Monday, January 30, 2012

Warna Tema Baju Family :)

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Hai blog. Rasa macam dah bersawang sedikit la. *Fuh fuh tiup habuk sebesar zarah*

Rasa macam nak update sedikit sebanyak perkembangan semasa yang berlaku masa weekend haritu. Saya telah pun setelkan perihal baju family untuk majlis nikah dan sanding nanti.

Untuk pengetahuan semua (cewah), kain potong baju melayu dan baju kurung family, saya beli di Tangkak masa balik kampung Cuti Raya Cina haritu. Konon nak jalan-jalan survey sekali TERbeli daa. And  plus sangat murah dan berkualiti. Ok kain taktau la jenis apa tapi jenis plain colour-tebal sikit-ada corak2 petak sikit (sesuai untuk baju melayu dan baju kurung), dapat dibeli dengan harga  RM8 semeter. Patutnya RM12.50 tapi entah kenap cina tu nak bagi murah. CNY agaknya. Happy sangat2. Jadi we ols beli sekali kain untuk majlis NIKAH dan SANDING. Beli warna plain lain2 tapi jenis kain yang sama. Hikhik. 

Jadi, suka untuk saya nyatakan di sini bahawa warna tema baju family:-

Nikah - Dark pink - macam nak ke maroon sikit, dark sedikit dari bawah ni, camne entah kaler dia hoho



Sanding - Dark brown - bonda tu nak colour ala2 exclusive 




Amacam ok tak? Ngeheh. I hope nice lah. Warna tema wedding saya belum bagitau kan? Just keep it secret dulu boleh? Lalala. 

Untuk kaum lelaki, saya setelkan di MZ Tahir, di Wisma Yakin, Masjid India which is our family tailor sejak berkurun lamanya. Rasanya owner dia dah lama meninggal dunia. Sekarang dipelopori oleh waris-warisnya.

Untuk kaum perempuan (bonda tercenta sorang je pun ;p) buat di tailor family jugak di MYN Tailor, Cheras. InsyaAllah baju nikah pun nak pergi buat dekat sini sebab dah biasa dengan jahitannya. Dulu baju tunang pun hantar sini. Agak pricey sebenarnya tapi sebab dia buat cantik, pejam mata jelaaaaa. Tapi takla sampai setaraf  'designer'. Mungkin bagi orang luar biasa macam aku tak mampu nak tempah kat designer. *kesat hingus*

Oh lagi satu nak bagitau, warna tema family ni berbeza sedikit dengan ton warna nya tema majlis kahwin kami. Sesaje nak bagi contras kononnya. I loikeeee.

Okla till then. Update later :)



29 comments:

  1. tema kaler kontras eaaa...apela kaler die tu eaaa...??hehe...

    mmm tema famili ade daaa....tema bakal2 tetamu ape die?? tetamu kena pakai baju kaler ape br cantek nak bergambor?? tak sbr nak buat bj baru ni....

    **ececeh...gy ckp mcm la dijemput....=p

    ReplyDelete
  2. zimie...
    kampung zimie kat tangkak ke?
    Cantik je warna-warna tu zimie... nanti dah jadi baju, mesti lagi cantik tau...

    ReplyDelete
  3. ish wat suspen jer warna tema niyh..huhu

    ReplyDelete
  4. cantik la warne merah 2..da lme x g shopping kat tangkak..nk kne kumpul duit dlu la gni ;)

    ReplyDelete
  5. zimie..slama ni jd silent reader je.nak tau la MZ Tahir tu mahal x cas dia? Smlm tnye kat Bak, baju melayu siap sulam upahnye RM200.00. If dapat below price nak consider sket

    ReplyDelete
  6. Warna yang dark pink tu nak sama dah ngan warna yang fam Rilla pakai time sanding. Warna kitorang gelap sikit macam nak ke maroon (macam yang Zimie describe). Cuba google gambar 'sangria color'

    ReplyDelete
  7. @Cik Lijah tetamu pakai kaler pastel2 pon cantek gak hehe.tungguuuuu

    ReplyDelete
  8. @syaz@rozelt hihi tula masuk la ngan tema nikah.opsss

    ReplyDelete
  9. @Miss Sunshine kat jb dear.hihi tula tak sabar nak tunggu hasilnya nih.sedondon family gitu..

    ReplyDelete
  10. @cik enulwarna biasa2 je cik enul.sbb belom confirm dgn vendor tu xleh ckp lagi.hihu

    ReplyDelete
  11. @syuhaidahtangkak best.mcm lagi best dari kl je.eh yeke hehe kumpul jangan x kumpul.

    ReplyDelete
  12. @akudidiohh dekat Bak.dekat je kedai diorang.bersebelahan je.kalau bj melayu sulam taktau dear.huhu sebab yg family ni just buat baju melayu RM95 kalau tak salah.

    ReplyDelete
  13. @Rillatak perasan pulak masa wed rilla aritu sbb asyik tgk deco sampai x nmpk makbapak rilla pakai warna pe :p shangria colour rasanya lebih kurang tu tau.thanks bagitau puan.saya amat menghargainya hehe

    ReplyDelete
  14. wa..sweet wrne2ny..tp wrne tema still xreveal lg..suspend wo..slmt membuat persiapn dear..

    ReplyDelete
  15. Cik Zimie..tq kire murah la, bak baju melayu biase Rm120. by d way ur family color theme sgt sweet, i used that for my flower gurl or more like escort gurl.huhu

    ReplyDelete
  16. cantikla zimie kaler dark pink tu..
    yg dark brown pun cantik.. biar kontras barulah serinya naik.. :)

    ReplyDelete
  17. yup betul..i pun choose kaler contra utk bju family :D

    ReplyDelete
  18. @iedayahxreveal bukan saje2 takut tertukar last min hik nanti saya reveal keh.tunggguuuu

    ReplyDelete
  19. @akudidiowh tula tgk butik bak tu pun dah tau ke'ekslusive'an nye :p mmg suweet kaler tu!!mesti u nye flower girl comel2 nnt hehe

    ReplyDelete
  20. @Cik Nashabetul kata awk cik nasha.agreed hehe suka gak dedua kaler tu.

    ReplyDelete
  21. @Sfarlinai loike.same taste heee.nnt review tau sf :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)