Tuesday, February 21, 2012

Site Visit Dewan

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***
Di kesempatan Majlis Bertandang Faqar & Renee pada Ahad lepas bertarikh 19/02/2012 (Ahad), sempatlah saya dan EF site visit dewan kami di Dewan Gemilang Felda, Kelana Jaya. Ini merupakan pertama kali bagi EF dan kali kedua bagi diriku amat berharga. Ala-ala food tasting gitu la.

Mula-mula plan memang pukul 3 sampai sebab kami nak ke Banting dulu menghadiri majlis kahwin rakan sekerja EF, tetapi tak sangka tepat jam 2 petang dah tercongok di dalam dewan ini. Memang tak susah nak pergi sini sebab saya amat hebat dengan jalan sepanjang LDP ni. Dewan ni betul-betul sebelah Pos Malaysia dan Kastam Diraja Malaysia. Belakang bangunan ni ada Tabung Haji ye (tapi tak nampak pun tabung haji tu)

gambar halus sebab nanti komputer berat.sila klik one by one.haip jangan malas!

Welcome board. Ok sebelah board ni ada lif sebenarnya. Sambil-sambil tunggu lif, sempat la snap gambar seketul kan?


Guestbook atau Guestguitar? Me confuse hehehe. First time menulis atas gitar!! Selalu menjahanamkan guitar my brother. Unik nya Renee & Faqar punya idea ni. Love it so muchie!!

Sebelah kanan tu nasi minyak yang sangat sedap. Ikan tu (yang belah kiri bawah) adalah the best!! Time majlis I ingat nak request la ikan sweet sour ni. Nyummmm!

(kiri) Kawasan dewan. Atas tu pun ada kerusi-kerusi jugak. Kalau family atau sedara mara sesuai je nak humban mereka di atas tu hihihi

Makan beradab. Masuk-masuk ingat pengantin tak sampai lagi. Rupanya2 mereka tercongok di situ sambil menikmati hidangan. Time ni la saya dan FY menganggu ketenteraman hidup Renee dan say hi hi.

(kiri) Kawasan buffet. Nampak tu ada slide projector di atas dewan. Ada 2 slide (satu kiri, satu kanan)

(kanan) Pelamin yang sangat sweet. Theme white-green. Sweet sangat10x!! Saya yang agak gempal bergambar bersama FY dan pengantin tersebut.

(kiri) Renee dan saya mengambil berkat orang kahwin katanya.

 (kanan) Me me, M2B Raden, B2B FY

Again bergambar tak habis-habis. Si FY layankan aje. Hehehe rupa-rupanya parking kereta pun sebelah-sebelah. So time to say bye to FY. Sobbbb till we meet again. Kata FY bulan March ni ada gathering lagi. Yay

Tips untuk dewan:
1) Rata-rata menyatakan agak sukar nak sampai ke sini. I mean kalau orang tak biasa tu, harus meletakkan banner @ bunting @ road signage sebesar-besar alam sebab bila lalu jalan LDP, lepas Pos Malaysia tu (paham-paham aje la kereta laju) dan mungkin tak berapa nampak kawasan dewan di kiri jalan. Take note, dewan berada di dalam Asrama Bakti Felda.

2) Sila buat banner @ bunting @ road signage untuk memudahkan pencarian. Sila mintak kebenaran majlis perbandaran jika perlu.

3) Felda dah menyediakan pasukan Rela (rasanya) untuk menjaga parking dan dan tunjuk arah laluan. Orang tu akan bagitau mana nak parking, etc etc. Tak susah pun. Parking pun luas. (Lupa nak snap gambar huhuhu)

4) Anything to add? Tunggu review dari Puan Renee Meow-meow kita aje lah ye ;p


Apa pun saya puas hati la dengan keadaan dewan. Surau, toilet semua lah ada dekat sini. Tak ada masalah untuk kami. Dalam dewan tu pun ada bilik untuk pengantin bersiap. Oh tak sabar nak berada di dalam dewan ini bersama suami tercenta. Doakan semuanya berjalan lancar ye. InsyaAllah :)

Till then. Sehingga kita berjumpa lagi..

 

10 comments:

  1. rasanya derang sediakan pulis bantuan yg hensem2 je hari tu! hehehehhee..btw tak susah la nak p dewan nih

    ReplyDelete
  2. nice to meet you zimie!!!
    peramah giler u!!mcm dah lama kenal..nnti kite jumpe lagi k =))

    ReplyDelete
  3. Ak pnh g kduri kt ctu zimie... parking pun ok kan.. x susah lah rasa nak g ctu.. hehe

    ReplyDelete
  4. zimie, kita pernah sampai sini. sebab adik kite pernah amek kelas 2 bulan dengan felda dekat sini. aritu pun masa nak pergi tropicana city, kita cakap dekat faiz. nanti zimie kawen buat dekat sini~ jangan lupe taw. hahaha

    ReplyDelete
  5. zimie, kita pernah sampai sini. sebab adik kite pernah amek kelas 2 bulan dengan felda dekat sini. aritu pun masa nak pergi tropicana city, kita cakap dekat faiz. nanti zimie kawen buat dekat sini~ jangan lupe taw. hahaha

    ReplyDelete
  6. @Hunny Kitty haha tak cukup hansam kah haritu?sabo je ler

    ReplyDelete
  7. @FY nice to meet u too.pasni kita jumpa lagi keh.nak jumpa fy yang tinggi macam model tu hee

    ReplyDelete
  8. @MYwah ko dah penah?ok lepas ni sila dtg lagi.untuk majlis aku plak hehe

    ReplyDelete
  9. @dhiera ooo adik amik kelas ape lak tu?hee now felda tu dah pindah kt kl.ok nnt dhiera datang majlis kite ngn faiz tau.yay

    ReplyDelete
  10. Comelnya zimie dan tingginya FY. Hee

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)