Thursday, March 22, 2012

Sampel Doorgift-ku Jengjeng

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ada sesiapa remember tak entry pasal telur pindang tu? Yang macam-macam hal tu? Zimie, kau ni tak habis-habis dengan telur pindang kan.

Huhuhu nak buat camne. Part tu je tak setel lagi.

Apa yang boleh saya katakan, saya happy terima sample telur pindang ni dengan kadar free of charge, FOC. Terima pos laju petang semalam. Memang marvelous  la vendor ni. Baru mintak sampel, belum order betul-betul lagi tau. Tak macam vendor lagi satu tuh pffftttt. Dah malas nak cakap pasal vendor tu. Nih ha nak cakap pasal vendor second. Ahaks tunggu ye bila dah bayar deposit, baru boleh reveal siapakah gerangan insan tersebut.


Telur pindang yang telah selamat dikebumi ke dalam perut-ku dan perut bonda-ku. Nyummeh.



Dapat sepasang telur pun dah cukup bersyukur sangat-sangat. Mak cakap "Sedap, boleh la terus order"

Yahuuuuu akhirnya selesai penantian selama ni. Yang bestnya vendor ni dia siap SMS bila dah pos laju sampel ni. I love notification. At least customer aware lah kan. Plus vendor ni nampak TAK BERKIRA aka kudukut. Yang hairan, vendor lagi satu tu (gosip) siap nak courier dengan harga berbelas ringgit. Whadehek. Guna jet pejuang ke sampai mahal sangat?

Vendor second ni dah email harga dan tengok harga dia bagi pun ok jugak. Tak mahal sangat pun dan ada pelbagai gred telur daripada gred C to A (paling besar).Plus yang penting beliau area Klang Valley. Jadi, kos pengangkutan RM30 sahaja dan masih di bawah budget lagi ;p. I am so happy dapat vendor yang best macam ni. Macam ni la baru customer sayang. Ok belum order betul-betul dah pujian melampau. Baikkkkk (-_-')

Harap sangat vendor second ni dapat bekerjasama dengan baik. Janganlah ada kes-kes yang pelik-pelik lagi. Doa-doa dipermudahkan ya. Amin.

 

20 comments:

  1. waa....tulur pindang...!
    nyah vendor 01!
    Hellowww Vendor 02..!huhu...
    akhirnya zimie berjaya..alhamdulillah...

    ReplyDelete
  2. pergh.. kulit telur dia pun coklat pekat. mesti sedap gila-gila ni.

    ReplyDelete
  3. Sedapnya telur pindang... nyummy2..

    ReplyDelete
  4. wahh...
    mhl x utk sebiji caj telur pindang...?

    Gadis dulu wat sendiri utk 1000 biji telur pindang...
    tapi pakai teh uncang telur pindang yg mmg dh ader jual..

    ReplyDelete
  5. cik enul~betul tu.setuju dgn cik enul hihi akhirnya..

    oshinz~alhamdulillah so far sedap.nyum2

    hana~memang sedap tau.nak lagi je rasa ehehe

    Si Gile Dan KeGILAannye~sedap! :)

    gadis~so far x mahal sgt dear. ikut gred. cam zimie maybe amik gred B. sederhana saiz nye hehe syok nye dpt diy sendiri. mesti lagi puas hati

    ReplyDelete
  6. nak satu nak satu! i kalau balik batu pahat je berpeluang mkn telur pindang ni...hehe

    ReplyDelete
  7. tak pernah mkn telur pindang..hehehe...

    ReplyDelete
  8. Zimie-
    syaf pun bagi telur pindang utk bunga pahar nnt..
    kami masak sendri telur pindang tu... ibu syaf mmg reti buat telur pindang, sedap kan telur ni....syaf pun suke telur ni stp tahun mesti dpt makan..(^_^)

    ReplyDelete
  9. wah..mcm best je zimie...semoga urusan zimie dipermudahkan..amin

    ReplyDelete
  10. nana~anda dijemput hadir ye,datang tau,leh merasa telur pindang i hihi

    raden~sedap banget!

    nia ain~eh eh naper x pernah.sedap.coba la hehe

    syafrina~bestnya dear.lagi2 buat utk majlis n diy sendiri.suka sgt tgk majlis org yg ada telur pindang ni.mcm unik sikit kononnya :p

    hakamah~memang best tau.thanks doakan :)

    ReplyDelete
  11. cik may~lebih sedap dari telur biasa tu :)

    ReplyDelete
  12. uuu..jgn lupa t wat review. bole la i deal ngan diorg pulak. masih cari2 nak bg doorgift apa untuk tetamu. wink wink ;)

    ReplyDelete
  13. fatin~insyaAllah dear.nanti i buat review keh :)

    lyana~vendor di shah alam.later i will reveal hehehe

    ReplyDelete
  14. sedap ke kak telur pindang tu? ;p

    kyra tak pernah mkn..huhu

    ReplyDelete
  15. Salam,

    Check out - our new easel with lots of color to choose from.

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.444943808864479.121008.231907160168146&type=3

    Only RM85 for Frame & Easel C&C.

    ReplyDelete
  16. http://www.facebook.com/media/set/?set=a.444943808864479.121008.231907160168146&type=3

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)