Friday, June 1, 2012

June

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Its JUNE already!

*gulp gulp*

Esok adalah weekend yang last buat saya bergelar single mingle. Lepas ni double triple trouble. Ehhhhh.

Bos aku ni jahat betul "Padan muka lepas ni dah ada suami, nanti masa majlis bertandang, zimie kena bermalam dekat umah mertua" Pfffffffft. Saje nak takut-takutkan aku kan, stay kat rumah mertua tu macam 'nightmare'. Terus merajuk manja ahakkkk. InsyaAllah everything will be allright. Positif positif hazimi heee.

We share alot of things today. Sebab tak jadi pergi lunch dekat sorang budak tu (you-know-who-you-are) hihihi, so saya pun lunch dengan bos. Sejam bos cerita pengalaman menjadi isteri selama lebih kurang 8 tahun. Mula-mula tak biasa langsung duduk rumah mertua. Tak kisah la isteri berada dekat rumah mertua, ataupun mertua yang datang ke rumah. Vice versa dengan suami. Blablba konklusinya, lebih best kalau ada rumah sendiri. Duduk rumah sendiri. Tak kisah lah sewa ke, beli ke, yang penting dalam rumah tu ada kite-kite aje. ;p

At first place kitorang nak menyewa rumah, lepas tu terfikir nak beli, end up terfikir nak menyewa semula. Urghhh berapa banyak kali dah plan bertukar huhu. Untuk siapa yang ingat entry Semenyih tu? Link here. I was thinking of saying NO at this moments. Lepas fikir tambah tolak bahagi, rasanya better menyewa dulu kot. Tunggu la setahun dua (kot) baru beli rumah. 

Orang lain berlumba-lumba beli rumah sekarang tapi I was planning to find new place, new house, new developer, everything new bahaha! Lepas tu harga rumah pun naik kan, padan muka sendiri. Takpela, setel one by one. Setel down slow-slow. Nanti takut stress duit takde, rumahtangga entah kemana. Kalau mampu, itu lain cerita. Ini cerita orang tak mampu lalalala.

Rumah sewa dah ada. InsyaAllah saya akan menjadi warga Bangi. Hiksss takleh lari dari UKM. Mesti nak carik dekat-dekat situ ;p Kitorang dah plan menyewa di apartment Bangi Idaman Seksyen 5. *Siapa nak geng dengan saya? haha. Harga menyewa so far masih dalam budget. Kalau boleh nak minta diskaun lagi kahkah.

Dah tengok rumah tu. Kebetulan my coursemate dah kahwin dan keluar dari rumah tu. Advantage untuk kami. Jadi kami sambung menyewa jela. Owner takyah cari penyewa. Dah booked rumah tu. InsyaAllah end of June dah boleh masuk. The best part is, dia siap jual separuh-harga mesin basuh, meja makan dan dapur. So takyah nak beli keperluan tu semua. Syukur alhamdulillah dipermudahkan semuanya. Tak sabar nak masuk rumah baru. Nak main masak-masak dengan sang suami hahaha ^_^

Weekend ni memang diri sendiri fully booked lah ;p Nak pick up barang. Macam-macam ada hehe. Rumah dah taktau apa cerita. Tongkang pecah plus kapal titanic dilanggar terumbu karang. Headache huhu. 

Lepas tu nak hias mini pelamin nikah lagi. Yang ni serahkan pada yang pakar hihi. Bonda minta tolong rakannya, Kak Liza untuk mewarnai pelamin itu. Ewah. I don't mind. Yang penting pelamin simple, sweet dan tak crowded. Heh tak sabar gilaaaaa. Lepas tu dah sewa last minute chandelier stand dengan Linda. Sewa 2 unit. Tq Linda sebab sudi layan kerenah i yang last minute ni hihihi. Taktau nak pilih hitam atau putih. Putih mahal sikit. Hitam jela kot sebab murah ;p Later to confirm.




Penat pulak membebel. Entah siapa nak baca agaga. Selamat datang hujung minggu yang terakhir. ^_^

Bye.
 

11 comments:

  1. Chaiyok Hazimi! Seminggu lagi.
    Dup dap dup dap. Hehehe

    ReplyDelete
  2. tdo umah mertua BESt!!..ihiks..:)

    ReplyDelete
  3. tahniah!
    sempat lagi update yek.. :-)

    ReplyDelete
  4. Teringat masa time Rilla dulu. Akward jugak tidur rumah mertua. Dah la diorang suruh tidur dalam bilik. Mak mertua, kakak abang ipar semua tidur kat hall je. Segan den.

    ReplyDelete
  5. selamat menempuh minggu terakhir! :)

    ReplyDelete
  6. chandelier stand?? kite nak sewa jugak tu..
    this week, ur big day zimie!!

    ReplyDelete
  7. Hi..!! Special Promotion Only for Bride2Be..Click Here http://lembayungsenjaphotography.com/blog/promotion-bride2be-b2b-blogger/

    ReplyDelete
  8. gud luck dear !!

    ader je yg bace..nak2 newbie b2b cam saye..i wait for ur update zimi :)

    ReplyDelete
  9. zimie.. bangi idaman kat mane eh? kalau ada rumah nak dijual plis inform me k, later on pun takpe.. sorry, takleh attend wedding zimie.

    ReplyDelete
  10. zimie!kte duk seksyen 7.kat rumah pangsa kajang impian.tahu tak?ekeeke

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)