Tuesday, May 8, 2012

Not In The Right Track

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Jam sudah menunjukkan pukul 6 petang. Aku malas nak balik rumah. Bukan sebab tak suka. Tak tak. Penat nak drive balik rumah. Kan best kalau ada driver datang pick up balik rumah hari-hari. Kerja aku kena travel pagi ke petang. Bila balik ofis, terus rasa penat nak tekan pedal kereta tu. I wish i have wings. So that I can fly like an angel bird. Aku mengimpikan husband duduk rumah (sebab tu aku suruh teruskan belajar habiskan masters), bila balik rumah semua dah tersedia. Demand gila. Baik upah orang gaji je T_T

Aku tengok je kirabawah countdown tu. Sepi. Kosong. Macam tak semangat je tengok nombor tu. Suddenly I hate my life. Miserable. Annoying pada diri sendiri. Memikirkan masa depan yang kurang pasti. We are sort of financially unstable. Tak macam orang lain. Bila kahwin atau sebelum kahwin dah ada rumah dah ada kereta. We are none of it. Itu pun kereta curik my moms. I hate to tell this tapi aku pun manusia juga. Have ups and down. Kadang-kadang rasa happy sesangat. Kadang-kadang rasa down sampai nak masuk muka bawah tanah pun ada.

Bukan setakat financially unstable, mentally pun unstable. People doesn't know, I always cried in the rain. Kadang-kadang tengah drive kereta pun boleh menangis. *gila ke hapa* But thats the truth. I am not sure whether I can cope with this situation or not. Aku banyak kali cakap dekat EF. Pls cancel the wedding. But he rationally pujuk dan tenangkan aku. Tau la kalau perempuan kan. Cakap ikut sedap mulut je tanpa memikirkan perasaan orang lain. My bad. I'm sorry.

Aku rasa apa yang aku lalui ni berbalik pada apa yang aku hadapi dan buat masa zaman muda dulu. Yela aku pun bukan baik sangat. Nakal. Degil. Mungkin ini balasan yang Allah beri. Aku redha dengan apa yang terjadi.

Kadang-kadang aku taktau kenapa aku nak kahwin. Adakah untuk memuaskan hati orang lain? Atau aku benar-benar ingin berkahwin. Benarkah aku dah bersedia?



Hopeless. Speechless. Heartless...





p/s: Aku tau post aku ni mesti memberi kesan pada 'orang-orang' yang membaca. I am okay. Doakan yang baik-baik aje ye..

p/ss: Ya Allah Kau tabahkan lah hati kami menghadapi dugaanMu. Permudahkanlah jalan kami. Amin.