Friday, June 29, 2012

Hey, Dah Nak Pindah Rumah

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Serius saya tak boleh. Nak jugak update harini. Bunyi macam tak bekerjaya dan takde kerja dekat ofis kan? Dia taktau berlambak kerja dekat sini. T_T Ok ok kejappppppp je nak update hiks.

Kan haritu, saya ada bagitau weekend ni nak pindah rumah. Ada tak ada tak? Takde sudah.

Am so excited to the fullest!!! Rasa tak sabar nak pindah. Lagi-lagi dapat tau kebanyakkan kelengkapan rumah tu banyak dah ada. Some of it orang hadiahkan, orang sponsor (artis kan pffttt). Lepas tu, owner sebelum rumah ni jual mesin basuh, kerusi makan pada half price 50% atau i think 70% gitulah. Bayar lunsump untuk semua items yang ditinggalkan. Best sangat hokeh. Jimat duit nak beli barang-barang kelengkapan rumah. Syukur rezeki kahwin kami dipermudahkan. Alhamdulillah :')



Masa pergi tengok rumah last week. Owner tengah cat dan cuci rumah. Kerusi makan 4 orang. Siapakah insan yang berbuntut besar itu? *haih*



Our cribs kononnya. Bangi Idaman Seksyen 5 Bandar Baru Bangi.



Haritu dah kira-kira 6km je dari rumah ke ofis. Happy me hehehe. Cuma kasihan sang suami jauh travel. Dia di Banting. Sobsob. Cecepat lah minta kerja area-area sini. Boleh jadi geng bas sekolah pergi kerja sama-sama. Hihihi.

Antara barang-barang yang BELUM dibeli dan TAKDE orang sponsor (sad betul haha) :-

1) Seterika
2) Dapur memasak


Dalam banyak-banyak barang elektrik, ini je yang takde orang nak bagi. Berat agaknya nak angkut kehkeh. Yang lain-lain berat-berat macam tv, peti sejuk, microwave, blender, periuk, rice cooker, utensils, pinggan mangkuk semua dah complete. Tinggal dua ketul tu jek. Suami, nanti kita gi shopping kay heeee. Kang takde dapur, acane saya nak memasak? Seterika takde acane saya nak gosok baju abang? Lalala

Can't wait for weekends. Yeyy!




p/s: I should open a new blog about my OWN life. Lagipun kahwinbetulbetul kan pasal wedding preps. Rasa macam campur aduk sangat lah. Will surely think about it. Happy weekends ols!

 

30 comments:

  1. wahhhh...
    dah nak pindah dah...
    ^_^

    ReplyDelete
  2. waaahhhh!! seronok duk rumah baru ye....hahaha~ ^^

    ReplyDelete
  3. ni rumah sewa je kan...dekat la kita..kak long kat kajang jer... nnt leh kita meet kan perantin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah kaklong.boley je meet.dekat sgt tuh hihi

      Delete
  4. zimie, i nak g umah u 4 beraya..haha..i tgl kt sek 2 ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boley2 insyaAllahi wat open house.sebenarnya i pun lupa u duk bangi hahah ampun

      Delete
  5. hahha,comel jer... acane nak masak ;P acane nk gosok baju.. ekekek ;P

    ReplyDelete
  6. best ade rumah baru.. pasni seronok la mngemas n men deco kn rumah 2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula terfikir camne tah nak deco.tangan kejung gini huhu

      Delete
  7. wahh... dah nak berumah dan bertangga.. hihi.
    mesti seronok kan dapat ddk sekali dengan husband...
    nanti kene rajin2 masak tau.. hahaha.
    kalau ade blog baru, jgn lupe bgtau ye... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok mommy hana.kalau rajin la..hahah

      Delete
  8. bestnyer zimie nak masuk rumah sewa..huhu..saya pon tak sabar da nak masuk tunggu penyewa lama keluar je.. adoii lambot dan susah tol orang tu nak keluar.. hukhuk.. btw ur hubby keje kat Banting?? saya duduk banting kat taman sri putra.. happy weekend!! jangan lupa update pasal rumah uolls k.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haahh keje banting tp da nk tukar keje.elok bonar la tu hehe.semoga penyewa tu cpt2 la keluar.amin :)

      Delete
  9. bestny dah hdup bersuami ni ye kak.. hehe

    btw, go on je la dgn blog ni kak.. kahwin betul2 mmg ngam sgt la sbb skrg kan mmg akak dah kwin btul2.. hehe means kepala ksh syg dr dlu hingga kini la..huhu :) apa2 pun akak yg buat kptusankan.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah bahagia gitu heheh.yup nanti saya buat pilihan ye.mana yg terbaik cewah..

      Delete
  10. best ye... kalau buat housewarming, jangan lupe jemput!

    ReplyDelete
  11. Besttt...dah pindah rumah baru..tahniah k..rezeki ex bride to be..hehe

    ReplyDelete
  12. bestnya dhiera. kita nk duk umah sewa kang takut duk sensorang.sob.

    btw, patut jgk tkr new blog.takpu dhiera tkr nama blog jer.heee..

    ReplyDelete
  13. eh..kita tersalah tls nama dhiera tgk komen dhiera kt atas.hehe..

    ReplyDelete
  14. Thank you so so much letak my link kat ur blog..heeee...

    ReplyDelete
  15. beshnye dah ada umah sendri.. jeles..!!! T_T

    ReplyDelete
  16. beshnya zimie da ley susun2 barang kat rumah..nak jugaakk..hehe

    ReplyDelete
  17. Sis, veil u pakai masa nikah, available for rent x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, available dear. anything email ye, zme.ayd@gmail.com

      Delete
  18. Sis, veil u pakai masa nikah, available for rent x?

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)