Tuesday, January 10, 2012

Lepas Ni Nak Buat HIV Test

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***


Lagi 4 bulan, 4 minggu..

Semalam berdiskusi dengan tunang dekat gtalk. Kitorang discuss pasal HIV test dan Talasemia (kot). Sebab ada b2b cakap HIV test untuk negeri Selangor valid dalam masa 6 bulan. Ehem dah boleh buat dah ni. Lalalala. Jadi kitorang diskas bila nak pergi buat, tarikh yang sesuai, dekat KK (Klinik Kesihatan) mana dan sekian-sekian. Rasanya dulu ex-b2b pernah bagitau bahawa KK dekat bandar-bandar famous amos ni pack gila dan ramai orang! Betul ke ekk? Rasa jela Lisa Lisut (yang sudah bergelar Puan pernah menyatakan hal ini. Ampun jika salah ngee) pernah ke KK Dengkil dan takde orang. I mean tak ramai orang. Hiks. Dah cakap dengan tunang, katanya nak pergi bulan 2 ni (Februari). Yeah can't wait.

Lepas tu skodeng2 blog (maaf tak save link!), ada tu cakap borang HIV untuk negeri Selangor percuma aje, tak perlu ambik dekat Jabatan Agama Daerah ye puan-puan. Phew lega.  Nanti nak kena call KK (maybe Dengkil) dan set appointment , lepas tu mintak half-day dekat bos (tapi tunang cakap nak ambik cuti 1 hari, jap tengah fikir nak amik half day atau 1 day cuti, sayang cuti lah hihih), lepas tu dah boleh buat HIV test. Mungkin kalau cuti 1 day, boleh la setelkan pasal borang nikah pulak kan? Plus dating dekat A&W macam Yati hahah tetiba nama awak naik Yati. Ampun hahah.

Antara persediaan yang telah dilakukan adalah dengan meneliti setiap inci no telefon KK. Boleh dapatkan senarai KK untuk negeri Selangor di sini. {LINK} Thanks to Puan Ieza. Pinjam kejap ye :p

Oh Februari, cepatlah tiba! Banyak jugak agenda yang dijangka akan berlaku pada bulan Februari lala lala.


12 comments:

  1. KK Kelana jaya tak try call n set appointment? masa tu i dh call tp sbb ade hal i cancel n tak menyabor nk settle tu yg sanggup ke dengkil.haha.papepun call dlu. yes takyah susah g amik borg kt jab agama ke apa.klinik ade.

    ReplyDelete
  2. 6bulan?lama tu..leh buat awal2..nanti tak payah fikir nak buat HIV test lg..:)

    as dah print list KK :)
    terima kasih atas info ni..

    ReplyDelete
  3. Oh 6 bulan ek? ingatkan 3 bulan je. i pon dah boleh buat ni.semangat!

    ReplyDelete
  4. lisa~belum start koling moling.akhir bln ni kot.hihi i pon igt nak try dekat2 dulu tapi sbb teringatkan u g kk dengkil.ape salahnya kan.yang penting takmo sesak2 haha

    as~boleh je dear hehe welcome :)

    goosie~haah.jom buat.semangat!

    ReplyDelete
  5. Sy dh buat hiv test. Ehem.. Rajin2 jenguk la my blog ye. Pegi kk klna jaya, hr khamis, untng2 dpt buat extra ujian darah.. So tau ada pnyakit talasemia or anemia, mcm sy. Huk huk..

    ReplyDelete
  6. zimie.. almost semua benda awak dah buat.. maria ada lagi 3bulan++ tapi banyak tak settle lagi..takkkoott n debarnye...

    alamak! pasal borang ni saya fail! =(

    ReplyDelete
  7. napa g jauh sampai dengkil? tp ok la klo senang..

    kak long g kat klinik

    Klinik Kesihatan Bandar Seri Putra
    Jln 1/9, Bandar Seri Putra,43000 Kajang,Hulu Langat Selangor
    Tel  : 03-89258518
    Fax : 03-89258592(tak payah appointment.. walk in sahaja.. tp kena datang kul 2pm)


    try la mne yg senang k zimie :)

    ReplyDelete
  8. Kiter pun dah buat appointment kat KK Seksyen 7 Shah Alam. 19 Jan ni...

    ReplyDelete
  9. zimie... tak takut ke nak buat ujian hiv tu...? jarum besar tau.. hahaha.
    TIPU je.. ^_^

    ReplyDelete
  10. owh ade tarikh tamat rupenye hiv test ni,tak tau plak ye..ingatkan buat sekali,tak payah buat dah..;p
    thanks sbb lawat blog saye..^___^

    ReplyDelete
  11. 4 bulan 4 minggu bile datenye? ntah2 same ngan i.. huhu

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)