Monday, June 11, 2012

Alhamdulillah Majlis Dah Selesai :)

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

First update selepas berkahwin tempoh hari weeee. Syukur alhamdulillah majlis berjalan lancar. Saya dan suami sangat-sangat penat. Dah lama tak berblog, nak menulis pun kekok ;p 

Terima kasih kepada keluarga, sanak saudara, rakan-rakan, orang kuat majlis (BPG you-know-who-you-are) dan semua vendor yang telah menjayakan majlis perkahwinan zimie dan suami. Tak diluperkan warga bloggers a.k.a rakan di alam maya yang datang bersama-sama meraikan majlis ni especially to Adibah dan Jamme as my bridesmaidsssss (thanks a zillion girls, xoxo!!!), Renee, FY, Nabila, Lijah, Dhiera, Suria, SN Fariza, Erin. Susah-susah je korang datang dari jauh, really10x appreciate that. :)



Teaser sikit hiks.



Awesomeeeeeee pictures from AzamHashim Photography. Seriously I'll give positive review about this!!  Rasa nak makan je tengok gambar ni, ehhhhhhh ;p




Tapi, review later-later boleh? Nak out to somewhere else hihi. K, bye.


p/s: Tiba-tiba TERnampak Lijah, Dhiera dan Adibah yang dah review my wedding. {Link 1} {Link 2} {Link 3} Nak mengalir air mata haha tacing tau. Thanks girlssssss, xoxo!! ;) 

 

78 comments:

  1. Zimie..congrats!! Welcome to the new phase of life.. =)

    Zimie, Hana minta ampun sgt2 sbb tidak menghadirkan diri ke majlis zimie yg sweet sgt2 ni. Clash dgn wedding cousin and sblh ptgnya Family in laws plan a birthday party for MIL. kalau x mmg dah sampai ke kenduri zimie. huhuhu.. Once again, sorry sgt2.sobss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks hana, hihi takpe paham je, sbb time tu kan cuti skool mst byk aktiviti ngn famili huhu. nanti ade masa kita roger2 keh.mana tau nak order cakesssss ke, heee take care!

      Delete
  2. :) dpt juga jumpa kan.
    zimie cntik dan wedding pun so lovely.
    suka sgt :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai fariza.dpt jumpa kamu yang comel itu hihi.thanks dear for coming :)

      Delete
  3. Zimie, congrates.
    You look super gojes.
    Suka tengok both nikah and reception.
    Makeup nikah tu memang kena sangat dengan theme suci gitew.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ika.me too suka gila wedding ni.rasa nak ulang masa lalu.ewahh

      Delete
  4. Tahniah zimie... Kekal smpi syurga hendaknya...

    ReplyDelete
  5. congratz again zimieee..serious zimie gorgeous sgt222.. reception kat dewan pun perfect..! nanti kite upload pics n share kat blog eh.... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks renee for coming for both nikah and recap plus for the sweet handbouquets.suka sangat3x!!! *hugs* nanti i review keh hehe.

      Delete
  6. Congrat's zimie. Gojes gila kamu. :)

    ReplyDelete
  7. Congrats dear. Sgt gojes.welcome to the club. Huhu

    ReplyDelete
  8. zimie tahniah pengantin baru !! suka sangat baju nikah zimie ,nampak zimie dari sisi lain :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks nora hihi tuhla baju nikah tu last minute alter.nasib menjadi.btw thanks tau sbb bagi sewa brg2 haritu.esok mlm zimie pulang kat khairil keh :)

      Delete
  9. you look so gorgeousla dear..smga Allah memberkati kalian bdua dnia akhirat...

    ReplyDelete
  10. zimie, congrate.
    sgt cantik dear..
    baca kat review blogger lain memang nampak best sgt wedding zimie.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke dear.thank you.ni semua hasil vendor yang awesome hehe.

      Delete
  11. zimie, is that u? omg.totally different! sorry tak dpt attend ur wedding. congrats btw and u look super gorgeous!nampaknya readzul xmengecewakan,right? :) sumpah i tgk lain gila muka u dlm gmbr ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. i mula2 pun pelik gila tgk muka sendiri haha.thank you lisa.u nye komen ni buat i berada di awangan hahah.plus zul nye makeup and outfit mmg kebabom.rasa nk sanding lg skali :p

      Delete
  12. Tahniah dear ... nampak sangat cantik! Semoga berkekalan bahagia dan dimurahkan rezeki hingga ke syurga sana. Amin

    ReplyDelete
  13. congratulation. alhamdulillah jadi isteri orang dahhhh

    ReplyDelete
  14. You are most welcome babe...eh suka giler ur veil for nikah. sila review k :) hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq jamme.u memang best lah hehe.nanti I review keh

      Delete
  15. congratulations zimie & husband

    ReplyDelete
  16. very the diana/linda rafar...wuhuuu...tahniah zimie..sorry tak dapat dtg balik kampung sepupu hubby kawen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah tang mana rafar nye pun I tatau haha.its ok raden.u doakan I je ye :)

      Delete
  17. Weee..sgt canteks dear..congrats! =)

    From- Fatin the comel whom shared the same birth date with u ! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq fatin, eh sama birth date? 7hb dec? hehee high five! :p

      Delete
  18. sobss sedihnya tak dapat attend. nak sgt pi..huuu. tapi kesihatan tak mengizinkan . stay kat pahang je.. so sorry dear.. btw gorgeous sgt!! cantik! tahniah dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alorrr patutlah x nampak put.waaa sedih tapi kesihatan put n baby lagi penting okk.nasik felda bila2 leh makan hihi take care dear, next time kita jumpa k :)

      Delete
  19. SYUKUR, alhamdulillah.....TAHNIAH ZIMIE...cepat kan masa ni berlalu.....masing2 dah kawin...wink! wink!!!!! :)

    semoga kekal selamanya...amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaklong!! hehe tq dear. yela kita kan sama2 menghitung hari.tak sangka gila dah kawen.macam mimpi je rasa nih haha ;p

      Delete
  20. tahniah zimie comel & gojes!
    serius ur wedd sgt superb!
    suria xde camera, sbb tu x leh review..hihi

    welcome to da club zimie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq suria sbb datang haritu.suka sangat hokeh!!takpe kamera dhiera ado hihi

      Delete
  21. kamu sangat comey dear!!!!
    sayangnyer tak leh attend ur majlis
    so sadddd!!!!!

    selamat pengantin baru dear!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq eimy, tuhla kalau la eimy boleh attend.boleh bergambo bersama.hehe

      Delete
  22. HAHA flower girl ko pun nama adibah :) eh sama la nama kita.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tuhla glamer pulak nama adibah nih heheh

      Delete
  23. congrats jimie!!! maaaf tau tak dpt dtg.huhuh.nway jimie cantik sgttttt!suke tgk yg pic nikah tu.i want more pics!hehehe

    nway, mcm perasan jimie tak link kery je?merajuk la ini macam! >:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kerry!!!! plus sbb beli last min spanx haritu.hihi nanti zimie upload picca lagi.errrr takde link ke?rasa macam ade agagaga.nanti zimie check blk kay

      Delete
  24. cantik sgt! cepat2 review... sori zimie xdpt dtg... neway, congrats & happy newly wed!

    ReplyDelete
  25. Alhamdulilah...selesai semuanya..tahniah ye zimiee.. :) semoga perkahwinan zimie nih diberkati aminnn

    ReplyDelete
  26. sgt ohsem a zimie punye wed!!! :)

    ReplyDelete
  27. eh lupe plk nk wish..semoga bahagia smpi ke syurga dear !

    ReplyDelete
  28. Barakallah Puan Zimie...dah lama kite follow blog awk but only now i have change to says "you really inspired me"....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq haida.hopefully it can inspired others as well.insyaallah :)

      Delete
  29. zimieeeeee.kte dah baca semua review tu.cantik sangat ya Allah!its a perfect wedding!rasa rugi tak dpt dtg.sorry ye cousin kte kawen ,dah plan ngan mummy nak pergi lepas kenduri cousin.tp tahu la.abah kte kan sakit T_T dye dah ngamuk suh balik2.huhuhu tahniah ye zimie.masa nikah pun cantik!ikut style shawl tu kan.hehehe tahniah sekali lagi. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq dear.takpe byk pulak aral melintang kan,sabar tau, hope your father okla yek.btw husben zimie tanya 'ni helena my chemical romance ke' :p

      Delete
  30. congratulations dear..cantik sgt2..heheheh..

    ReplyDelete
  31. Puan Zimie!!!!
    Tahniah... Gembira sangat zimie dah jadi puan...
    rasanya kenal dari zaman kita anak dara kan... hehehe..

    Semoga perkahwinan zimie kekal sehingga ke hujung nyawa.
    Zimie sangat cantik tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mommy hana!! hehe tuhla hana kan pengkomen tegar zimie.dah jadi puan dah kita kan.dulu sama2 kenal time anak dara gitu.hihi how time flies :)

      Delete
  32. cantek wedding cik zimie..ops puan zimie...cantekkk~~

    ReplyDelete
  33. tahniah puan zimie..
    cntik & cute je puan zimie,hehe...
    smoga diberkati Allah selalu & kekal bhgia dunia akhirat :)

    ReplyDelete
  34. Barakallah Zimie...~~!! finally.... so, how's ur feeling after married? different rite? something that u can't get with other feeling... so precious moment..... tahniah tahniah tahniah..!! Selamat pengantin baru.... :). May Allah bless u guys, and always take care ya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq elni.lama x dengar cerita.hihi

      insyaAllah thanks for the wishes :)

      Delete
  35. Cantik!! tahniah ye puan zimie ^^

    [silent reader] hehe

    ReplyDelete
  36. Cik Zimieeeeee...congrats:) best x jd penantin :P hehe

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)