Tuesday, January 3, 2012

Review B2B Wedding : Rilla

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Majlis : Perkahwinan Rilla and Fuad
Tarikh : 1.1.2012 (Ahad)
Masa : 6.00-9.30 malam
Tempat : AU2 Keramat, Kuala Lumpur.


Lets the pictures sing the songs!!  
Cuba tengok pelamin rilla!!! Simple yet nice. Putih my favorite as usual. Suka panel bunga-bunga tu. English concept i guess. Kerusi cleopatra okkkkk. Time ambik gambar ni, pengantin belum sampai lagi. Thank you tunang sebab snap kan. Awal2 dalam kereta dah pesan suruh dia jadi my OP. Ahaha.


 Guestbook. Tulis guna marker kau. Kasi jelas sikit. 
Lepas tulis, letak dalam peti harta karun ye kawan-kawan.


The gorgeous and cute Rilla :) 
Warna baju lebih kurang champagne ke brown jika tak salah mata memandang. Tudung shawl pun cantik. Ada macam flower ke apa atas tu. Hihi tak perasan. Sorry Rilla. Tapi cantik style gitu.


 I fall in love with the Meja Beradab deco :) Tengok la kerusi dia. Suka!!


Sempat jumpa my twins hahaha panjang story nya kenapa twins, Miss Renee in the houz!!! Sempat gosip pasal makhluk bernama Syd IK itu. Baru tahu kisah sebenar!! Argh malas nak cite, biarlah tuan empunya diri memulakan cerita ya!


Penyanyi nasyid ye tuan-tuan dan puan-puan. Maaf muka hitam.


Ah, doorgift pun sweet sangat3. Cuba tengok dalam dia ada apa. 

Jeng4x

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Sangat cantik Doorgift Rilla. Sudu & Garfu Love. Taktau nak letak mana. Nak guna sayang. Nak sangkut kat almari macam tak reti pulak!




Review:

1) Makanan : Sangat banyak pilihan dan sangat sedap!!! terutamanya sambal sotong. Sama2 cakap dekat EF, rugi tak ambik banyak2 sotong tu. Melepas!! Tak sure Rilla ambil vendor mana. Kena tanya dia. Hikss.

2) Canopy : Rilla guna transparent canopy. Lupa nak snap gambar. My bad. Cantik sangat4x dekat meja beradap tu. Takpe time Renee kahwin ada lagi sebab mereka menggunakan vendor yang sama :)

3) Parking : Susah sikit sebab maybe majlis buat malam. Jadi masing2 nak datang lepas Maghrib. Sudahnya pasukan Rela tak bagi parking dekat rumah. Suruh parking dekat kilang. Huhuhu menapak la sikit. Bak kata Renee exercise sebelum melantak!


Lain lain tak banyak boleh diulas sebab bila sampai2, pengantin belum sampai, lepas tu bila pengantin sampai kitorang (Renee & tunang, Zimie & tunang) sibuk gosiping. Hahahah last2 tengok pengantin dah kat meja beradap. Tak sempat tengok fully baju sanding dia. T_T Okla later Rilla review, pasti cantik baju sanding beliau sebab tengok bahagian atas je dah cantik hahahah gitu ye persepsi cik zimie kan?


Akhir kata, SELAMAT PENGANTIN BARU kepada Rilla dan husband. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat dan ke syurga InsyaAllah. Barakallah! :))



 

20 comments:

  1. excited sungguh miza tgk..hahahah...jakun cam tak pernah gi wedding..huhu..=) lepas nih kene skodeng blog rilla..heheh

    ReplyDelete
  2. pernah terfikir nk bt majlis lama, mcm romantik je kan tp ayah x kasik...huhu~~

    suria suka lah rilla pnye style, pakai shawl je tp mmg cantik..sesuai dgn muke dia.. ;)

    ReplyDelete
  3. wahhh korg dtg wedding rilla..bagus2 tlg reviewkan :)

    ReplyDelete
  4. cantik siot pelamin dia...simple but nice.! suke3 :)

    ReplyDelete
  5. ya ampunnnn...lawanya wedding rilla!

    ReplyDelete
  6. cntik baju diaaa wpun tgk part ats je.color baju dia i likeeeeee ..

    ReplyDelete
  7. cntik sgt2...ska la...rs nk kawen je lagi..huuuu

    ReplyDelete
  8. korang semua!! memang cantik wedding rilla.dah la buat malam.baju,pelamin,makanan eveythn perfect.tunggu rilla jela buat review nnt hehe bye.

    ReplyDelete
  9. Pelamin dia sangat cantik and gojes!!!
    Arghhh nak kawin lagi la ini macam ;)

    ReplyDelete
  10. Emi suke pelamin rilla :) mcm zimie ckp simple tp sgt nice! Ahhh nk nek pelamin lg sekali lah hahah ;)

    ReplyDelete
  11. mak aihhhh beza bebeno i ngan zimie.. hahaha.... nak buat review tp xde pic.. sumer dlm hp my fiance..uhuhuhuuu.. wedding rilla sgt meriah..!! food sedap.. canopy main table chantek..! :D best part is baju+tudung+makeup rilla yg sgtttttt22222 gorggggg.. :D

    ReplyDelete
  12. iizla~hehe sabo sabo :p

    emie~cantik sgt2 emi. bila tgk live tu ya ampunnn geram sgt pelamin ni tau hehe

    renee~haha kata twins, camne ni beza sesangat kan?hahah i wish i can turn up like rilla masa majlis nanti.hopefullyyyyy :D

    ReplyDelete
  13. zimie: kite kan long-lost twins.. factor environment yg mengubah segalanya.. hahahaa ;p aminnn...insyallah zimie confirm gorgeous punye nanti..! :D

    ReplyDelete
  14. Yo yo yo! Puan Rilla in the house, baru terkedek-kedek nak komen kat sini.

    Thanks for the review and kind words Zimie. Maaf ye sebab parking susah, hopefully the food made up for it. And most important of all, thank you for coming! Rilla happy sangat Zimie datang.

    ReplyDelete
  15. rillaa..i nak xdpt buat review cos tunang xupload pics pown..huhuuuu.. btw ur wedding best.. food sedap+baju tudung makeup chantekssss.. :D

    ReplyDelete
  16. It's ok Renee dear. You datang pun I dah cukup besar hati :)

    ReplyDelete
  17. salam...beli kt mn ye sudu ni...blh pm harga kt sy x...voyagegirlzz88@gmail.com

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)