Tuesday, December 6, 2011

Koleksi Lagu² Cinta Versi Zimie

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Harini mood untuk mengumpul koleksi2 lagu-lagu cinta cintan megi kegemaran untuk dikeudarakan dalam dewan kelak. Tema untuk majlis resepsi dah sepakat english-modern-kotemporari. Meaning semua modern (kononnya). Jadi lagu-lagu HARUS masuk dengan tema. Mula2 nak letak lagu2 melayu tradisional gamelan ke apa ke, tapi EF tak bagi. Katanya tak seragam lah pulak. Huhuh.

Ku pikir mahu kumpul lepas tu burn dalam CD. Pendrive ada gak untuk backup bak kata mantan b2b. Takut dekat sistem tu takleh baca CD ke apa kan.

Jadi, saya hanya listkan lagu2 modern english dan melayu jela. Lagu2 ni akan berkumandang dalam dewan nanti. Inilah dia hasil tangkapan dan antara lagu-lagu kegemaran saya dari seluruh pelosok negara. Belum masuk list from EF. Kot2 dia nak request letak lagu2 kegemaran dia pulak ke? :P TBC.

  1. From this moment by Shania Twain feat Bryan White <--lagu dipasang masa pengantin sudah mula berarak dalam dewan
  2. This I promise you by Nsync <--berbelah bahagi. nak guna lagu ni masa pengantin masuk dewan gak.  TBC later.
  3. Everything by Michael Buble
  4. Lagu Rindu by Kerispatih
  5. You & Me by Lifehouse
  6. L.O.V.E by Olivia Ong <--sejak bila jatuh cinta dengan suara Olivia Ong ni. beliau sangat best!
  7. Kaulah Segalanya by Hazrul nizam
  8. Kembang Perawan by Gita Gutawa
  9. Something Stupid by Nicole Kidman & Robbie Williams
  10. When you say nothing at all by Ronan Keating
  11. My Baby You by Marc Anthony
  12. Dealova by Once <--lagu Kami :))
  13. 1,2,3,4 by plain White T's 
  14. Tercipta untukku by Ungu & Rossa
  15. Istimewa by Indigo
  16. Penghujung Cintaku by Pasha Ungu ft Adelia
  17. Before i fall in love by Coco Lee
  18. Endless love by Mariah Carey & Luther Vandross
  19. First love by Boyz II Men
  20. Kiss from a rose by Seal
  21. Love story by Taylor Swift
  22. You got me by Colbie Caillat
  23. Marry you by Brunos Mars
  24. Amazed by Lonestar <--karok ni best. ahahaha
  25. As long as you love me by Backstreet Boys
  26. I need you tonight by Backstreet Boys
  27. 11 Januari by Gigi
  28. Over the rainbow by Glee cast
  29. Back at one by Brian McKnight
  30. Crush by Glee cast
  31. She by Elvis Costello
  32. Thank you for loving me by Bon Jovi
  33. Hero by Mariah Carey
  34. 25 minutes too late by Michael Learns To Rock
  35. Paint my love by Michael Learns To Rock
  36. There she goes by Sixpence None The Richer
  37. Never let you go by Jakaranda
  38. Falling for you by Colbie Calliat
  39. Terima kasih cinta by Afgan
  40. Lebih dari indah by Nikita Willy
  41. Percaya padaku by Ungu
  42. Sempurna by Andra and The Back Bone
  43. Aishiteru by Zifhilia
  44. Sedetik Lebih by Anuar Zain
  45. You mean everything to me by Neil Sedaka
  46. A thousand years by Christina Perri
  47. Love you like a love song bebeh by Selena Gomez

Sebenarnya saya suka bunyi bunyian piano. Kalau boleh taknak la lagu yang merosakkan gegendang telinga atau menusuk ke dalam telinga. Kesian tetamu. Nak makan nanti tercekik. Siapa salah? Diri sendiri dia la hahah. So kalau boleh nak cari lagu yang light-light gitu. Ala2 dalam hotel. Romantis2. Instrument je. Tapi kang takde bunyi pun bosan gak. Errrr belasah nak?

Lagu-lagu ni mungkin akan ditambah dari semasa ke semasa. Kalau korang ada idea marilah sharing2 loving :)

Till then. 

 

12 comments:

  1. zimie..no 44 & 45 de lagi ek?? ce try dengar lagu dirimu satu by ungu..mane tau leh masuk list zimie..=)

    ReplyDelete
  2. sekarang lagu sedetik lebih by anuar zain paling HOT! most of wedding yang i pergi mesti ada lagu ni.

    ReplyDelete
  3. campur2 skit atau pun selangkan lagu...=)

    ReplyDelete
  4. from this moment tu lagu fav i dr dulu sampai skrg...hihihihi

    ReplyDelete
  5. zimie, suria pn lg suka lagu yg gune piano aje..sejuk halwa telinga dgr.. tkr selera lagu sentimental camni, nmpk cam byk jgak lagu² yg zimie pilih ni dtg dr filem Nothing Hill..hehe :D

    ReplyDelete
  6. fieka~dirimu satu by ungu eh.ok noted.thanks dear :))

    atiqah~haah boleh pulak lupa lagu ni.sibuk dgn lagu omputeh haha thanks ye ingatkan.

    gadis~memang campur2 pun hehe

    nana~samerlah kite.feeling habis lagu tu hihi

    diary's~tocei tocei :p memang best

    suria~hihi macam2 tau2 je.saya memang peminat setia cite tu :)

    ReplyDelete
  7. zimie!!! wajib jemput FY datang wedding you ok!!! nak menadah telinga dgr lagu2 best ni..hehehe..

    ReplyDelete
  8. ehem..mane lagu classic saye tuh ~~~~

    ReplyDelete
  9. fy~insyaAllah fy.ada rezeki, saya jemput ye :)

    payid~haha ades lupa.ok will add soon.

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)