Tuesday, March 13, 2012

Kes Telur Pindang

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Seperti diberitahu sebelum ni, saya memang berangan nak ada telur pindang as door gift. InsyaAllah hampir-hampir menjadi kenyataan hihi. *happy* Pernah post entry di sini.

Sekarang saya tengah menunggu sampel dari seorang vendor second tu. Al kisahnya macam ni, haritu kan, ada la sebuah vendor tu. Tulis vendor first jela ye. Mak uih kekwat sungguh. Malas la i nak mention nama tu. (Siapa rajin cari dan mengikuti, dalam post-post yang lepas ada sebut) Buat i sakit hati je. Eiiii masa kita mintak quotation punya la cakap boleh hantar sampel kat rumah. Siap mintak alamat rumah. Tup2 bila kita follow up tanya, dia cakap ada hal. Ok saya tak kisah la kalau dia busy, paham vendor memang la tak pernah tak busy. I realy-really-really understand you. Orang business kan. TAPI tapi, REPLY ELOK-ELOK sikit boleh tak? Stress gila si vendor reply 'macam tu'. Malas nak cakap kat sini. Biarlah ianya tersimpan terpatri dalam hati. 

Ikutkan hati  dah agak 51% confirm nak ambil dengan  vendor first tu, (nasib belum bayar deposit), so apa lagi 'angkat kaki' la. Nasib ada beberapa list vendor Telur Pindang dalam gengaman. Cepat-cepat la pergi mintak quotation dekat vendor second yang SANGAT LA BAIK HATI. Dah lah dekat area sini jugak. I mean Klang Valley. Takde la nak charge mahal. Jimat di situ. Jadi sekarang ni, ah-kak tu katanya nak hantar sampel ke rumah ku. Nasib la telur pindang ni jenis tahan lama. Ikut suka dia je nak pos laju kan kuikui kalau telur biasa, mau busuk dalam bungkusan pos laju.

Gambar rajah telur pindang idaman. Yummeh

I am so sorry vendor first. Ingin saya tegaskan di sini, jika saya tak mendapat layanan sewajarnya dari anda, memang saya mempunyai hak untuk mencari vendor lain. Ala ape la sangat setakat order 1000pcs telur pindang kan? Entah-entah lepas ni anda dapat order lagi banyak kan? Order saya ni hanya setakat celah gigi. I don't mind as well. I've found another vendor and much more better than you lah! *aku pun tak paham kenapa aku nak kena emo-emo macam ni* Errrrr

Takpela, anggap jela ini semua pengajaran untuk diriku. Mesti ada cabaran dan dugaan dalam menempah dan memilih yang 'terbaik'. Saya doakan supaya pemilik vendor first jaga la customer service, public relations or wutsoeva yang berkaitan dengan sales & marketing which is important and the main reason why customer hire you!

Ok la tu je nak membebel. Tak sabar nak tunggu sampel telur pindang tu sampai. Siapakah gerangan vendor second tu kan? Kalau telur tu best dan kebabom, baru boleh review. Deal? lol

Dah, nak tidur. Selamat malam.

 

25 comments:

  1. bagus cik zimie...cari vendor lain..

    ReplyDelete
  2. bestnye, zimie org johor ye? kite bagi telur gak. telur biasa aje :)

    ReplyDelete
  3. jgn layan vendor sengal2 mcm tu..ramai lagi cari rezeki dgn ikhlas..

    ReplyDelete
  4. ye betoll!
    kalu tak suka, baik kita angkat kaki..!
    tak paham pada vendor2 yg kekwat niyh..
    walhal kita niyh boleh tambah rezki dorang..huh..geram...tumpang marah niyh..

    ReplyDelete
  5. sedap ke tlr pindang ekkk...hmm kureng suka tlr...so cam tkt je nk cuba tlur nie.. :p

    ReplyDelete
  6. meh kite soh mak dgn bapak kite buatkan telo pindang utk awak nak..???

    ReplyDelete
  7. zimie...telur pindang mmg ada yg hitam legam gitu ek? 1st time tgk...hahaha

    cari vendor lain je zimie! :p

    ReplyDelete
  8. @FY tak sangka jadi macam tu fy, masa mula2 deal tu ok je. nampak baik. sobb apela nasib

    ReplyDelete
  9. @cik enul haha sabar ye cik enul. kite aritu dah emo dah. now cool sebab dah dapat vendor baru. hopefully kali ni boley la diharap

    ReplyDelete
  10. @~ NANA ~ entahla nana. tu gamba from vendor second. agaknya jenis telur pindang dah hangus maybe haha

    ReplyDelete
  11. zimie dah confirm ke vendor yg second tu? kalau xjumpa lagi bleh la order ngan my sis in law.. kan sanding i bg telur pindang gak, ramai ckp sedap, cuma rupa je my dad ckp mcm kena panau..hahaaa ;p

    ReplyDelete
  12. @Renee Meow renee, welcome back.hihi.i haritu ada fb u tanya pasal vendor telur pindang tapi maybe u bz kot.i belum confirm lagi dengan vendor second.tengah tunggu sampel dulu.btw boley je nak try dgn sis in law u tu.nanti sms her number ye.tqsomuchies dear

    ReplyDelete
  13. area johor la awak...
    huhuhu..
    kalo kawen kat johor, bley gak kami tolong awak...
    tp yg sedihnye kat area klang kan awak..?
    so mcm awak pon kene pk banyak3 kali ler..

    ReplyDelete
  14. wah.. ini memang betul2 hot.. sabarrrr.. dont be bridezilla sayang =)

    ReplyDelete
  15. @Si Gile Dan KeGILAannye alaaa sad.jauh.its ok dear.kite amik dekat sh alam je.thanks btw :)

    ReplyDelete
  16. sy nanti wat telur pindang jugak..tapi masak sendiri oleh adik badik..gotong royong..heheh...kalau xpindang xjohor la kan :)

    ReplyDelete
  17. r.i.n.a~untung sgt2 adikbradik ade.pindang mmg sinonim dgn johor :)

    ennie~alamak malu pulak ennie komen :p

    ReplyDelete
  18. sebab tengok pic tu macam kenal...hehehehe...

    ReplyDelete
  19. Dear..i b2b dr Petaling Jaya...vendor second tu yg mn tu erk??nk try jugakla

    ReplyDelete
  20. ennie~:p

    farah~boleh je dear.ni website vendor tuh.nanti u pegi survey keh http://telurpindangistimewa.blogspot.com

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)