Sunday, April 15, 2012

Senarai Calon-Calon DIY

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Kalau nak cakap pasal DIY, masing-masing pasti ada kelebihan dan keistimewaan tersendiri. Allah kan bagi pancaindera dan kreativiti kepada setiap makhluk-Nya. Cuma kita je kena pandai gali dan terus gali. Kak ogy uols. Plus, semua tu terpulang pada kerajinan dan semangat nak melakukannya dengan cara tersendiri.

Aku pun bukan la kreatif bebenor. Tangan kejung kalau gubah bunga tu (hate this). Nampak sangat memang tak dikurniakan bakat ke situ. Tapi tapi....jangan bersedih, tak semua yang kurang tu teruk sangat. It was not that bad actually sebab Allah mesti jadikan sesuatu tu bersebab. Nak pandai semua susah la jugak kan. Kalau semua orang nak jadi doktor, siapa nak jadi jurutera, akauntan? Gitula perumpamaan nye. Cewah cik zimie berhujah.

Ok ok back to topic uols. Sebenarnye aku ni nak update pasal checklist DIY yang konon-konon dah confirm nak buat la tapi apesal ntah tadi penceritaan melalut ke laut.



Calon-calon DIY:-

  1. Kad kahwin (Done sent for printing. Yahuuuuuu *happy*) Teaser sini.
  2. Paper bag (Masih draft)
  3. Surah Yassin  (Masih draft)
  4. Bunting & Banner (Satu habuk belum start buat draft. Tunggu gambar Jogja. Hint to EF haha)
  5. Welcome and Guestbook signage (Masih draft)
  6. Pomander ball (Ini tiba-tiba terfikir sebulan lepas. Nak decorate dekat backdrop pelamin nikah. Bebola api polistrin dah ada. Bunga kecik-kecik je nak kena beli dekat Syarikat Bunga Riben/ Jalan TAR)
  7. DIY Corsage (Konsep dah ada, tapi tak terbuat. Boleh rajin sikit tak Hazimi? *sigh*) Link sini.
  8. Homemade Spoon choc (Done trial. Nanti dekat-dekat majlis dah boleh buat lagi heheh) Link sini.
  9. DIY hantaran (Masih belum fikir konsep.Masih stress akan hal ini huhu)

Anything left? Kalau ada, later update lagi hehe.



Yang dekat atas ni memang insyaAllah dan confirm akan DIY oleh air tangan sendiri. Ewah. See takde pun nak DIY handbouquet ke, DIY baju nikah ke, DIY veil ke hape. Sebab? Memang tak pandai pun dan takde bakat  ke situ. Baru aku perasan mine was more to the design and cooking. It was my passion sebenarnya. Tapi takla sehebat di luar sana. Masih amateur -.- 

Memang sejak dari dulu I am more to computer literate and suka gila tengok rancangan Asian Food Channel (AFC) dan Food Network Asia!! Lagi-lagi kalau tengah lapar (konon tengok diorang masak-masak tu boleh kenyang la ye?;p) Tapi tak pandai pun masak sebenarnya. Nak menyepahkan dapur pandai la. Lalala.

Okla till then. Can't wait to settle all of this. Oh 55 hari lagi ~~

   

12 comments:

  1. uu manyaknye DIY..atie pun banyak bt DIY..bunga pahar,al-ma'thurat,tq tag,card,bunting n banner,guest book,hantaran, n desin2 baju ,pelamin nikah n etc..hue3 gud luck yeeeeee

    ReplyDelete
  2. pomander ball itu awesome okeh..tu pun atie bt sdr..cntik n comel..nak bli mahal gle..

    ReplyDelete
  3. huhu byk nye zimie nak DIY. good luck zimie! semoga berjayaaa dgn jaya nya! hehe

    ReplyDelete
  4. zatie~goodluck to u too dear hehe.

    fazey~tq fazey :)

    huda~insyaAllah doakan ye hehe

    ReplyDelete
  5. zimie... banyaknye DIY..
    zimie sangat rajin!!

    ReplyDelete
  6. wah..sangat efisyen!!DIY sememangnya menjimatkan :)

    ReplyDelete
  7. why pay when you can DIY? hehe.. good choice, and lagi puas hati rasanya when u know most of the wedding tu mmg hasil kerja tangan sendiri. good luck!

    ReplyDelete
  8. hana~tak rajin, skrg tgh malas :p

    fana~betul tu dear, setuju hehe

    Si Gile Dan KeGILAannye~ade geng.yay!

    dell~kenapa nak jeles huhu

    mawar~agreed.dan yang penting kena mampu diy.takut tak cukup tangan pulak nanti :p

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)