Saturday, March 24, 2012

Checklist Hantaran Kahwin Setel :)

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Yeyey checklist hantaran kahwin dah setel. Sebenarnya saya dan bonda baru selesai bershopping di Semua House tadi. Lega sangat100x okkkkk. Sampai 100x lega gitu kan? Ok tipu. Tak la lega sangat pun sebab majlis belum habis. Selagi tak habis, selagi tu tak boleh duduk diam. Grrrr. Tapi ada sikit itu lega lah. Dalam 5-8% gitu hihihi.

Macam hantaran, memang saya dan si dia plan 9 dulang berbalas 11 dulang. Banyak sikit lah berbanding dengan tunang dulu 5 balas 7. Dah nak kahwin kan, harus la banyak-banyak sikit dapat pressie. (Padahal beli sendiri-sendiri pun. Bwek)

Ok inilah dia perkara yang termasuk di dalam hantaran-ku kepada si dia. Just the normal and ordinary items in the Malay wedding :) 

No gadget-gadget, handphone, tablets, pil or wutsoevah. Terasa macam klasik sangat majlis saya ini. Back to basic and fundamental. Ewahhhh tak mampu, tu pasal cakap klasik kan. Pfftt


Hantaran (saya kepada dia) - tema Merah dan Hitam (tema Ferari katanya lah)

  • Kasut
  • Jam tangan
  • Hantaran rahsia <--ok inilah dia rahsia yang dia tak tahu. Since kami beli hantaran sendiri-sendiri, yang ni, let it to be SUPRISE. Jengjeng. Thanks to Deby. Lots of thanks okkk. Oh lagi satu kat Dhiera sebab bagi cadangan ni. Korang memang best lah!! :-*
  • Toiletries
  • Seluar & Baju kemeja
  • Set tali pinggang & Wallet
  • Alquran & Tasbih - Inilah yang tadi tu. Beli gift set dekat Semua House. Yang ni pandai pulak belah perempuan belikan. Yang lain-lain tu sdn bhd lelaki lah heee. Takpelah lagi pun memang dah niat nak beli pun. Nanti nak pakai sama-sama :)
  • Chocolate - assume done aje lah :p
  • Buah-buahan - sama seperti di atas
  • Cakes/Cupcakes - sama seperti di atas
  • Sireh junjungsama seperti di atas - nak DIY jugak. kena bukak balik majalah/buku hantaran (-_-')



Sekarang tinggal nak fikir idea dan deco untuk DIY fresh flower (kononnya) untuk hantaran ini. Macam mana agaknya rupa hantaran. Tak pernah guna fresh flower sebelum ni. Masa hantaran tunang dulu pun DIY guna artificial flower. Buat sebulan sebulan majlis, punyalah gementar kan ahahah. Nak tengok hasil? Di sini. Ya saya tahu ia biasa-biasa aja. Takpelah ikut creativity sendiri dan yang penting puas hati :)

Ramai cakap dekat Floristika, Bangsar ada banyak pilhan dan bermacam-macam jenis fresh flower. Harus pergi tengok. Tak dapat gambaran nak guna bunga apa huhuhu. Ingat nak guna bunga kekwa sebab tahan lama. Seminggu pun tahan. Harus checking-checking di sana. Oh weekend, cepat lah hadir. Esok macam nak pergi tapi si dia tu ajak pergi tengok F1 kat Sepang. Mana satu nak buat ni? Nak pergi kenduri kendara/melawat rakan yang baru dapat baby/pergi tengok F1/hantar correlle dekat kawan. Rasa macam nak belah badan boleh tak? Semua nak buat dalam satu hari. Okla tiba-tiba terasa dah membebel tak tentu pasal.

Apa pun, hari yang happy sebab dah selesai pasal hantaran nih. Serius lega. Yang kecil-kecil tu anggap lah dah setel hihihi.

Till then. Bye.


 

12 comments:

  1. pakai fresh flower gak ek? sy pon nga pikir nak pakai kekwa, carnation ngan baby breath..coz sume ni bunga die tahan..takmo pakai ros hehehe..nati kalau jumpa contoh hantaran deco pakai bunga ni, upload la kat blog eh..leh jadi reference =))

    ReplyDelete
  2. Rilla baru pas deco hantaran untuk client. Guna roses, gerberas n carnations, yang ni pun tahan lama. Rilla beli bunga hari khamis, jumaat malam sabtu baru gubah. Nak pakainya sabtu petang. Anyway, good luck zimie!

    ReplyDelete
  3. irwani~yes dear.memang nak buat bunga kekwa.suka jugak baby breath hehe.insyaAllah kalau ada contoh,sy akan upload :)

    rilla~wow nice nye combination flowers tu rilla.ingat nak try survey2 bunga rilla tu jugak.nampak nice pulak gabungan tuh.thanks dear rilla :)

    ReplyDelete
  4. ade ke bunga warne hitam nnt?

    ReplyDelete
  5. kalau dah sampai floristika bangsar, mesti rambang mata.. maria rasa macam nak tido dalam tdo.. segar dgn bau fresh flowers =)

    ReplyDelete
  6. nurun~bunga hitam takde kot hihi

    maria~waaah maria dah pernah pegi ye?kite tak pernah pegi sana.bestnya bau bunga ala2 cameron highlan ek? hehe bila entah saya ni nak pergi survey, hope sempatlah

    ReplyDelete
  7. zimie!!! rahsia la sangat.. kite dah tahu. nak tengok macam mana zimie mengolah hantaran rahsia tu. can't wait.. mana tahu bole copy rite. hehehe

    kite dah tahu zimie pergi mana weekend lepas. huhu.
    btw, thanx a lot darling beli kan kertas.. tanpa mu DIY ku tak menjadi rasa ye. huhu

    ReplyDelete
  8. tadi kite dah taip komen panjang2 sekali tu lappy hang~ benci taw. dah tak ingat apa nak cakap tadi..

    btw, thanx a lot zimie. tanpa mu DIY ku tak menjadi kot..

    ReplyDelete
  9. dhiera~tuh ade tuh komen dhiera hahah, welcome my dear.pasni i jadik tokey kertas pulak la :p

    ReplyDelete
  10. wah! zsbr nk tgk pic hantaran zimie!! ^___^

    ReplyDelete
  11. wehehe .. merah itam ?? sme la mcm hantaran ryn bg MR F ... i loikee ...

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)