Saturday, March 17, 2012

Perkara Yang Dah Selesai :)

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

I am so happy today. Rasa nak melompat ke langit. Banyak perkara yang dah setel . Boleh tarik nafas lega dan proceed to kerja-kerja lain yang tergendala pula. Orang kata one by one. Now I can feel it. Soooo relief ;)

Sebenarnya siang tadi saya dan si dia ke sebuah pusat kecantikan before ke Matta Fair tadi. Ehem siapa ingat lagi my contest Spa Giveaway 2012? Tak ingat? Sampai hati. Link sini. Alhamdulillah saya menang tau!!! Hikhik dan Nora pun dah email voucher tu iaitu Spa di Neutrosence Body and Face. Thank you so much Nora muahhks. Sangat bestttt service di sini tapi opsss later i review keh. Banyak sangat nak update nye pun ;p

Firstly saya saja nak hebahkan kepada dunia apa yang saya dah selesaikan sehingga harini, chewahhh.

1. DIY kad kahwin - Design dah sampai final stage means bonda ayahanda dah approve setelah beberapa kali reject shop! (Jangan ditukar-tukar lagi) Entry sebelumnya di sini. Akhirnya sekarang tinggal nak print je. Yeay akhir bulan ni lah print. Nervous at the same time ;p Tak tau rupa kad camne in reality. Haritu print guna laser print. Kalau print guna offset print, colour a bit different. 


Ok a bit teaser sebab I takut nanti lepas kahwin malas nak review kekeke. Original and fully hearted DIY from me and my mom's idea. Hope it turns out well :)

Saiz lebih kurang kad raya biasa, bentuk segiempat sama. 150x150mm. Boleh imagine tak? Jika boleh, syabas bete!


2. Dah booking pakej untuk honeymoon di Matta Fair petang tadi. Mungkin ada yang bertanya di mana, di mana? Di Malaysia tanah air terchenta aje. Ingat entry ini? Ya saya bagitau jela, malas nak berahsia hahaha (gedik sungguh). Jawapannya di Terengganu. Reason sebab dah booked tiket firefly 0 sen last month. Itu yang termampu antara kami but as long we are married and happy, honeymoon dekat mana-mana pun best. Even dalam bilik dekat rumah je pun dah boleh kira best kakaka. Dah pandai zimie sekarang kan, tegur seorang rakan ;p Nanti kalau mampu, boleh pergi luar negara pula. Rezeki masing-masing kan :)


A little bit teaser jugak. Boleh teka tak? kah kah.

Tak sabar nak berenang-renang di situ.


3.  DIY Yassin untuk doorgift- Design dah siap. Arabic dengan terjemahan dah siap. Yeyey. Now tengah tunggu approval dari my little brother dekat us dan roomate kat ukm dulu, ustazah siti fatimah untuk spelling check hehehe. Takpe yang penting dah buat sikit, altering tu semua last minute pun boleh.

4. DIY Guestbook materials - Dah siapkan design. Ok idea saya senang je. Siapa ingat entry tempoh hari? Hahaha link sini. Yang perkara no. 2 tu. Ok saya bagitau nak design kad saiz 4R, yang macam selit dekat album gambar tu. Design dah siap. Tapi belum finalize lagieh. Hope lepas la kali ni. Album dah beli tapi taktau nak deco macam mana. Later lah fikir hehehe.

A little bit teaser kad kecil-kecil saiz 4R.
(Tiba-tiba terasa banyak pulak teaser harini)


Dah la, cukup kan untuk harini? Combo update untuk hari-hari yang lain. Hihihihi.

Bye.

   

14 comments:

  1. bagus zimie..byk yg dah done..its ok dear..insyaAllah rezeki akan bertambah lepas kawen =)

    ReplyDelete
  2. design tuk guestbook kad cantik! =)

    ReplyDelete
  3. Syabas Inspektor Syahab!
    Keh Keh

    ReplyDelete
  4. wahh atie skrg tgh design card,tag n scallop sdr..:)...

    http://miszatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. hehe..falsampah org dgn suami gak tu....."ke mana-mana dgn suami berdua dgn best.....even ke psr mlm..", okey...gediks~

    wah3...da byk da progress...mantop...! kad kahwin cadangan bonda mmg suwittt.....suke sgt...

    ReplyDelete
  6. @sharz syaz aww thanks dear.simple je.tak reti nak design camne dah hehe

    ReplyDelete
  7. @miszatie wah mesti cantik.cuma penat sikit je la kan heee tapi yang penting puas hati

    ReplyDelete
  8. @Cik Lijah lijah punya falsapah best hahaha.

    kad tu kena alter byk kali, baru jadi camtu hehe.thanks dear lijah.nnt jemput tau dtg

    ReplyDelete
  9. zimie...comelnye kad kahwen zimie..sungguh romantk!

    ReplyDelete
  10. zimie..cam kat primula beach hotel aje, xpun sutra beach resort. dua2 tempat tu view cantik tau.menghadap laut.

    best nanti dapat bercanda ria di pesisiran pantai bsama sang suami terchenta.haha

    p/s: saya org tganu. :), kalo salah teka malu nie. hihi.

    ReplyDelete
  11. @Cik Jan pandai cik jan, 10 markah!!! hehe.kat primula beach hotel ni dear.terer teka jugak.mula2 nak sutra beach resort tapi macam jauh ke pekan so tak jadi.heeee

    thanks bagitau.ni buat tak sabar ni.haha

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)