweet n gojes sgt! Mybe sbb pakai putih, nmpk outstanding..papepon lawaaaa :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)