Thursday, December 8, 2011

Macam Mana Nak Tempah Tok Kadi?

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Persoalan yang bermain di minda : Macam mana nak tempah tok kadi?

Itu je soalan. Ada sesiapa nak tolong bagi jawapan kepada saya? Dah Google tapi tetap tak jumpa. Kena pergi pejabat tok kadi? Dekat mana pejabat tu eh? Hello hello semuaaaa. Anyone? Sila tinggalkan dekat kotak komentar. Terima kasih daun keladi, esok kita jumpa lagi. 

:)



p/s: Happy sebab ada orang tu belanja celebrate birthday dekat Penang Village, Alamanda malam tadi. Jangan lupa try cendol durian. SEDAP. Servis curlasssss macam hotel. So i highly recommended :)) Thank you sayang for the treat <3

 

13 comments:

  1. gi kat masjid area rumah/daerah atau call Jabatan agama n tanya nama kadi n pejabat dia di mana. cth i dok gombak area batu caves, so i kena pegi amik kadi kat masjid greenwood..

    biasa hal-hal kadi ni, wali akan uruskan booking.

    ReplyDelete
  2. hai dear..rase nye kene g sendiri kat tok kadi tu.suro la org yang lebih tue seperti ibu atau bapa untuk berjumpa tok kadi di kawasan y nak nikah nt..tny la org surau ke tok ketua ke kalau u duk taman perumahan.rasenye la..hehehe.=D

    ReplyDelete
  3. tok kadi tak perlu tempah. sapa imam di kariah berdekatan zimie tuh la yang akan automatik akan nikah kan. lepas dpt surat kelulusan nikah dari pej agama terus hantar pada imam masjid tersebut dan dia akan maklumkan pd kita masa yang sesuai utk dia akadnikah kita.

    itu je

    ReplyDelete
  4. g je umah tok kadi atau jumpe kat masjid....
    tgk jadual die.....
    tempah je die....
    hehehe

    ReplyDelete
  5. syima~ok kakak syima :p noted with thanks.nampaknya kena g masjid tanya.

    fazlien~ibubapa uruskan eh?ingatkan memang buat sendiri2.hehe ok tq ye

    qaseh~so means kena dapatkan surat kelulusan nikah dulu ye?kene hantar borang baru leh tempah ye?okok tq :)

    ekin~bunyik macam senang tu ekin.hahah maceh byk2 mantan b2b

    ReplyDelete
  6. kalau Gadis kat sini ...

    mase daftar on9..kat borang sebelah atas dah siap nama tok kadi yg nk nikah kan siap no tpon..

    cume call ttpkan tarikh je...
    pastu dh ok..=)

    ReplyDelete
  7. kne tnye ngn org2 kt masjid je.. dierg kompom tau hal2 gini.. :)

    ReplyDelete
  8. hye zimie ! sorry lama tak drop by sebab rumah xde internet. heee. now dah masuk streamyx yey! ngee

    ok masa saya nak nikah hari tu, ayah saya ke pejabat agama daerah. kat pejabat agama tu diorang tanye saya duduk area mana dan diorang bagi nama kadi yang in charge kat area saya tu. + contact number sekali. so ayah saya kena contact kadi tu untuk jumpa untuk bincang details hari nikah nanti.

    :)

    ReplyDelete
  9. mmg usually parents yang setelkan. g jumpa tok kadi kat umah die, lagi senang. tak pon jumpa jer kat masjid. tengok jadual, tempah. hehe

    ReplyDelete
  10. normally, mase u nk mintak approval utk borang permohonan nikah dgn jurunikah kawasan u, die akan slot kan skali date u nikah.. i buat simple cantu je.. tp tatau la kalo u nk book awal2 maybe kne pgi awal.. tp i rase senang lagi kalo pgi mase nk mintak die sign tu.. =)

    ReplyDelete
  11. setahu kite, kat tempat kite tinggal / kawasan akan ada beberapa org tok kadi (tempat saya ada 1 je sebab sorang lagi baru meninggal dunia). kena jumpa dia dan booked..

    ReplyDelete
  12. Salam,

    If ayah dah meninggal/tiada abang/adik lelaki, kena jugalah b2b approached imam tu kat masjid... pak cik pulak jauh dari tempat tinggal... kena juga buat sendiri kan...

    bagi yg masih ada wali/ahli terdekat yang masih hidup, oklah, tak pening sangat nak uruskan hal ni..tapi bagi yg tiada kena settle dari A-Z setiap urusan nak nikah dan majlis.....

    Bertuah bila tengok b2b yang masih ada ahli keluarga yg dapat uruskan majlis nikah + resepsi dengan lancar dan tiada kerisauan

    -liena-

    ReplyDelete
  13. gadis~oh ada ye dalam borang online.wahhh ini senang.nak kena pergi website mana tu dear?takpe2 zimie google.nanti kalu x, tanye kt ain yek.maceh :)

    cikpingu~baiklah tq.hehe

    imymemine~ookkk noted.kena suruh my dedi ke sana la nampak gayanya.heh

    veesakura~ok dear.haha ntah excited nak mencari sendiri gamaknya

    fira~means kena setelkan borang nikah dulu kan?ok2 tq fira:)

    dhiera~baiklah.will do.

    liena~sobsob.syukur saya masih punya bapa.thanks ye.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)