Tuesday, February 7, 2012

Bumi Fah Lean Floral

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Saje nak update tentang sesuatu. Tentang pengembaraan ke bumi Fah Lean Floral Trading di Balakong, Selangor semalam. Hikss. Konon nak survey sekali borong SIKIT. Tu pun jenuh diri ini memarahi Bonda dengan mengatakan "Takpe mumy, next week/next month kita datang lagi" Padahal malas nak rushing beli itu beli ini, kang tak pakai naya. Ikutkan hati nak beli satu kedai tu! ;p

FYI, Fah Lean Floral Trading ni sama je macam kedai2 borong kahwin yang lain macam di Nilai 3 yang fames tu tapi sini menjadi tarikan kepad we ols sebab dekat dengan rumah. Dalam 30 minit gitu kalau tak jem depan Mines + kampung cina tu (-_-'') Nasib semalam cuti sempena Maulidur Rasul, jadi jalan jem suam-suam kuku je.

Ni semua perihal Bonda yang last minute cakap "Jom kita pergi kedai borong kat Balakong. Kawan mumy cakap situ banyak gak barang2. Lagipun dekat dengan kita. Nak pergi Nilai 3 mumy tak larat"

"Baikkk mak"

Jadi bermula lah pengembaraan ke bumi fah lean tersebut. Mula2 memang ikut peta yang diberi di dalam website. Tapi sesat dalam 5 minit jela. Last2 jumpa jugak sebab teringat Suria cakap bangunan kuning. Hihih nasib ingatan ni masih baik lagi. Tq suria love!! So inilah dia, we ols berjaya juga menjejakkan kaki ke bangunan kuning yang disebut-sebut itu.

Ok memang nampak bangunan buruk tapi jangan tak tahu dalam tu besar gila dan banyak barang2 kahwin hokey. Kebetulan time pergi ni tak ramai orang. Kalau tak, mau berebut2 time bayar. Masa ni tenang-tenang aja pemandangan. Tak sesak. Lega boleh mensurvey memborong dengan tenangnya.

Meh tengok gambar sekitar bumi fah lean.

Bunga telur memang cadang nak beli kat sini. Mak cakap nak warna putih. Ok mak "I follow uuuuuu" 


Paperbag yang sangat banyak. Rambang mata nak pilih. Ada macam2 saiz, macam2 harga dan macam2 pilihan. Apa pun tepuk dada, tanya poket hihi. 


Antara contoh2 yang sempat disnap secara rahsiaaaaa. *Padahal dalam tu penuh dengan cctv huhu jangan kena tangkap sudahhh* 
Bag ni jenis kalis air. We ols panggil beg polymer.Keskes. Nama sebenar Non-woven Bag


Kotak jenis doorgift yang ada tingkap tuh. Ramai gak b2b carik kotak ni. So u ols boleh ke fah lean ye! Tak sure 1 paket berapa, tak sempat nak check. *snap gambar sempat pulak gheheheh*


Reben yang pelbagai saiz dan corak. Ni semua dekat tingkat atas. Sempat saya beli 2 jenis warna reben. Konon nak buat ribbon rose macam Anis buat. Entah jadi entah tak hahaha.

Oh lupa FYI, fah lean ni ada 2 tingkat tau. Bawah barang2 kahwin macam pelamin, paperbag, etc. Tingkat atas mengandungi bunga-bunga tiruan, reben, dulang, etc. Boleh la pergi survey ye :)


Sempat borong bunga!! Tapi kitorang bukan bunga yang Bonda pegang tu. Itu hanya hiasan semata. Kitorg beli bunga Rose je sebab mak suka bunga tu huhuh. Nak bunga lain gak macam Hydrangea, Tulips, tapi mak cakap untuk pelamin nak  1 jenis bunga je iaitu Rose. "Baikkkk mak"

Takpe2 next week atau next month nak pergi lagi. To me ok gak tempat ni daripada bersesak-sesak dekat Nilai 3 dengan panasnya lagi. Kalau nak survey2 idea dan cari inspirasi boleh la ke Nilai 3. Tapi kalau nak beli, jenis nak ulang alik doplopat kali tu, baik pergi sini je. Bonda pun suka sebab dekat dengan rumah hehehe.

Khas kepada sesiapa yang malas nak ke Nilai 3 macam saya ;p  nah ni peta ke fah lean :-

Fah Lean Floral Trading Sdn Bhd
No. 2 & 2A, Jalan 1/3,
Taman Industri Selesa Jaya
43300 Balakong, Selangor, Malaysia

Telephone : +603-8962 3670
Fax : +603-8961 3520
E-mail : info@fahleanfloral.com
Website : www.fahleanfloral.com


Okla till then, update again later! Bye.

 

28 comments:

  1. suria bru nk tnye entri ni ng zimie, hehehe..
    senang je kan cari fah lean ni, masuk ikut petronas tu terus jeeee dh nmpk sblah kanan kaler kuning, ekeke :P

    kite pn nk g ptg ni, tpengaruh ng zimie hek3 :P

    ReplyDelete
  2. @Suria hamboi suria excited!!hehe nanti update la best ye best ke x best.

    ReplyDelete
  3. @~ NANA ~ lawa sgt nana! plan nak bagi box tu time nikah.hihi

    ReplyDelete
  4. knp xg sebelum raya cina aritu..bnyk less..sini mmg sng xpyh ssh g nilai 3..lgpun bnyk brg kt sini lebih murah berbanding kt nilai 3..

    ReplyDelete
  5. @Farhana IezAna baru tahu semalam dear.best la kedai ni.lepas ni pegi sini je..

    ReplyDelete
  6. ala, bestnya.... dok manjung ni, the best shop aku pegi was SSF ipoh jer..... =(

    ReplyDelete
  7. Mummy, mak, bonda. Haha
    Sangat sweet and kelakar la zimie. Ngeh3x

    Nak shopping barang kahwen jugak.
    Jeles tau asek korang je pergi soping. Hehhh

    ReplyDelete
  8. wahwahwah..
    macam menarik aje kedai fah lean ni..
    rasa nak terjah jugak nanti.. thanks zimie, info yg mengujakan~ kihkih..

    ReplyDelete
  9. @cikpia alala okla tu dear.ssf katanya byk barang best2 tau hee

    ReplyDelete
  10. @Miss Ika ika, its true. tiga2 tu memang gelaran utk mak zimie pun.ikut suka je nak panggil pe kan?hihi.nanti shopping tau.kalo JB, kat air hitam kan?

    ReplyDelete
  11. @Cik Nasha Nadya nasha, try la pergi.org cakap barang2 sana murah.hee welcome dear

    ReplyDelete
  12. Zimie punye entry sangat detail & kemas. I like!! patot la ramai follower =)

    ReplyDelete
  13. perghh not bad tmpt ni.. weekend ni nk p serbu la..hihi

    ReplyDelete
  14. raambang nye mate menengoknye.. nasib baik dah habis majlis.. kalau tak, haus ku terjah jugak kedai ni.. hehe. tunggu masa aqiqah anak pulak lah.. hehe

    ReplyDelete
  15. @shazlea shayla @ maria thanks maria for the compliment :) biase2 jela..

    ReplyDelete
  16. @Sfarlina serbu jgn x serbu, i next month serbu lagi haha

    ReplyDelete
  17. @cik gold ok jugak dear.hee tapi depends la bunga apa yang awk nak

    ReplyDelete
  18. sy juga malas tuk ke nilai 3..!
    hahahha...thanks zimie..nanti leh tgok kat sini...

    ReplyDelete
  19. kite pun nak pergi beli belah dekat sini. tapi tak pergi lagi~ hehehe

    ReplyDelete
  20. @cik enul sila2 cik enul, dah g tu update la kt blog hee

    ReplyDelete
  21. non woven bag 2 cm mahal la yang...sy dpt rm 2.80 sepeket 10 pcs...kat air tam...besar gak..

    ReplyDelete
  22. @syuhaidah wow murah2.tapi air hitam jauh la dgn kl dear.kos pengangkutan lagi T_T

    ReplyDelete
  23. btl2..skali da msuk Fah Lean tu blh dduk bersila lg tu kan..sgt la selesa..layanan diorg pn ok..jom kite serbu Fah Lean!!huhu..

    ReplyDelete
  24. @bluefairy haah aritu tgk ramai bersila dekat tingkat atas.memang selesa la ke sana.hee tengok ada vendor pun g sana gakk.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)