Sunday, December 11, 2011

Dah Beli Set Cadar Kahwin :P

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

EF berkepak nak terbang ke bulan




Malas nak bermukadimah. Straight to the point yek!

Perhatian kepada semua b2b!! 

Kedai Cadar Kahwin Seahorse ni memang best. Kedai ni memang specialist dalam cadar kahwin dan cadar harian. Cadar kahwin semua cantik-cantik. Rambang mata oh nak memilih. Pening tau tak. Tapi akhirnya dapat juga beli cadar idaman. Ada warna pink sikit-sikit. Hikhik. I love. Oh thanksalot to FY sebab suggest tempat ni. :)) Bila sampai2, terus pilih dan beli. Rasa-rasa ada la dalam 15 minit jek. Senang gila pilih cadar! Sebab before that ke One Utama survey2 cadar tapi semua RM500 ke atas. Lepas tu kalau nak RM500 colour macam tak cantik sangat. Takde choice. 

Oh kisahnya gini. Aku rasa ayat macam dah tunggang langgang je. Sila abaikan. Mula-mula kitorang ke Tesco Extra Selayang. FY, saya nak marah awak boleh tak? Hahaha (ok saya yang salah paham) rupa-rupanya Tesco ni sebelah dengan Tesco, bukan dalam Tesco. Patutlah kitorang jalan-jalan tak jumpa. Kahkah nasib parking kat Tesco free. Jadi dengan semangat yang kental try jugak carik. Berbekalkan akal dan logika, kitorang ke sebelah Tesco (ada shop lot banyak-banyak sebelah tu)

Akhirnya jumpa jugak. Wihihi signboard dia warna biru. Mood happy rasa nak melompat-lompat.

Nah, sekali datang sini, habis tak terpilih kesemuanya. Kalau boleh nak beli semua! Akhirnya lepas pilih memilih, dapat la rembat satu set cadar kahwin cotton. Nak beli jenis satin tapi rasa macam rimas sebab licin sangat. Takut jatuh je bila tidur. Lol. Tapi kain satin sebenarnya lagi cantik tau :)

Nak kena tunjuk teaser ke? Kejap pikir. Segan pun ada. Sebab bila balik tunjuk kat Bonda, dia cakap "Kenapa colour buruk sikit" Lorhhhh padahal bukan dia suka ke warna cekelat tu? Lepas tu dia sambung lagi...

"....tapi okla ni. Lagipun untuk nikah. Bukan orang tengok sangat. Nanti langsir buat colour ni" Sambil merujuk pada warna bunga-bunga cinta pink dekat cadar. Nasib ok, so dah dapat green light. Yay yay tak sabar nak rasmikan. Ehhh :p

Kepada sesiapa yang merancang nak beli set cadar kahwin, cepat-cepat ye pergi. End year sales hanya ada sampai Christmas sahaja. Nah ambil alamat ni kalau nak pergi ya? All the best in hunting!


Seahorse Home Textiles (Selayang)
(berdekatan dengan Tesco Extra Selayang, Taman Wahyu, Selayang)
No. 50, Jalan Seri Utara 1, Taman Seri Utara, Off Jalan Ipoh-Rawang 68100 KL

Seahorse Home Textiles  (KL) 
No.21, Jalan melayu, Masjid India, 50100 KL


Korang nak tengok gak ke teaser tu? Kalau taknak, malas nak tunjuk. Keskes.



p/s: Crabtree and Evelyn ada promo tau juols! I dah rembat dah set toilet.

 

29 comments:

  1. wahhh erin yg lg 1 bulan lbh x beli lg ..uwaaaaaaaa

    ReplyDelete
  2. tunjuk la skit, nak tgk gak, heee.. tak sabar ;)

    ReplyDelete
  3. mst la nk tgk...cpt teaser skang...;)

    ReplyDelete
  4. nak tengok!! (sambik nangis2)
    kakas zimie,kalo 0ne utama tuh da dkt ngn uma yana :P hehe nt wed bole dtg. hee,cadar kt selayan tuh dkt tepi hiway ke??bangunan baru bukak??

    ReplyDelete
  5. alaaa....jauh. kat jb tade branch ek? cedey

    ReplyDelete
  6. Zimie dearnak tgk!nak tgk!plss. i pon tengah cari cadar kawin!

    can email i the price jugak tak?

    ReplyDelete
  7. uuhhh tak tau pun padahal dekat sgt dngan rumah....

    Syima Syaz

    ReplyDelete
  8. wah~~ sile laa tunjuk teaser~ nak tgk jugak~ hehehe

    ReplyDelete
  9. zimie! crabtree tgh sales bnyk x. kat cnie sales crabtree x memberansangkan pun. gift set round hat box dlm rm150..huk2.

    ReplyDelete
  10. Rilla pun baru je beli. Payah rupanya nak cari cadar ni. Rilla cari yang plain, ala-ala hotel punya tu. Nak yang bawak 300, tapi tak sedor diri, tilam saiz king tebal 10 inci, tapi nak murah. Naseb jumpa kat Jusco, dapatlah RM240, rembat jek, malas nak pikir.

    ReplyDelete
  11. erin~cepat pi beli!!

    nana,bruce,syuhadah,iza~sat ye.nak kena tangkap picca dulus.

    lyana~alamak hiway mana eh?haha ni dekat shop lot.sebelah tesco selayang tuh

    chinta~jb macam takde kut.huhu

    nurin~okeh nurin.i will :)

    syima~ape lagi beli la utk rumah baru pulak hehe

    ReplyDelete
  12. Zimie, yang mana lagi besar kedainya and banyak choice? dkt jalan tar ke selayang?

    ReplyDelete
  13. ade kat masjid india ye bolehla i pg tgok! :) hehe. btw mmg crabtree n evelyn tgh promo i tgok kat sogo smlm rambang mata @_@ tp x beli sbb brg hantaran semua da disediakan oleh bos,terima jela hehe. :P

    ReplyDelete
  14. nurin~alamak yg kl tatau.tapi yang kat selayang ni dia 2 tingkat.banyak gak pilihan :)

    kikin~haha seronok u big bos sediakan.kalau i lagila happy takpayah keluar duit ;p

    ReplyDelete
  15. puan azie~tetiba dihambat rasa malu.boleh?hahaha

    ReplyDelete
  16. izyan~haah harga lebih kurang gitu le.to me okla sebab budget bawah 200.

    rilla~uisk murah la tu rm240.memang susah tau tak.dekat sana pening2 dibuatnya.nak cantik2 tapi semua mahal2 lak tu.yg cantik satin semua rm500 ke atas dekat jusco.huwa

    ReplyDelete
  17. zimie..wat teaser la sikit..sipi pun xpe..ehehe..how much dear?

    ReplyDelete
  18. zimie..xmau komen pasal cadar ni.,nak bgtau..rinddduuuuuuuu..hehe..

    ReplyDelete
  19. teaser lah, kiteorg nk tgk gak..
    huhuhuuuu....

    ReplyDelete
  20. zimie.. treaser sikit! ari tu beli cadar bedworld dekat chester sebab ada promo sampai 80%~

    ReplyDelete
  21. hehe..dapat jugak cari ye zimie..hehe..bestkan round kedai tu..dah la besar sampai 3 tingkat..banyak sangat choice

    ReplyDelete
  22. suria,dhiera,amy~ok nanti tengok entry terbaru:)

    fy~dapat tapi sesat2 before sampai sana.hehe.ehh sampai 3 tingkat?nape i pegi 2 tingkat je.huwa rugi.kalau x, leh skodeng tingkat ke3 tu.sobsob

    ReplyDelete
  23. yang penting nk tau, bape hinggit! hehee.. em budget bride ok.. klu murah, mau jugak.. ;p

    ReplyDelete
  24. wowww,,,,tq for d address.. leh pegi survey and beli nih...

    terbaeekk lah zimie

    ReplyDelete
  25. mr&mrs chenta~hahah email me k dear.nak cakap sini sogan laks

    amoys~welcome dear.survey2 dulu ye.get idea n leh compare harga:)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)