Tuesday, May 22, 2012

Rasa Macam Nak Tunjuk Jugak Lah

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Mula-mula rasa nak buat teaser, pastu fikir balik 'baju tak cantik dan simple sangat' so just leave it. Lepas tu semalam fikir balik 'takpela, letak jela teaser' at least bebudak yang skodeng blog ni boleh la tengok baju nikah aku yang sesangat Mr Simple tu (SJ sangat *ambil hati budak arina yang jadi pengapit aku nanti*)

Sebenarnya macam tak suka sangat baju ni, boleh? Mengada lah kau zima (gelaran cous)

Baju nikah chiffon beaded with satin lining. Aku tak suka part tangan tu. Lengan dia macam tu, buruk (to me) Erghh. 

Semalam mintak advise dekat my schoolmate, Rabiah aka Ruby. She's one of the designer in the making. Rakan rapat, rakan gosip, rakan ajak ponteng class pergi kantin mentekedarah, ahakk. Tak sangka menjadi jugak impian kau nak jadi fashion designer. Eh eh sebelum tersasar jauh, aku sambung lagi.

Lepas tu, Ruby cakap gini (aku kopi paste bulat-bulat lah) kihkih dengan harapan dia tak bukak blog ni.
"Yela nmpk simple...ko mintak tlg budak yg wat bedding veil tu tambahkan beading same dgn veil....banyakkan bunga2 yg timbul2 tu..n kasi nmpk2 sikit colour pink yg cm veil....xdela pucat sangat......adela seri sikit kaler2 pink or peach or purple....light green pn okay......klau die xde mase ko bli bedding yg bakar tu..mintak die lekatkn.....n taruk bunga timbul tu tutup dua line kat hujung tangan tu..."

Lepas tu, aku pun SMS Lijah, siapa Lijah? Ehem. Beliau lah yang telah men'design' veil untuk nikah aku nanti. Alah cerita lama, yang menang contest blablabla tuh. Rupanya lijah dah tak ambil order sampai bulan 7 sebab dia pun dah nak berpantang nanti wuwuw. Sad. Rasa macam nak redha je. Takkan aku nak DIY sendiri? So not me.

Lagipun ada ke yang nak ambil order lagi untuk majlis lagi beberapa hari? I mean 16 hari lagi? Like herlow?

Rasanya just stick with that baju nikah jela. Bior lah simple pun. Macam dah nak pasrah gituw.


22 comments:

  1. jahit beads.. cntik.. leh refer entry dpt beads murah http://atieshaadriana.blogspot.com/2012/05/teaser-current-diy-project.html

    ReplyDelete
  2. ala....ciannyer lah....huhu....kat bahagian tgn tu nmpak simple sgt...kn letak sikit manik2 bg cover dua line tu...setuju ngan ruby...meh cik mah jahitkan lah...hehhee

    ReplyDelete
  3. simple adalah terbaik. ikutlah jejak sunah Rasulullah, wasatiah dalam segala perkara. =)

    ReplyDelete
  4. Salam ngantin sama hari, baju nikah kite pun dah siap, kalau nak tampah beading sikit2 pada lengan baju tu masih sempat zimie, try ur best jangan pasrah...

    ReplyDelete
  5. Simple lah bagus daripada sarat barat :) POSITIF :)

    ReplyDelete
  6. u tambah 3d flower kat lengan pun ok darl..pastu kat bunga2 timbul kat baju tu tampal diamointe..malam sebelum nikah pun sempat buat babe..like ur fren said, mmg akan naik seri kl ade percikan pink or purple..=)

    ReplyDelete
  7. Kite rasa okay je. Jgn bmbg. Part tangan orang tgk time sarung cincin jer. heee :D

    ReplyDelete
  8. Zimie, less is more.
    Tp kalau tampal dengan lace pun ok, leh jahit sendiri. Then tambah dengan manik2 tu.

    ReplyDelete
  9. meh zimie pos kat rara..!!rara buatkan, tak pon soh my mom buatkan..!!kosong sgtla baju tu...

    ReplyDelete
  10. korang (sorry balas pukal :p)

    thanks sgttttbagi idea.now tengah pikir2 whether tambah sikit beads atau just stick with the plain baju nikah.will surely think about it :)

    ReplyDelete
  11. ye la sayang...kne bagi naik tang tgn sbb nnt nak salam en suami kamera fk=okus kat tgn dear...

    so, think about it ya' :)

    ReplyDelete
  12. baju nikah saya lagi la tak elok langsung..sekurang-kurangnya simple still leh tambah pape..cam saya punye baju disaster giler..dress senteng!! kalau kain boleh lagi nak turunkan kebawah..

    pape pon sesuai ngan badan zimie.. =)

    ReplyDelete
  13. nampak simple... kalau zimie rajin, tambah beading kot...
    tapi kalau hana yang malas dan tak reti menjahit ni, mmg tak kisah baju nikah simple ni..

    ReplyDelete
  14. less is more zimie ;)

    kalau zimi yakin masa pakai.compom cantik!kte tgk ok je..takde la simple sangat..

    ReplyDelete
  15. zimie, sonok tgk awk buat mcm2 tuk wedding.
    msti sonok klau kite bole share dn buat sma2 ngn fmly kn.. sy tumpang gembira tuk awk.. sy pn b2b mcm awk..tp tk dpt rasa mcm apa awk rasa..teringin nk rasa sama.. ada sonok tuk tggu hr bahagia.tp masih ada bengkak dn sedih dlm hati. doakan sy kuat dan sy dapat rasa spt kamu2 b2b yg ada dluar sna ye... luv to read ur blog very much. :).harap dapat jd kwn blog kamu

    ReplyDelete
  16. terjumpa e-book percuma, bagus untuk orang yang dah/nak kahwin… sharing is caring :) - Permata Yang Hilang - Panduan Hubungan Suami Isteri Melayu Islam

    ReplyDelete
  17. i pon agree kalau xnak simple sgt tambah le beads sumer tu.. sama la case baju nikah i.. i pon kureng puas hati part lengan sumer tu.. pastu my baju nikah dulu pon simple n kosong giler, last2 1day before i iron hotfix swarovski pink+purple+silver supaye xnmpak boring....

    ReplyDelete
  18. tambah beads supaya meriah dear k..:)
    nnt mesti awesome..bhgn lengan tu cekak kan..u can do dis!!..:D

    ReplyDelete
  19. dun wori..less is more..tp kalo ade beading naik sket serinye..all d best..msti cantik :)

    ReplyDelete
  20. rina suruh lijah aritu buatkan beading dkt baju..die buat mmg awesome sgt2!

    tp nk wat cmne, die pn da nk bsalin..

    xpla..anggap jela penjimatan haha...xpe..nikah je...make sure muka dan make up berseri2 :)

    ReplyDelete
  21. mcm baju bertandang kina simple kina iron batu2..nampak la meriah sket..takpe, simple itu cantik dear..

    ReplyDelete
  22. korang hihi tak sangka ramai pulak komen.thanks for the suggestion ok!

    utk update pd semua, saya dah hantar pergi jahit manik sikit dekat lengan.tempah kat one of my moms fren's daughter hahaha panjang pulak.doa2lah it turns out gorgeous ya huhu.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)