Friday, February 3, 2012

Kotak Comel Buat Saya Geram

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Siapa pernah baca the 1st edition Inspirasi Perkahwinan? Dia ni adik beradik Ratu Sehari, Pesona Pengantin cuma lain bapak lain mak. Siapa-siapa yang belum beli, sila lah beli sekarang sebelum kehabisan stok. Macam lagi best daripada adik beradik yang lain tu keskes.

Muka depan gambar Yuna. Cantik sangat her shawl bronze colour!!

Majalah ni adalah yang terbaru di pasaran okkkk. Tapi kenapa keluar pada bulan Februari? Hohoho ah nvm. Yang penting dalam majalah tu ada my-so-called-kotak-idaman. Apa agaknya kotak idaman tu ya? Ok mula2 kan saya nak bagi telur pindang kan as doorgift kan kan? Agak-agak lah kan, muat tak kalau masuk dalam kotak ni?

Pls scroll your cursour down....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Slowly..
.

.
.
.
.
.
.
.
.


.

.
.
.
.
.
.
.
.

Take your precious time..
.

.
.
.
.
.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
.


.

.
.
.
.
.
.
.
.

.

.
.
.
.
.
.
.
.


Tada!

Boleh nampak tak kotak yang bawah sekali kanan tu? Jalur biru, hijau, kuning. Comel kan kotak tu? Comel to me at least ;p




Sebenarnya perkara ini timbul bila saya beri bonda baca majalah ini dan seterusnya menjadikan idea kepada Bonda untuk mengutarakan idea kotak itu kepada saya. Dan yang saya tak berapa pasti, dia cakap NAK LETAK TELUR PINDANG dalam kotak tu. Sejenak saya berfikir. 5 saat kemudian saya berkata dalam hati "Rasanya macam tak muat". Telur pindang tu walaupun bersaiz sederhana (mengikut quotation Telur Pindang Johor tempoh hari), masih tak muat rasanya jika ditukar kepada telur bersaiz sekecil bola pingpong. Baik bagi bola pingpong. Tak puas tetamu makan kalau saiz kecil kan kan kan.

Lagi satu, agak-agak, pembekal tersebut custom-made tak kotak tu? Huhuh kenapa lah kecik sangat saiz. Kan bagus kalau saiz tu 'besar' sedikit. Tak semestinya letak coklat/gula-gula. Mungkin customer ada pandangan lain, nak letak coklat bar yang besar sikit ala2 cadbury ke (untuk yang beruang je ye) read:berwang

Comel sangat kotak itu berseta talinya. Ok part yang paling saya suka adalah tali.(??) Kalau si EF ni tahu, marah sangat serta akan mengamuk. Katanya 'zimie tak logik!'

Tapi nak sangat sangat sangat kotak comel tu. Nampaknya macam tak boleh je...




p/s: Pembaca yang comel ingin tahu mana saya dapat kotak comel itu? Di sini si Flower Paper Work yang comel. Bukan setakat kotak yang comel, macam-macam lagi yang comel ada di situ. Double geram tau kalau tengok. Tapi apakan daya....

 

27 comments:

  1. utk letak coklat bg budak2 just nice lah =)

    ReplyDelete
  2. @syaz@rozelt nanti eh, tengok dulu nak letak apa dlm tu.tak berbaloi letak coklat.nak jugak letak telur :p

    ReplyDelete
  3. sgt comel .. tp nk bg bebudak la zimie .. kiang bg mak budak kecik sgt la plak ;)

    ReplyDelete
  4. comel.... tapi rasanya memang tak muat nak letak telur pindang (hmm, sedapnye).... kotak tu mcm sesuai letak coklat atau gula-gula.. cuba cari, ntah2 ade size yang besar sikit ke..

    ReplyDelete
  5. keciklah zimie..
    mmg tak muat ni..
    x pun tanyala klu dia wat custome-made..

    ReplyDelete
  6. kite rase kotak ni macam besar untuk telur saiz sederhana. bukan ea??

    tp kotak ni serius comel~

    ReplyDelete
  7. comel sgt...beli cpt...simpan 1 tuk sy...hehe ;)

    ReplyDelete
  8. Amboi...nak disumbatnye telur pindang dalam kotak y kiut miut tu..awak nak kupas satu2 lepas tu balut dengan plastik kah?bila buka dapat telur berbentuk petak :D

    ReplyDelete
  9. Comel..sekali pandang igtkn kotak mancis..tp siyes comel..hurmm cume nk dpt yg murah xsurela dear..kalo nk letak telur pindang maybe kene customize la kot..takpun test telur gred rendah..maybe kecik sket n muat.. :-)

    ReplyDelete
  10. Hai zimie. Nice blog! Selamat berkenalan. Jom exchange link!:)

    kerjakawensaya.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. Cute2. Byk info tak inspirasi pengantin tu? Hehe

    ReplyDelete
  12. @Mizz Ryn malas nak bagi dkt kanak2 nanti diorang buang haha

    ReplyDelete
  13. @Miss Sunshine kan?sedih tau hana.dah berangan2 nak letak telur pindang.sebab x bulky lepas tu senang tamu nak pegang.

    ReplyDelete
  14. @Cik Nasha takde customade rasanya cik nasha huhu

    ReplyDelete
  15. @syuhaidah tak jadi beli la dear.ngaa tu berangan dulu

    ReplyDelete
  16. @choclairissa @ intan marliana tula intan, ikutkan nak customade sendiri tapi x jumpa pulak kilang yang wat ni hee takpela cari jela kotak lain

    ReplyDelete
  17. Super cute kotak tu.
    Bg 2 la dear. 1 telur pndang, 1 lagi coklat or sweets dalam box tu. Ngeh3x

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)