Friday, April 27, 2012

Membebel Bila Perlu

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***
Entry yang sangat kacang panjang. Combo untuk hari sabtu dan ahad. *perlu ke bagitau*


Alhamdulillah hari Jumaat tiba jua. Rasa macam cepatlah pukul 5.30 boleh tak? Malas sangat-sangat duduk dekat ofis ni. Bos pulak outstation. Rasa macam cakap dengan dinding je. Langsung tak berkembang minda. Rasa nak resign je jadi fulltime housewife tapi tak boleh. Dunia penuh dengan cabaran dan dugaan. Tak mungkin nak berhenti sekarang. Aku doa-doa la EF tu dapat kerja jauh-jauh ke aka berhijrah ke tempat lain. Boleh la aku berhenti kerja cari tempat lain. Errrrr (Boleh pulak fikir camtu kan) #emo-sio-nal

Sebab apa harini best? Sebab saya nak sambung cuti. 1 Mei (Selasa) hari Buruh. So dengan automatiknya buat cuti sendiri hari Isnin tu muahah. Nak balik kampung mak hantar kad kahwin kat sedara mara. Nak pusing-pusing JB. Waargg ramainya ahli keluargaku. Keluarga belah mak je 13 adik beradik. Tu belum yang sedara mara yang jauh bau-bau bacang. Pingsan!

Plan nak balik hari Ahad dan kembali ke KL hari Selasa. Nampaknya banyak la kerja-kerja ku yang tak boleh nak setel weekend ni. Ingat nak hantar kain bridesmaids dekat kengkawan dan a few blogger tu (you know who u are ;p) Tapi nampaknya tak kesampaian lah. Asyik busy je weekend. Hope korang sempat jahit la ye huhu.

Oh ya semalam dah call Zul pasal baju kahwin tu. Maklomlah tetiba rasa cuak dah 41 hari lagi tapi senyap sunyi sepi (bunyik cengkerik je yg ada). Takut la dia lupa jahit baju i kan? Tapi tidak. Dia cakap "Awal sangat tuuuu. Biasa fitting seminggu sebelum majlis" Erkkkk benarkah begitu? Kenapa orang lain yang majlis lagi lambat, dah siap fitting bagai. Vendor lain lah i mean. Rasa cuak baru 55% sebab maybe baru 41 hari. Agaknya lagi 21 hari baru cuak 99% kot lalala. So far masih rileks lagi haha. Adoi entahlah taktau nak cakap camne, sebab i truly trust Zul 100% kot sebab tu macam kurenggggggg cuak. And i know he will do the best for me (cewah).

Lepas tu, i tanya lagi pasal test makeup. Dan harganya mahal sama macam rate untuk makeup majlis tu semua. So cancel jela hoho. Memang my final MUA adalah perempuan. Tapi kenapa entah kepala mereng pergi mintak Zul as my MUA untuk sanding nanti. Zul cakap "So far, I free on 9 Jun tu " Lepas tu tiba-tiba i TERcakap "Kalau nak mintak Zul makeup kan boleh tak?" Bila dah cakap baru sedar, ok aku nak MUA perempuan. Inilah dia konflik dalam diri. Aku taknak la cakap banyak sangat sebab semua orang ada pendapat masing-masing. Tapi nak patah balik rasa macam segan. Takkan nak tarik balik kata-kata tu. Then end up, I booked Zul as my MUA untuk sanding. Patutnya I will be the happiest person in the earth! Tapi apesal semalam mood swing dan rasa macam bersalah pada diri sendiri. Haih takpela benda dah jadi pun. Lagipun a few commenters and bloggers cakap Zul makeup cantik. Ok thats the positive part heheh. Dahlah zimie. Baik fikir pasal benda lain. DIY pun tak habis-habis lagi kan.

Oh nak update lagi, haritu TERpergi ke sebuah spa ni di Bangi. Ingat tak entry ini. Ya saya pergi Ananaz MediSpa di Seksyen 9 BBB. Ok pergi untuk trial kononnya tapi end up ambil Pakej Pengantin. Sabo jela hahah. Terpengaruh dengan promo la kononnya plus recommended by my friend, Ketot ex b2b jugak. So bila ada orang recommend tu best lah sikit nak pergi kan haha. Aku ni suka sangat pergi/buat sesuatu atas sebab recommendation. Sebabnya malas nak survey tempat lain dan takut spa tu tak best hahah. Syukur spa yang saya pergi tu besttttttt gila. Saya buat 2 hari sebab tak cukup masa pergi pukul 5.30ptg. Lepas tu siap ambil MC esoknya sebab tak tahan kuat gila orang tu urut. Demam bagai esoknya. Sadis kan? Huhuh. The best part is their oil massage (walaupun MC tapi tetap suka cara urutannya), scrub and hydro bath (tak ingat nama sebenar). Oh rasa nak pergi lagi. *Kejap korek poket ada duit ke tak*



Sedikit gambaran spa. Tu bilik untuk facial. Kalau untuk spa tak sempat pulak ambil gambar hihi. Next time pergi, I snap picca keh hihi.



Banyak perkara best dan tak best berlaku seminggu nih. Macam harini rasa nak balik rumah sekarang jugak (-_-') Lambatnya masa berlalu. Si EF ni tak online pulak. Sibuk dekat ladang agaknya. Boring me. Rasa nak cepat-cepat kahwin dan cuti seminggu. Takde mood dah nak bekerja. *Sangat la hover*

Oklah tamat sudah bebelan saya. Esok-esok sambung membebel lagi. Bye.



p/s : Lupa pulak, nak berterima kasih pada Renee my twins sebab sanggup buat entry pasal hantaran fresh flowers tu. You're so sweet and nice. Inspired by you sangat10x. Rasa lega sangat dapat sedikit idea. Thanks babe! :)


 

6 comments:

  1. zul makeup lawa. no worries.hehe

    ReplyDelete
  2. lisa~ok thanks lisa.lega sikit hati i hehe

    ReplyDelete
  3. Beshnye g spa
    x sempat2 g spa lagi
    hokeh!
    jeles

    ReplyDelete
  4. diba~weee jugak haha

    didi~hihi jom lah pergi sesama *tetiba*

    ReplyDelete
  5. zimie
    hahaha
    kalo dekat mmg da kidnap zimie da
    kikiki

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)