Tuesday, March 6, 2012

Hal DIY dan Baju Sanding

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Rasa malas sangat nak update story. Penat dan banyak kerja tergendala nak kena buat heehee. Ni pun curi-curi masa kat ofis. Kat rumah confirm tak sempat. Nak jenguk blog pun tak sempat. Dengan kerja rutin nya, nak buat buku yassin nya, nak buat orang lain punya lagi, attend enquiries. Pendek kata masa berlalu sangat pantas! I can't breathe! Nasib design kad kahwin dah siap, tinggal nak print je. Phheww. Kalau tak lagi banyak 'pending' huhuhu.

Ok now updating current project :-

1) DIY buku yassin - ada lagi beberapa pages untuk arabic. Itu belum letak terjemahan bahasa melayu lagi tuh (=,='')

2) DIY guestbook done - Dah beli album gambar (200pcs) dan buat kad kecil-kecil (saiz 4R). So lepas tetamu sign the card, mereka akan slop in the card dalam album. Macam letak gambar album gitu. Senang nak dibawa lepas habis majlis. Wink. Cuma tinggal nak deco luar album tu je. Later, I will update cerita pasal ni. Teaser ke? Hehehe

3) Design baju sanding dah confirm! Yay hari Sabtu haritu pergi Readzul. Tukar design dekat bahagian kain (bebudak group mesti tahu hihihi) and i request for the flowy-flowy kain gitu. Takde garis-garis khatulistiwa tu lagi. Nasib si Zul tu setuju. Mula2 dia cakap "Oh i bagi garisan tu sebab i nak bagi effect tinggi dekat u" i macam buat muka confius and terus said no and cakap taknak garisan tu. Dia pun okla cuma last sekali boleh pulak dia bagi ayat sadis  ni "Dah pendek, tak boleh nak buat apa" I rasa tertusuk ke dalam jantung dan hati sanubari ini , rasa macam boleh kan cakap baik-baik? What the. Agaknya dia malas nak layan aku kot. Ok fine. Agaknya lelaki ni memang lepas cakap je kan. Rasa macam geram pun ada. Grrr. Btw abaikan je hal hati dan jantung itu kerana yang penting design dah confirm. Dah bayar pun antoher deposit RM500 sebab katanya nak cari kain di Medan. Setel~

4) DIY save the date - Design untuk Save The Date pun dah siap. Si EF paksa aku buat cepat-cepat. Boleh dia uar-uarkan pada kawan-kawannya. Tak rasa macam awal sangat ke? Reason : Supaya kawan-kawan dia boleh simpan tarikh kami awal-awal. Siapa cepat dia dapat. Will display it soon!! Tunggu la bulan depan ke? ;p


Ok itu je la nak update pun. Heeehee. Bye.

 

29 comments:

  1. gambar takde..tak nmpk la DIY nye..huhu

    ReplyDelete
  2. zimie wt camne yassin tu? print sendiri ke camne..coz terfikir nk bg yassin gk nie..hehe..mybe leh share if u don't mind..:D

    ReplyDelete
  3. hi zimie, ieda pun tengah mencari yasin format PDF, igt nak DIY juge ^_^

    ReplyDelete
  4. mulut die mmg cam tu kot zimie.. xpe2 sabar ye

    ReplyDelete
  5. zimie...
    banyanya DIY...
    tak sabar nak tengok progress zimie..
    hana suka idea guestbook tu....

    ReplyDelete
  6. Zimie, DIY guestbook tu macam sama je dengan kita. Hehhh

    ReplyDelete
  7. @CIK MAY bz sket lately, gambar pun tak sempat nak snap, nanti saya letak ye :)

    ReplyDelete
  8. @ira print sendiri dear.search dekat internet hehe.tapi leceh sikit kerja dia huhu

    ReplyDelete
  9. @iedaurorasusah sikit nak mencari, kita print screen and copy paste satu persatu.hehe

    ReplyDelete
  10. @maria fitriabiarlah.yang penting baju tu cantik hehe geram tau

    ReplyDelete
  11. @Miss Sunshine yeee hana, zimie pun suka ;p malas dah nak pikir..

    ReplyDelete
  12. @Miss Ika sebab senang,takyah nak pikir sgt.plus ia unik.ewah puji idea sendiri hahah

    ReplyDelete
  13. zimieee!sama la idea kite..cume bezanya kte tak beli album.lepas dorang tulis dorang tampal kat satu tempat yang kte nak diy.then nt kte yg akan masukkan sendiri dalam album

    dengan harapan ade la org nak bg hadiah kawen album gambar.hahahah

    ReplyDelete
  14. @cik helena meh la saya hadiahkan dekat cik helena hihih

    ReplyDelete
  15. Wooo..kena sedas. Kesian kan kita makhluk-makhluk tak berapa nak tinggi ni kan?

    ReplyDelete
  16. jeles tengok semua DIY..
    puas hati ble tngok hsl tgn sndr kan zimie.. =)
    moga lancar semuanya k..

    ReplyDelete
  17. Kan? Tak payah nak buat dah. Kita lagi la tak payah beli, album tu kawan bagi masa tunang dua tahun lepas. Lagi malas kan. Hahaha

    Cmne leh sama idea ni? Ada chemistry la. Haha

    ReplyDelete
  18. erk sentap i dgr kalau i jadik u...huhu.. so far i tgk brides ngan kain garisan camtu mmg xmembantu..lagi nmpak pendek ade la.. yg buat flowy lagi buat tinggi sebenarnye..lagi2 kalau pakai heels, lagii la nmpak tinggi.. kalau yg ada garisan tu even pakai heels akan nmpak senteng n sgt membantu. READ-sgt xmembantu..!! maybe ur designer *ehem* punye taste camtu kot..huhhuu.... btw, all d best on d rest of ur preps..!! kalau nak mintak tulun roger2 i okehhh.. :D

    ReplyDelete
  19. @Rillaberdas-das kena rilla.nak buat macam mana,sudah dilahirkan dengan saiz begini

    ReplyDelete
  20. @..ika itu aku.. takdela semua pun dear,orang lain lagi byk DIY hehe kite buat mana termampu di hati..

    ReplyDelete
  21. @Miss Ika lagi bagus FOC, apsl zimie nye kena beli.mahal lak tu rm10 sekeping haha.chemistry celah mana ntah kita ni kan ika ;p

    ReplyDelete
  22. @Renee Meow serius ok sentap, tau la sibuk sana sini, dia penat agaknya, tapi jangan la layan i camtu kan, grrr.

    btw welcome back my twins renee!! hows marriage life?;p

    ReplyDelete
  23. waahhh.. diy guestbook tu sangat menarik.

    btw, salam kenal.. b2b in the making.. hee...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)