Tuesday, April 3, 2012

Save The Date Versi Zimie

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Lagi 66 hari merangkap 2 bulan 5 hari. *Gulp*

Rasa cepat sangat masa berlalu dan diri ini masih terhegeh-hegeh lagi dengan wedding prep tak habis-habis. Cuma yang ketara sekali, ada a few things dah selesai (kononnya) iaitu:-

Dah booked doorgift telur pindang. Tak habis lagi kan, jangan orang yang baca ni bosan sudehhh. Kahkah. Dah booked tu means dah bayar deposit dan confirm ambil dengan vendor second tu. Ok lemme reveal jela vendor tu, malas nak berahsia lagi. Nanti ramai pulak yang tanya dan jenuh nak menjawab katanya. Untuk telur pindang, saya order dari Telur Pindang Warisan Berzaman  aka vendor second hehe, berpangkalan di Shah Alam, Selangor. Boleh check website dey ols di sini. Ingat tak saya ada mention pada entry terdahulu? Takmoh tulis panjang-panjang nanti korang buring laks ngeheh. Baca je sini. Happy mood. Hope diorang boleh realisasikan impian ini untuk bertelur pindang pada majlis nanti hahaha.

Lagi satu, ahem, nak presnt to uols, our Save The Date version.Boleh tak ni first time reveal muka-muka. Sebenarnya saya ni pemalu dan low profile orangnya (serius). Tapi untuk peminat setia blog-ku ini, ku pamer jugak lah.


Orang kata Mei la Jun la tarikh pilihanraya. Tapi dah kitorang memang plan sejak last year, so takde tukar-tukar. Stick to decision. Orang islam cakap istiqamah hihi. Aku anggap jela kalau tarikh pilihanraya betul-betul jatuh time 9 Jun, pasti ada hikmah disebaliknya. Yang penting, tetamu sudah diajak dan pandai-pandai la yang nak datang tu arrange masa keskes. Tak pepasal, aku dan sang suami pakai baju sanding pergi mengundi nanti hohoh mintak dijauhkan, amin.

STD ni DIY sendiri je. Design 90% tiru dekat internet haha saya malas nak fikir design baru. Hantam sajalah. Yang penting ado. Tema ala mat salleh (does it look like one?) Lepas tu nak spread kan dekat kawan-kawan di Fb dan Group. Blogger @ silent reader nak datang jugak ke? If yes, sila tinggalkan nota dan alamat di ruangan komen ye supaya senang untuk penghantaran kad kahwin. Ada minimum jemputan, pat-pat siku lipat, siapa cepat dia dapat. Hahaha ada ke yang nak kad kahwin saya yang tak seberapa tu?

Hohoh.

 

30 comments:

  1. zimie...
    dub dab dub...x lama da tu..
    hahaha tu la byk khabar angin kata jun pilihanraya. x dpt den nk berkempen nnt.hahahaha.
    all d best..dub dab dub dab.

    p/s: teringin nk g wedding zimie, tp kite sanding ari yg same.hahaha(sebok je zimie x jemput pun)

    ReplyDelete
  2. Hai saya lah silent reader kamu...
    tapi hari ni nak komen
    hihi asik2 telur pindang
    tapi tak busan baca, cuma kelakar je...
    nway, congrats ye...

    ReplyDelete
  3. suka part the date kat bawah tu...nak tiru jugak leh?hehehe......

    ReplyDelete
  4. zimi..FY tak berani janji boleh dtg tapi insyaAllah =)

    send the card to:

    NO 40 JALAN BIRAI U8/69
    BUKIT JELUTONG
    40150 SHAH ALAM
    SELANGOR

    ReplyDelete
  5. Comelnya STD Zimie...
    Dah nak kahwin pun zimie ni kan....
    hehe. Teringat kita mula2 kenal dulu... hihi.

    ReplyDelete
  6. Siti Nurfariza Muhd Hamdan
    TIME Engineering Berhad,
    Tower 3, Avenue 5, The Horizon, Bangsar South,
    N0 8, Jalan Kerinchi,
    59200 Kuala Lumpur.

    ReplyDelete
  7. mau kad zimie jgk boleh..

    Hazmila Ismail
    No 2, Lorong SKD 47,
    Taman PSJ Sg.Karang
    26100 Kuantan Pahang..

    ReplyDelete
  8. cantik!....terbaik....

    pe pun, semoga sume nyer selamat..amin

    ReplyDelete
  9. no 8, lot 6531, kg seri perkasa
    36400 Hutan Melintang Perak

    pos jgn tak pos :D

    ReplyDelete
  10. akudidi~kan?tak suka tau,pasrah jela sini hehe,thanks dear.tengah nak ajak la ni.mehla dtg my wedding :p

    azura~hihi thanks dear.

    nurul suaidah~tiru la,saya pun tiru kat mana ntah hehehe

    epa~dtg tau! alamatnya mana syg? hee

    maria~datang la puan maria :)

    ReplyDelete
  11. fy~ok fy,sila la datang.thanks.nnt kan saja kad zimie :)

    hana~waa cpt sungguh masa berlalu kan,masa menyibuk dekat blog hana dulu heheh.nak kawen dah pun.doakan kita ye :)

    tqah~thanks tqah hehe

    ReplyDelete
  12. dulu aku tunang time pilihanraya 2008.
    nak kawen dah ko.

    ReplyDelete
  13. Kreatif sgt zimie ni... Xsure boleh dtg ke x. If ada kat KL insyaAllah boleh dtg :)

    A1-2-15 Jalan Bukit Segar,
    Taman Bukit Segar 1,
    Jalan Cheras, 56100 Kuala Lumpur

    ReplyDelete
  14. balkish~sungguh cepat masa berlalu, ko pun dah ada anak sorang.tuhlaaaa kena pulak time pilihanraya,sabo jela haha

    annor~mane de, tak kreatif pun, kalau tak, lama dah diy baju kawen sendiri hihihi.nanti tggu kad zimie keh.

    ReplyDelete
  15. fariza & mila~tq dear.tggu my kad keh.jemput dtg :)

    puan lynda~tq kak long ;)

    ayadhazimi~taknak hahaha

    ReplyDelete
  16. kite harus lah mahu~ psst, alamat kite ada dekat dokumen dalam group. hehehe

    ReplyDelete
  17. saya pon insyaAllah akn bertunang pd 9/6 dan risau jgk kalau terkena tarikh PRU sb parent kena bertugas tyme tu.pepon sy doakan pak najib x akan buat PRU pd tarikh tu=p

    semoga semuanya berjalan rancar spt yg dirancang sis:)

    silent reader a.ka nurul.

    ReplyDelete
  18. amy~haah ;)

    dhiera~ok dhiera, noted.dah put in my list.hehe

    nurul~yup marila sama2 berdoa supaya najib tak buat pilihanraya on 9 jun.haha suka2 je kan

    shura~yup lepas tu u pulak.yeai hihi

    ReplyDelete
  19. congratz zimi..x lama dah tu :)

    ReplyDelete
  20. tahniah zimie..
    nak kad jugak bole? belum pernah g wedding blogger. masa kak amy kawen dlu pon xsempat pergi ada hal. kalau sudi jemputla saya kat alamat ni :

    nabila abnul hisham
    no 8 jalan jelawat 8
    taman sri putra
    42700 banting selangor

    insya allah klu ada kelapangan akan datang bersama suami mas tu (chewahh gatal mak jemah) haha..

    p/s : wedding saya lagi 24 hari. dup dap dup dap

    ReplyDelete
  21. tak sabar nk pi makan nie!! heee. yey!!!

    ReplyDelete
  22. hehe zimie risau pilihanraya 9 jun.. i pulak risau pilihanraya 2 jun & 9 jun.. 2 jun majlis rumah i, 9 jun majlis belah lelaki pulak.. hari tuh serabut dah pk cmne nnt kalau terkena tarikh tuh.. tp skrg malas nk layan da.. pasrah je.. keh3.. semoga niat baik kita dipermudahkan Allah :)

    neway, comei je save the date zimie tuh!

    ReplyDelete
  23. wah..nice!! :) huhu..semoga semuanya berjalan dengan lancar :)

    ReplyDelete
  24. BLuRpL3~thanks dear.nervous hehe

    ila~boleh, dah masuk ur name dlm list.meh la datang.time tu awk dah kawen kan hihi congrats in advance ye!

    put~hahah excited put.nanti zimie pos kad ye.

    dira~kan, tau takpe.just bear in mind, yang penting dah kahwin time tu.pikir byk2 buat pening je haha.all the best to u dira :)

    fana~insyaallah.tq doakan hehe

    ReplyDelete
  25. Congrates in advance Zimie.
    Dupa dap dup dap. Ehehh

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)