Thursday, March 15, 2012

Berangan Nak Sofa Pelamin Nikah Macam Ni

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ok time for Pelamin Nikah. Memang Bonda dah buat keputusan nak DIY sendiri pelamin nikah. Tempoh hari dia ada lah bagi idea, etc. Ok to me memang bagus la idea beliau tapi agak old school. I need something 'fresh' cewahh. Tapi mengenangkan beliau berkeras nak jugak buat, so I just handle the sofa/kerusi part. Lain2 Bonda yang buat. Goodbye my not-so-dream-come-true Pelamin. Ikut kan hati, nak hire vendor luar sebab saya pemalas dan banyak benda lain nak kena fikir hahah.


So inilah dia hasil-hasil sofa/kerusi yang menjadi idaman qolbu. I'm not sure weather I can afford it or not huhuh mesti mahal kan?

Antara hasil yang dapat dalam Google. Yang sofa  warna purple tu ada dalam mag pengantin. Nice pulak tengok. *Melting* Dengan $$$ sekali melt agaknya.
At the bottom tu Pelamin Rilla (kiri) dan Pelamin Atia (kanan)



Sumber : Yaty

Apa ke nama makhluk tuhan paling sexay ini? Nampak dekat komen entry yaty tu, Rilla cakap Chaise Lounge. Banyak pulak nama kerusi-kerusi ya? Dulu panggil Sofa Cleopatra je. Mak memang tak khatam benda-benda ni lagi (-_-')



Google kat mana entah. I love the colour!!!!! Macam masuk je dengan tema nikah. #Perasan



Tiba-tiba TERgoogle benda lain and found this!! Mana dia beli ye sofa tu? Geram sangat tau. Tapi tengok tak lembut je, nak yang comfort-comfort gitu. Sakit punggok ;p

Sumber : Ren-da Belleza
 Nak sewa tapiiii T_T, better beli jelah, sebab plan nak letak dekat rumah baru nanti. 2 in 1 gitu.


Dah kalau susah sangat, beli bantal nikah, DIY sikit dan duduk macam ni je, without kerusi. Jimat weh jimat.

Ini saya tidak kenal. Saya pinjam dekat Uncle Google.


Dah la zimie. Nanti weekend kita pergi tengok-tengok sofa kay. Bebel sorang-sorang itu perkara biasa. 

Ok later. Night owls.


   

20 comments:

  1. cik gold suka yg last skali...nmpak simple dan sweet je :P

    ReplyDelete
  2. as pun suka sofa jenis macam ni.. as tak suka high back..huhu

    ReplyDelete
  3. jgn berangan je..dptkan ok! hehe

    ReplyDelete
  4. Lawa2 inspiration Zimie :D

    Anyway, kalau rajin, there is a kedai jual sofa2 yg you're looking for. It's along MRR2 - kalau datang dari PJ/Batu Caves, die sebelah kiri sebelum turn-off naik Ukay Perdana. Sane banyak kedai 2nd hand furniture.

    Ade satu kedai tu display the type of kerusi you're looking for. I tak tau what's the name of the kedai, so kalau nak pegi...keep an eye out lah hehe

    ReplyDelete
  5. zimie..mintak je vendor bekalkan sofa cmtu..hehe

    ReplyDelete
  6. berkenan ngan yg purple tu..asal purple je msti lawo..hehehe

    ReplyDelete
  7. nanti nak tgk sofa kat mana? war-war kan tau..

    ReplyDelete
  8. sofa color purple tu nampak classy sgt!

    ReplyDelete
  9. jangan mudah menyerah. insha-Allah, your dreams can come true if you punya usaha untuk mengadakannya juga. hehe seriously, the purple one looks so much great. ;) and so with the gold one...

    ReplyDelete
  10. @cik gold kan? pastu takyah kuar duit bebanyak hihih

    ReplyDelete
  11. @Asfiza sama taste kita ni as. tak suka jugak sebab kalau highback lagi nampak rendang heee

    ReplyDelete
  12. @Sfarlina amboi kelas kan jawapan sf.haha jap tengok poket beruang atau tak

    ReplyDelete
  13. @Fie hai fie, we meet again hee.bestnya suggestion u ni!!!i rasa macam harini ni jugak nak pergi survey.melampau.tq so muchie.u really3x help me a lot.1st time dengar 2nd hand furniture.tak sabar pulak nak terjah tempat u cakap tu heeee

    ReplyDelete
  14. @puan.mila takde vendor la pulak cik mila hehe sendiri DIY masalahnya

    ReplyDelete
  15. @anaztasias nora aira likeee jugak hehe.warna pastel lembut2 gitu

    ReplyDelete
  16. @Syima Syaz kalau berjaya, i uar2kan dekat ncol ye heee.maybe pergi area sg besi dan along jalan mrr2

    ReplyDelete
  17. @FY betul tu fy.lepas tu unik sgt kerusi pattern gitu.geram pulak tengok!

    ReplyDelete
  18. @Rtp Farra Arisha hehe tq dear for believing in me. cewah. cantik kan kerusi purple and gold tu? suka tengok

    ReplyDelete
  19. yg kaler putih tu cun sangat! :) btw, nice blog. kalau free drop by my page too okay! :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)