Tuesday, April 24, 2012

Idea Please, Hantaran Putih/Silver/Cream

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Pening pulak fikir pasal hantaran dari saya kepada dia. FYI, barang hantaran EF ni kebanyakannya warna merah. From head to toe. Kemain kau semua nak sepesen mengalahkan tunang dia yang berwarna warni. Eh tak jugak, saya punya banyak warna pink,dusty pink hihi. Pepandai la dia buat hantaran yang semacam mana. Dia takpe, serah dekat kakak kesayangan bulat-bulat.

Yang menjadi persoalan sekarang, hantaran beliau banyak warna merah, takkan bunga/pokok/hiasan dekat hantaran kena warna merah jugak? Rasa macam pelik. So beliau request hantaran putih. 

Bila Googling, tengok jarang orang buat putih. Cream banyak lah T_T. Idea pun kurengggg.

Yang ni antara inspirasi warna putih/silver/cream gitula. Jadilah daripada takde.


Macam cream je tu. Nice juga buat gini. Senang nak beli bunga nanti. Takyah kalerful sangat. One tone colour is enough hehe.


Cedok idea hantaran kahwin Lisa Suri rumah hani 


Hantaran Ana Rafali kepada Aznaim. Putih silver. Tak guna fresh flowers ye uols. Banyak guna bunga dip. Nampak exclusive dan mahal.


Hantaran Dira Abu Zahar. Hantaran helmet kau jah! Memula si EF ada terfikir idea ni. Tapi dah dipakainya helmet tu dulu. Tak dapek la nak letak untuk hantaran nanti huehue. Cantik kan box putih tu. Kalau la dapat buat begini. Oh buah berangan~




Hamboihhhh banyak pulak artis yang buat hantaran warna putih ni kan?? Kalau buat gini, dapat tempias retis tak? Kahkah

Tapi nice kan putih ni, nampak suci gebu je. Lepas tu senang takyah fikir nak gabung dengan bunga warna apa, etc etc.

Bila entah nak pergi survey dekat Floristika Bangsar tu. Nak try buat hantaran olok-olok. Orang kata practice make perfect. Agak-agak hari Sabtu Ahad bukak tak kedai tu? Help plsssssss.


 

15 comments:

  1. gud lak ye.. fikir baik2 idea tu.. hehe :)

    ReplyDelete
  2. hye my laling.. actually mmg susah nak dpt fresh flowers yg betul2 100% putih.. dia mesti akan ala2 cream or kehijauan sket... kalau nal betul putih then pakai artificial je, tp xbrape nak cun la kan berdasarkan trend skang ni..heheee ;p my idea, kalau u nak wat white, u tambah la sket bling2 gold atau silver supaya lagi menyerlah.. ;)

    FYI, bila u dah confirm nak beli bunga kat floristika (i mean untuk bigday nanti), make sure u book dulu bunga2 u tu tau..jgn beli walk in takut kdg2 date u tue wedding planners pun borong bunga byk2 sampai yg lawa2 habis....and tgk gak ur date tu jatuh ada event/holiday x, kalau ada mesti mahal sket.. T_T

    and jgn mcm i nie.. pandai pilih date hot konon..tgk2 my date tu dekat ngan valentine so sumer bunga jadik double triple..pengsan!

    ReplyDelete
  3. zimie setaraf artis nampak.... hehe.
    yang hantaran dira tu cantik... ^_^

    ReplyDelete
  4. merah byk naik nanti kalo u ambil white tp terpulang.. maybe lain skt dr biasa perhaps?

    ReplyDelete
  5. klu putih...nampak classy sikit...
    mungkin tmbah silver...mewah~
    hehe
    sokong putih!!

    ReplyDelete
  6. dear actually go for cream coz off white x cntik dear kalo hantaran u banyak kaler merah
    then u go for cream rose flower then took silver as hiasan/maybe organza then hias dengan crystal kecik2 kaler merah..enuff untuk nekkan seri..:)

    ReplyDelete
  7. Floristika hari2 bukak. Pergi hari ahad pagi senang, parking tak payah bayar. Kalau gi sabtu, make sure bayar parking tau, sebab dbkl rajin saman. Tapi betul la renee cakap, kalau nak bunga putih susah, cream banyak. Tapi rilla rasa bunga cream lebih soft dan cantik

    ReplyDelete
  8. HAI!

    tula, cream putih mmg cantik kan? i pon tgh berpikir nk buat colour ape tuk hantaran ni..tp lmbt lg wee~

    gudluck zimie!

    ReplyDelete
  9. CINTA UNTUK KITA~thanks dear :)

    Renee~yeah i setuju dgn u, ingat nak buat cream lah sbb rasanya lagi sweet and soft plus naik seri.btw tak sabar nye nak pergi survey kedai tu.*excited* hahah thanks babe.

    hana~hihi cantik.suka.tapi mesti mahal.

    nora~akan difikirkan hal tu.hehe tengokla mcm mana.

    ReplyDelete
  10. diyana~hihi nice je.adeh taktau nak go for white atau cream.

    zatie~kan!! semua pun cakap cream.hehe thanks 4 the advise dear.terfikir nak beli crystal lah juga.weee thanks 4 the idea.

    rilla~noted.nak pergi lah macam ni.excited.will survey for both colour.kalau takde gak, go for cream la kot huehue.thanks ye rilla.pergi jepun baik2 ye nanti *tetiba*

    hdsykn~hehe thanks dear.u too!

    ReplyDelete
  11. GoodLuck dear :) Putih cantik, suci..!

    **I punya hantaran insyaALLAH warna merah, bajet HOT **Muntah darah**

    ReplyDelete
  12. zimie..
    cantek color putih/cream
    semua suci
    tp kalo fresh flower mmg cantek cream
    dd da g florastika tu mmg bestla bunga byk sgt
    rambang mata.huhu

    ReplyDelete
  13. wah...sememangnya putih itu suci dan cantik...ermm,tapi for me cream will be nice kot..:) ape2 pun try dulu survey2 bunge yg sesuai :)

    ReplyDelete
  14. ya Allah,kte baru la terfikir patutla org cakap kalau tema tu tengaok barag hantaran banyak kaler apa./adehh masalahnye kte ne mainnnn beliii jeeeeeeeeeeeeeee..jadinye wane wani.tp memang nak buat hantaran kaler krim pon.masuk la kot.hahaha jom pegi sesama.kte nak book bunga!

    ReplyDelete
  15. sy tengah crik idea nk buat hanatarn fresh flowers jugak tp sy punya kaler pink, mcm2 ton. :)

    jom follow-memfollow :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)