Thursday, July 26, 2012

Review : Bunting & Wedding signage

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Bunting welcome signage. Takdek gambo sebab 2 ekor tuh malas nak berPre-Wedding. Tengok gambar post wedding sudey hihi.



 Board welcome signage. Letak dekat pintu dewan. Tapi muskil betul ada pokok sebelah tu, dimana lokasi ini hohoh. DIY lagik. Bawah tu kan ada pantun, ingat tak saya pernah post entry ni LINK.

Pantun dia best:-
Bunga anggerik jual di pekan
Tumbuhnya rendang di atas para
Silalah tuan para jemputan
Sudi kiranya menjamu selera

Best kan kan kan :p



Guestbook Corner signage. DIY jugek. Penat jugak nak memikir design nye tu. 2,3 kali adjust. Last-last gini jadinya heh.



Ok yang ni Felda sediakan. Bukan saya DIY hiks. Suka lah tengok nama tu terpampang depan pintu lif hahaha. Raja sehari kan, haruslah. Kau hado?



Actually ada lagik road signage. Tapi malangnya gambo tak hado dan saya rasa saya dah buang kot. Hahaha takpela redho jela takleh nak buat review. Tapi sesiapa yang hadir MUNGKIN perasan akan kehadiran road signage tu agaknya ;p

Semua ni saya DIY sendiri. Design, hantar print, etc. Kalau ada sesiapa berminat nak order (sanggup promot padahal badan kurenggg sihat ni), takpe insyaAllah saya boleh tolong. Material yang digunakan adalah sticker with compress foam. Harga masih di bawah budget katanya ^_^. Feel free to email me keh atau pergi jela dekat my blogshop tu. Dah beroperasi kata tuan tanah hihihi.

Till then, selamat berpuasa! Eh dah puasa ke-6 baru lah kau nak wish ;p

Bye.



 

20 comments:

  1. Zimie..cantik sgt. Actly i nak tanye mana u print as I pun tgh DIY card, sticker, signage n bunting sendiri. Kalau u xleh bgtau in public, boleh email i kat ciarazhya@yahoo.com. Thanks in advance=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nurul, i mmg ada kedai, kalau nak print boleh mintak quote ye. Email je i zme.ayd@gmail.com :-)

      Delete
  2. ayoooo jaga diri la zimie
    sian die tak sehat tuuu

    huhu tetibe terfikir nak order guestbook corner tu
    alallalal

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah huda, tp demi minat ku gagahi jua hihi. Meh la wat guestbook signage. Mst cantik guestbook corner huda nanti :-P

      Delete
  3. cntik laaaa signage wlcome u. i like!

    ReplyDelete
  4. :) senang nk cr dan lawa design :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah syukur fariza selamat sampai haritu hehe tq design simple je

      Delete
  5. hmm nak buat diy signage jugak lah! :p

    ReplyDelete
  6. u...
    nak tahu kat mana beli tempat letak signage tu.
    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. taktau dear sebab i nye semua sewa dekat nora.boleh try gi fb nora : Anaztasia Tie The Knot

      Delete
  7. cantek2... suke tgk design zimie wat..

    ReplyDelete
  8. Smartla...boleh tau materialnye apa?Foam ke? ;)

    Supian Mustapa Menulis tentang:3 Kad Kahwin Terhangat di Malaysia!

    ReplyDelete
  9. Awak beli easel tu kat mana? Saya tanya perfect canvas, currently diorang ada yang metal je. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dear, easel saya sewa dekat ex b2b nora. boleh try check facebook dia. ni link https://www.facebook.com/pages/Anaztasia-Tie-The-Knot/250369578364801

      goodluck!

      Delete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)