Friday, June 22, 2012

Review : Baju Nikah & Veil

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Hari Jumaat yang sepi dan boring. Malas kerja tauhu? Nak berhenti jadi housewife lah kalau gini. Pfttttt.

Disebabkan kebosanan melanda kehidupan, suka untuk saya me'review' salah satu perkara penting dalam majlis saya ini iaitu baju nikah. Kalau takde baju nikah, camno nak nikah kan? Hihi.

Seperti yang diketahui (boleh tengok sidebar kanan), baju nikah saya tempah dari tailor family, Kak Nur MYN Creation dari Bandar Tun Razak Cheras. Memang sejak kecik zaman sekolah jahit baju raya, baju tak berapa raya, blouse, baju tunang. Pendek kata semua buat dekat dia. Alhamdulillah puas hati walaupun agak mahal sebenarnya. Baju mahal-mahal, memang tempah sini pun heee. Tempah baju kurung moden chiffon beaded RM230. Itu pun sebab beads tak heavy. Kalau heavy, mau RM300 ke atas. Tak masuk harga kain lagik tu. Harga boleh refer link sini, berapa juta entah telah dihabiskan tsk tsk.

Veil pula memang beli sekali dengan kain baju nikah tu. Dia ni selendang hokeh. Tapi saya yang sesuka hati jadikan ia veil. Lepas tu, ada beads banyak-banyak lebihan atas kepala tu kan? Yang tu saya suruh ratu veil kita buat hiks, Puan Lijah. Sebab memang contest haritu, so dapat FOC. Hee happy. Rezeki kawen. Rasanya kalau nak tempah mau makan ratus-ratus. Tq mommy Lijah. Semua suka gila veil niiiiiii. Siap ada orang nak sewa uols (you-know-who-you-are). :)


Gambar dari my OP

Muka tengah frust menongeng sebab tak dapat dengar suami akad. Ni semua Ustaz (pendaftar nikah) punya pasal. Dah selesai akad, barulah panggil turun. Tu yang muka jadik gitu. Nasib aku hire orang video (OV). Bila lah dapat dengar akad ni. Encik OV sila buat secepat mungkin ye :D

Oh, oh lagi satu siapa ingat entry ni? Masa tu dekat lengan tu takde beads kan? Akhirnya last minute, saya jumpa jugak someone yang boleh tolong jahitkan beads supaya nampak baju nikahku itu kevavom. Yayyyy thanks to Dila. Canteks sangat beads yang ditambah. Kalau berminat boleh add beliau dekat Facebook. Meena Adila :)

Inilah hasilnya. Sweet sangat. Saya suruh dia buat lebih kurang sama dengan beads dekat veil :)


Mahu tonjok itu veil.

Tepek gambar ini sebab nak tunjuk betapa panjangnya veil T_T


Nasib Puan Lijah advice, dia cakap memang selendang aku panjang gitu. Dia suruh bergaya ala bidadari. Hohoho, do I look like one? ;p


Dah, tu je. Have a gr8 weekend everyone :)

 

35 comments:

  1. mmg cantik...

    mcm iras-iras farah breep2 plak...hihihi

    ReplyDelete
  2. serius itu veil sgt menawan kalbu, itu beading baju pn cun..make up lg superb cun..betul la tu bidadari...hehe

    ReplyDelete
  3. nak sewa gak!!! tp baju lain color..sob sob sob

    ReplyDelete
  4. zimie sgt berseri2 n cantik sgt222... baju n veil pun serious cantik sbb bling2 gitu dgn white+silver combo.. :D

    ReplyDelete
  5. suwitttttt..mmg naik seri okeh :)

    ReplyDelete
  6. wahhh...gaya2 bidadari gittew kak zimie kite ;)
    superbbb! la

    ReplyDelete
  7. Cantik sangat Puan Zimie ni...
    berseri-seri.. ^_^

    ReplyDelete
  8. dah kena makeup gitula.kalo takde makeup,macam orang lepas bersalin pun ade hahah thanks semua :p

    ReplyDelete
  9. beautifull!! seri pengantin terserlah sgt! congrats again puan zimie :) hiks.

    ReplyDelete
  10. Hamboiiihhh~ buwok bebeno ke muka org pas besalin pn.zimie oooiii... Hahahaha.. Comey je :-P

    ReplyDelete
  11. nak veil tu boleh? nak ok, bukan sewa, nak nak nak..
    boleyyy? HAHA.

    ReplyDelete
  12. cantik nya zimie. Naik seri pengantin. :)

    ReplyDelete
  13. cantiknya zimie.. congrats ye :)

    ReplyDelete
  14. Ye, memang macam bidadari! Cantik uols! Terkilan tak dapat datang kenduri ari tu.

    ReplyDelete
  15. salam sayang n dya follower sini ya.. veil tue sewa brp laling?

    ReplyDelete
  16. sis...nak sewa veil boleh??betul2 serius ni

    ReplyDelete
  17. salam sis..nak sewa veil boleh..pls reply.. ain_nurain87@yahoo.com...betul2 serius..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm dear, done email kat awk. check email keh :)

      Delete
    2. Salam kak zimie, nak sewa veil boleh? untuk 14/9 ni. Please email me azaleazahar@yahoo.com tqq

      Delete
  18. hai,nak sewa baju n veil skali boleh ke?emil me nawimie@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah boleh.done email u wimie

      Delete
  19. salam...boleh bgtau kat mana exactly MYN CREATION ni? Nak tempah baju kurung moden ala2 Jovian Mandagie..agak2 cantik x tailor ni jahit..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm ida,

      ni area bandar tun razak cheras. boleh try contact kak nor, owner myn creation. ni no hp 0122378867. tak sure boleh ke tak buat ala2 JM. u boleh try tanya dia dulu k..

      Delete
    2. Tq zimie..dh try call tp asyik voicemail je..maybe zimie bole bgtau kat mn kedai dia...since i tinggal kat area bandar sri permaisuri ni je u... :-)

      Delete
    3. ida, rasanya akak tu bercuti maklomlah skrg kan school holiday. kedai dia depan padang besar tu. ada byk2 kedai. area tu lah :)

      Delete
  20. Emel sy gak utk sewa veil n nk tau saiz bju..tq
    mellan0909@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry for late reply. done email u dear. check inbox ya

      Delete
  21. Pls emel me ttg harga sewa veil n bju.tq
    mellan0909@gmail.com

    ReplyDelete
  22. salam, pls email miss_husnaanuar@yahoo.com.my harga utk sewa veil tuu. cantik sangat. tq :D

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)