Monday, November 21, 2011

Saya Nak Countdown

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

 ***

200 days je pun.
Gedik gak nak countdown till wedding days. Padahal lama lagi. Bior la. Nombor cantik pe. Nak countdown 222 dah melepasss pulak ;p

Ok banyak gak benda nak update. Ececeh. Saya baru balik from Jogja sabtu lepas. Pergi berempat dengan sang tunang EF, sang rakan-rakan Miza dan Azim. Total 4 orang. Reason pergi Jogja? Kepada Amy, saya pergi Jogja sebab time tu Air Asia bagi tiket RM99 sehala. Tiket paling murah compare to Bandung. Tu pasal booked ke Jogja. Alasan ape ntah ni. Hahaha kebetulan memang nak sight seeing je. Takde modus operandi nak shopping barang kahwin pon. Tapi akhirnya memang beli barang kahwin gak. Kalau pergi Bandung, alamatnya kredit kad melambung tinggi la. The positive part kalau tak pergi Bandung. Pergi Jogja pun dan bankrappppp. Bayar duti dekat airport Adisucipto, Jogja pun pakai duit rupiah EF. Kesian gila. Bawak juta-juta rupiah. Balik tinggal ribu-ribu which is RM0.30-RM0.60 sen je nilai. Ni namanya hazimah telah mengalami culture shock.


Nak kena update satu persatu. Tapi biar la saya listkan dulu perkara-perkara yang telah berjaya saya beli (Happyyyy menghabiskan duit)


1) Dah beli kain lace untuk pengapit dan gadissss dulang a.k.a flower girl. Kang cakap gadis dulang takut ada orang tak paham. Heh

2) Dah beli telekung untuk hantaran. Cantik. Bersulam. The sad part is telekung tu.......sobsssssssssss (later cerita sebab ianya menyedihkan)

3) Kain batik memang terlebih beli. Nak buat seluar. Nak buat baju kurung. Rambang mata wooo. Camne tak bankrap.


Eh 2 perkara je pun. Cehhh beria cakap macam ada 8 perkara. Baiklah segala photo dan details saya akan post di kemudian hari. Barang semua tersimpan rapi dekat rumah. Nanti saya update lebih details okkkk.


Stay tuned. :)

 

18 comments:

  1. i ade beli tiket AA g jakarta on next may..total return ticket untuk 5 org rm150 je. murah kn..RM30 per head.

    ReplyDelete
  2. haha murah gila.without bag ke tu?kitorg amik 15kg utk pergi.balik 30kg.sebab tau mesti shopping byk gila.

    ReplyDelete
  3. a'ah..without bag sme. kire ticket kosong la sbb takut nnt if xdpt pegi at least burn ticket je. klu da dkt2 nnt jd pegi br prebook bag.

    pegi indon mmg xsah klu xshopping bnyk2 kn. nnt update kain for gadis dulang u k...

    ReplyDelete
  4. bestnyer g jogja..nnti review yer..

    ReplyDelete
  5. wah...jeles nyer kak long tgk persiapan cik zimie, pe pun kak long tumpang gembire tau...kak long nyer pun lbh kurang bpe hari jugak ni...

    ReplyDelete
  6. orked~oh thats why murah gila.ok la tu.jakarta pun best utk shopping brg kawen.update kain?i will insyaAllah:)

    shafika~memang best.ok dear :)

    kaklong~ye kak long lagi awal dari saya!!mari menstresskan diri.hahah

    ReplyDelete
  7. 200 hari tu pejam celik je zimie...ms berlalu sgt2 pantas..hehe

    ReplyDelete
  8. zimie!! welcome back! hehe..ira nak tnya pasal guestbook (amboi menyimpang).. selalunya kena ade bape pages? ira nak d.i.y je.

    ReplyDelete
  9. welcome to myself ira.hahah er guestbook pernah buat sekali je.utk member.takdek experience sgt ;p

    ReplyDelete
  10. rasa tak menjawab soalan je.hahah ampunnnn.tengok saiz.ira nak wat saiz ape?A4 ke A3 ke?

    ReplyDelete
  11. nana~aduh makin tambah cuak je komen u ni.rasa mcm lama je 200 tu ;p

    ReplyDelete
  12. raden hunny~saje je u kan nak cuakkan i.adeess

    ReplyDelete
  13. oooooo....balance ribu2 tu kire banyak ape. haha. ;p

    zimie, 200 hari tu pejam jelik je. kejap je nanti. aiyoooo.

    ReplyDelete
  14. 200 ?? huhuhuhu .. mcm best jer dgr ..

    ReplyDelete
  15. ahahah zimie ni! ira nak buat A4 je.. then buat 2 column kot..bape pages ea yg sesuai?

    ReplyDelete
  16. Askum...

    Salam perkenalan dari sy, ZaZa :-)
    sila laa lawat n follow blog saya..sy ada menyediakan perkhidmatan jahitan manik utk wedding dress, DIY seperti Brooch Hand Bouquet, Custom-made Wedding Guest Book dll..

    Jika berminat sila email tempahan anda :-)

    ReplyDelete
  17. wah..besar sakan belanja smapi ke jogja..untung dh kja, xmacam mila..so buat ala kadar jek :(

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)