Thursday, April 5, 2012

Drama Tok Kadi

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Banyak benda dah setel sebenarnya tapi i couldn't find time to blogging!! Bos ada je dopan mata ni ha sejak dari tadi. Ok now sebab after 5.30pm sebab tu bos dah lari dan saya pulak masih tercongok depan pc semata-mata nak update blog. Macam kat rumah tak boleh kan? Errrrrr

Ok disebabkan saya agak terlebih rajin, suka untuk saya berstori tentang what-is-happening-and-things-have-been-done sejak dua tiga hari lepas. Kali ni betul-betul punya lega i tell u lah.

1st,

Saya dah berjaya booked jurunikah/tok kadi. Menci gilak sejak sebulan yang lalu. Sebab? Setiap kali ayahanda pergi masjid nak bertemu dengan ustaz, ustaz tu takde MIA (bukan mia insurans tu ye) ni betul-betul missing in action. Kami sangat lah curious mana ustaz tu pergi. Booked pun sebab ada jiran tu yang mencadangkan. Memang ustaz tu yang akan menjadi jurunikah di kawasan rumah ini. Dan bila call banyak kali tak pernah nak angkat nya. Masa tu aku dah hangin. Kalau takde jugak, next week aku sendiri akan call. Dah cakap dekat mak "Kalau ustaz tu takde jugak, zimie terus call ustaz tu sendiri, by hook or by crook!"  Jantung berdegup kencang menahan kesabaran. Serius. 

Bila cakap dekat EF, memang stress gila la sebab family dia kena tau bila time nikah tu. Senang la nak plan siapa yang nak hadir blablabla sebab kami plan nikah hari Jumaat which is time orang bekerja huhu. Akhirnya semalam ayahanda berjaya jugak bercakap dengan ustaz tu. Waaaa rasa macam happy sangat2. Cepat-cepat message budak tu dan bagitau akan hal ni. Yeai setel. Tarikh dan masa nikah dah pun ditetapkan pada hari 

Jumaat 8 Jun 2012. Jam 5.30ptg

Harap takde la perubahan sebab ustaz tu dah booked tarikh tu siap-siap. Psssst jurunikah tu muda dan hansam tau hahaha. Tak caya, tengok sini cari Ustaz Reza, Jurunikah Kariah Taman Equine.

Lepas tu dah paksa-secara-halus supaya Ayahanda sendiri nikahkan kami. Tak dulik. Anak perempuan sorang kot. Kalau bapak taknak, aku nak lari dari rumah sambil membawa kain-kain baju. Drama lah sangat.

2nd,

Nak tau jugak ke? Esok-esok la cerita. Penat dah, nak balik rumah. Tehehee. Bye!

 

7 comments:

  1. Bestnya Zimie tak lama lagi nak kwen dah.
    Hehehe

    ReplyDelete
  2. ika~haah.hihi ala ika pun samer kan.yeai

    ReplyDelete
  3. amboi..da dekat nak kawen da tu. darah manis ni. :p

    ReplyDelete
  4. jumaat 8 jun...igt kan jumaat 4 april..baru nk siap2 tgk zimie nikah..hehe...mesti bdebar kan zimie..ngee~ ^_^

    ReplyDelete
  5. bluefairy~hahah nope la, awal sgt 4 april tuh :p

    ReplyDelete
  6. ei..nikah birthday kite! 8 jun! :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)