Monday, January 2, 2012

Official Videographer Saya Adalah.....

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ok first of all nak ucapkan HAPPY NEW YEAR kepada semua!! Macam tak percaya dah masuk tahun bersejarah ini. Pada tahun ni jugak akan berlangsungkan majlis bersejarah dan tarikh keramat kami insyaAllah. Can't wait!!

Back to topic. Memang saya dah officially hire THAT videographer. Siapakah gerangan tersebut? Pemenangnya jatuh kepada La Televisio. Nama pun comel. Ala-ala telenovela La Usupadora (saper yang layan la 10 tahun lepas dekat TV3 hikhik). Alhamdulillah pencarian videographer selama lebih 6 bulan berakhir. Lama betul memikirkan mana yang sesuai menjadi OV untuk majlis kami. Seperti diketahui, kepada yang rajin bukak blog ni mesti tahu saya hanya berminat nak hire OV untuk majlis NIKAH sahaja. Al maklumlah budget yang sedikit mencengkam leher ini.


Bila tengok ex-b2b Syima promot adik abang iparnya, Azli (dia ni dari Peveyheck Photography if I not mistaken) tergerak jugak hati ni nak tengok hasil nya. Jadi saya pun pergilah berjalan2 di alam maya untuk survey2. Sebab nak senang, syima suruh PM direct dekat FB Azli. Ok menurut perintah. Masa tu lebih kurang 23 Disember 2011. Penuh la masa ni dengan PM Azli dekat FB dia. Azli remind lagi pada 29hb tu (Jumaat) katanya promo tu akan berkahir 31 Disember 2011. Inilah promo nya.

NIKAH + SANDING = RM800.

Gulp. Telan air liur kejap. Selalu survey 1 event RM1500 ke atas. Plus dapat banyak positive feedback dari ex-b2b yang baru melangsungkan perkahwinan, Linda dan Ida Nur Cahaya. Semua ni menggunakan khidmat brader Azli from La Televisio tau. Cuma video Ida belum siap sebab baru shoot kelmarin.

Apa lagi, tepat jam 11.41 pagi tarikh 31 Disember, saya dengan megahnya nak mengumumkan, saya telah pun membayar  RM100 sebagai deposit daripada total RM800 tadi. Tulah lain yang diplan, lain yang menjadi. Last2 ambil jugak untuk nikah dan sanding. Termakan puji raya brader Azli. Hahah ok ok tak salah kan beliau. Diri sendiri yang terpengaruh sekian terima kasut.

Terus cakap kat Syima "Syima, suruh your BIL buat betul betul tauuuu" Ugut kakak ipar dia. Kakakak

"Ok, kalau dia buat macam XXX, I akan saman dia terus" I keep your words kakak syima. Apa-apa jadi I kejar you okkk. Hahah simpang malaikat 44. Harap2 semua nya menjadi seperti yang diharapkan. Jangan la ada apa-apa pulak kan. Nowdays banyak sangat bad reviews pasal vendor sekian sekian. Haih pening nak buat keputusan. Harap keputusan yang dibuat ni adalah betul. Ya Allah kau tolong permudahkan jalan pengantin budget ini. Amin.

Nak tengok antara hasil La Televisio?

Boleh lihat sini --> {LINK} dan {LINK}

Bila dah bayar deposit tu happy sangat4x. Lega rasa kepala hotak ni. Padahal dulu macam2 OV yang aku carik dan survey. Last2 tak jugak amik dia huhuhu maybe bukan rezeki anda. Next time la yek! Hihihi tunggu la untuk aqiqah anak pulak ke??? Errrrr.

La Televisio, walaupun nama baru tapi saya percaya kan anda. InsyaAllah jika buat sesuatu kerana Allah, semuanya akan berjalan lancar. I trust you Azli :)

 

11 comments:

  1. sedey giler..tak dapat hire diorang utk my engagement 12 feb ni..dah ada org ambik dulu..huwaaaaaa...ralat sgt2..

    ReplyDelete
  2. wahhh zimie! rezeki u dpt harga semurah tu...bestnyeee...i seumur hidup menyesal sbb x hire OV hari tu...huhu

    ReplyDelete
  3. fy~sobsob its ok. nanti time wedding try la book dia.sebab baru tau kan, lagipun u nye date tu cam hot date je huhu.

    nana~thanks dear.rezeki kebetulan syima ckp psl promo tu.happy sgt3.takpe dear, time aqiqah anak u buat la.hehe

    ReplyDelete
  4. bestnye zimie.kita xckup bajet kot nk hire.sob.suruh adik kiter jer amik video.thehehe.

    ReplyDelete
  5. bestnya promosi dy...berbaloi-baloi....huhu

    ReplyDelete
  6. Alaa sedihnya zimie, x dpt nk book la televisio..dh habis dh promo sob sob

    ReplyDelete
  7. eh tq zimie....
    abang la bkn adik.walaupun kami sebaya.hehehe

    ReplyDelete
  8. iza~ok jugak tu, jimat cost. hehe ni kitorg nak jugak. adela bajet tp tak byk :p

    hakamah~alhamdulillah :)

    anis~ok je.takde promo pon still murah dear hehe try la tengok ye.hehe

    syima~wops i salah ek?hahah ok2

    ReplyDelete
  9. Zimieee kejelesannye..dah la murah video mantaps lak tuh..bestnye..btw hepi utk zimie :)

    ReplyDelete
  10. Cik Zimie, okay kan la Televisio? Ingat nak hire dorang. ;)

    ReplyDelete
  11. emi~hihi hopefully semuanya ok la emi.OV baru nih.

    sarah~okay je la televisio.u leh tengok hasil2 diorang.to me not bad jugak.meh la hire diorang.leh u geng dgn i :p

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)