Wednesday, May 2, 2012

Teaser Kasut Nikah

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Dah tak macam teaser sebab tunjuk 100% nih haha. No more macam entry terdahulu. Langsung 90% lari daripada impian sebenar.

Tak sangka masa jalan-jalan dekat Mines weekends haritu terjumpa kasut-platform-yang-sangat-tinggi nih (tak pasti berapa inci). Ok bear in mind, hazimi tidak pernah memakai kasut setinggi ini, roger.

Demi wedding, beliau gagahi jua (-_-')


Beli di Voir yang baru dibuka di Mines. Banyak jugak rembat barang-barang dalam tu. Bukan setakat kasut, blouse pun aku beli. Kalau boleh Tokay kedai tu sekali aku nak beli kehkeh. Plus Bonda siap buat Membership card Voir. So dapatlah discount 70% wohoo. Buat card, bajet nak pergi sana tetiap bulan lah kan? Mam*** kena marah dengan EF. Tapi kalau bukan duit dia takpe kot  ;p

Masa beli ni, kasut ada warna grey dan pink. At last setelah berbrain-storming dengan Bonda, aku pilih warna ni padahal baju nikah warna off white. Weird ke? Plan nak pakai masa nikah dan bertandang.

Amacam, cantik tak kasut ni? Sila komen dan jadi pom-pom girlsssss supaya saya yakin memakai kasut ini di hari bahagia nanti. Saya takut jatuh je pakai kasut tinggi-tinggi. Urghhhh.




p/s: Entry di tuju khas kepada rakan seperjuangan di Sekolah. Hunting kasut nikah dengannya, tapi tak beli dan akhirnya beli kasut jenis camni hohoh.
Sebab = lagi murah dari yang kita tengok haritu haha. Bye.

 

33 comments:

  1. kerabu~aku tau ko stalker page aku haha

    ReplyDelete
  2. amboi..tingginya cik zimie....
    jalan cover2 ye nnti...hehe

    ReplyDelete
  3. cantik la zimie! suka part bunga tu =)

    ReplyDelete
  4. cantek
    simple n nice(dd penggemar simple)
    agak tinggi kalo dd yg pakai..gayat
    hahaha
    tp untuk zimie yg comel2 ni mesti jd cantek,
    sila practice berjalan ari2 dlm umah pakai kasut tu okeh

    ReplyDelete
  5. diyana~tulah terpaksa.hihi.nak sama tinggi dengan groom to be.padahal tak dapat capai pun :p

    muna~aww thank u dear :)

    fariza~thank u fariza hehe

    ReplyDelete
  6. didi~hehe sy juga seorang pengayat.habis la tetiap malam practice pakai agaknya nih.adeh :p

    Si Gile Dan KeGILAannye~thanks awk..!!

    ReplyDelete
  7. tiap malam sblm tido sila prektis pakai kasut nie dr toilet ke bilik tidur okek...miahahahahaha

    *larikkkkkkkkkkkkkkkkkk*

    ReplyDelete
  8. somellllllllllllllllllllllllll!!!!!!

    ReplyDelete
  9. payid~diam (dengan nada yang betul) :p

    eimy~toilet zimie ke bilik tidur jarak setakat 3 meter.dekat sangat nak prektis tu ha.adeh.kena pinjam toilet makbapak ke bilik tidur ok sket kot haha

    ReplyDelete
  10. Mines banyak kasut cantik-cantik eh..? Nak jalan dekat Mines lah :)

    ReplyDelete
  11. ok ja cik gold rasa..kasut cam ni lg slesa dr high heel :P

    ReplyDelete
  12. nice! and practical. boleh pakai pergi other events lepas kahwin nanti. :) Tapi are u taller than ur fiance kalau pakai ni? hehe

    ReplyDelete
  13. shura~haah.banyak je design kat sana.cantik dan murah :)

    cik gold~hehe memang selesa bila pakai.kain dia macam baldu sket.lembut je.

    mawar~kan hehe.eh tak, i pakai ni pun i masih pendek dari my fiance.hihi dia sangat tinggi mcm galah :p

    ReplyDelete
  14. WAUUU! mmg xpernah maya tgk bakal pengantin akan pilih wedges tau...cute je...cayokkk...

    ReplyDelete
  15. dear!sebijik dgn aiza punya.tp aiza pakai mase prewedding aritu.beli dekat mines jugak.

    ReplyDelete
  16. hey aritu nampak kasut nih jgk kat VOIR..nak bli untuk hantaran huk3..^_^

    ReplyDelete
  17. aritu masa kahwin, bridal ada bagi kasut tinggi gile mcm dlm video...act je tp tak pakai pun sbb mmg tak konfident.then pakai je kasut nikah.baju color turquise, kasut putih...tp mmg suit sgt la... walaupun tak tinggi mana, tp selesa.yg penting zimie, u kena selesa baru confident.

    ReplyDelete
  18. maya~tulah jarang jugak orang buat.tapi sebab selesa yang ni je, tu beli terus :)

    aiza~ada geng sekolah rupanya.high five hehe.

    ReplyDelete
  19. lawa nya zimie. Pinjam ar. hehehe. Comey je bunga kat depan tue. :)

    ReplyDelete
  20. i like!!! nak kasut tinggi macam tu juga!!! lepas ni nak ajak tunang hunting dekat mines la. sane banyak kedai kasut.. lepas tu baru cari dekat times square. kahkah

    jeles jeles.. zimie mesti tinggi abes ni~ tak aci. mahu!!!

    ReplyDelete
  21. sangat cantik!!!! jelous2... nak juga macam tu.

    ReplyDelete
  22. zatie~hihi mari lah beli.boleh jadi geng bas sekolah :p

    syima~betul tu syim.i ni ari2 berjalan ulang alik bilik tu.tapi alhamdulillah so far selesa gila pakai:)

    cik ain~meh pinjam meh hihi

    dhiera~ahaha survey je dulu dhiera.tengok jugak citarasa dan wang ringgit.sg wang kita nak pegi jauh pulak :p

    miss jue~thanks dear hehe.

    ReplyDelete
  23. cute, wedges mmg selesa kasut harian saye, tapi tak ramai pakai time weddingkan...

    ReplyDelete
  24. cantik zimie..heee..sila melangkah dgn berhati-hati..=D

    ReplyDelete
  25. cantik. aku xde kasut lagi untuk bertandang nih..

    ReplyDelete
  26. cantik! sukeeeeeeeeee! susah nk jumpe wedges yg cantik & paling penting susuai utk pakai mase wedding~ selalu asyik jumpe heels yg tajam tuh je~

    ReplyDelete
  27. ieda~haah tak ramai.semua byk pakai heels.okla lain dari yang lain :p

    iza~thanks dear :D

    ka-ii~sila beli skrg.hehe takpun rotate je kasut nikah/sanding :p

    dira~hihi thanks dira.best pulak ada yang suka kasut ni.rasa semangat nak pakai :'p

    ReplyDelete
  28. cantik. bile pkai kasut cam ni bru confident nk jalan drpd pkai kasut jenis tumit tajam kan...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)