Tuesday, November 15, 2011

Review B2B Wedding : Yati

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Sedikit review tentang wedding cik Yati a.k.a Poyaty a.ka Hidayati. Gadis bloggers brides jugak.
Kedatangan kami tepat pada pukul 2 petang. Datang berdua je dengan EF. Sepatutnya nak jumpa geng lain tapi peliks mereka tak muncul. Call Raden katanya lambat sikit coz ke wedding Fiena dulu. Saya pulak tak boleh ke wedding Fiena. Masa tak mengizinkan ketika itu. Thanks to Fiena yang menjemput dekat ncol.

Tarikh : 13.11.11 (Ahad)
Tempat : Klang, Selangor

Inilah perkara pertama yang dijumpai bila masuk ke pintu pagar rumah Yati. (Pssst besar gak rumah ni. Banglo gitu)

Guestbook Signage :)


 Deco dekat guestbook corner. Kemain posing. Siap kepit dengan sepit baju!!! Gahaha comel je.



Baju hijau haruslah sedondon dengan warna maker tu kan? Warna pokok pisang. Sebuah wajah happy sebab dapat menconteng Guestbook cik Yati

Belakang tu nampak tak canvas photo. Rasanya tu cik dba yang print kan kan? Dba, nanti aku nak print gak!! Harga adikberadik tau. Kahkah




Amik seri perantin sikittttt. 1st time jumpa. Oh terkezut tinggi nya model ini. Yati cantik. Tudung cantik. Hb pon menikam qolbu. Congrats :))




 Ini Ryn. Blog November Couple. Ini je gadis bloggers bride yang sempat ditemui. Ape lagi masing2 berbual sakan. Oh lupa saya nak cakap, "Ryn, muka u sama macam muka my bff Arina" juga yang dijangka menjadi pengapit saya nanti (EF yang menyedari akan hal ini. Haha) Masa ni la Raden sms bilang sudah tersesat ke Port Klang. Jauh gilak. Cakap kat Raden takde jodoh la nak jumpa sebab we ols pon rushing ke tempat lain. Next time okkk. "Raden, anda berjaya sampai tak???"



Doorgift!!! Dah macam peti harta karun.  Cantik sangat. Mesti mahal. Tq yati Dah simpan dalam lemari kaca. Sayang tau. :')



Makanan : Nurul Izzah Catering <-- sedap memang sedap. last makan dekat wedding cik Atia. Now dah jadik Puan. Hihihi. Saya paling suka part nasi nya. Nasi panjang-panjang. Katanya Beras Wangi Basmati. Lauk pauk tak mahu komen sebab time tu lauk dah kehabisan. Nasib tak menyebelahi. Marah yati! Hahahah


Keciwa sebab tak dapat gambar dekan Pelamin macam bebudak bbf tuh. Kuciwa sangat2. Time tu lak perantin sibuk jenjalan depan belakang. Pakai selipar toilet je pun. Sempoi gila perantin nih. ;p So takkan nak heret masuk dalam rumah kan? Mesti perantin nak layan tamu. Hohoho


Thats all for today. Semoga hidayati dan farhan berkekalan sehingga ke akhir hayat!!! Tak elok biasakan cakap sehingga ke anak cucu coz nanti bila dah dapat anak cucu, tup tup lain pulak jadi. Ops zip mulut! Biasakan cakap berkekalan sehingga ke akhir hayat. Sekadar menyampaikan. Tenung-tenungkan dan selamat beramal.

:)

 

16 comments:

  1. zimie... yaty memang tinggi ye...?
    bestnya dapat pergi kenduri yaty... hana tak dapt datang... kat sarawak lagi ni... huhu.

    ReplyDelete
  2. Tingginya yati.. Hasrat nk pi kawin yati tk kesampain... Hujan lebat gile tk bg kuar rumah.. Huhu.

    ReplyDelete
  3. Tingginya yati.. Hasrat nk pi kawin yati tk kesampain... Hujan lebat gile tk bg kuar rumah.. Huhu.

    ReplyDelete
  4. hana~tinggi la syg.(atau saya yg kerdil?) entah.haha. jauh hana, boleh dimaafkan.eceh

    hanys~aiseh yeke dear.time sana panas gak la.maybe sbb belum petang sangat.rasanya petang tu ujan lebat.

    ReplyDelete
  5. comeynye box tu...nmpk exclusive gitu

    ReplyDelete
  6. zimie...selamat je sampai...lagik 5 minit kul 4!! hahaha

    ReplyDelete
  7. haha..comel la zimie ni..cantik yaty! bestnye doorgift die..sygnye xdpt pegi..bantal nikah kina jd wakil..:p

    ReplyDelete
  8. dh ku agakz dh .. erm .. sme ek ?? effect make up tu ... hana .. ryn dh dpt kad .. zimie kt g serbu umah hana plak nk x ???

    ReplyDelete
  9. apsal muka zimie lain?mata sepet.ke dh kurus?haha.sbb masa wed cik atia mata u mcm besar dan bulat.hiks.

    i pn tak dpt makan lauk sgt.huhuhu.makan nasi dia yg panjang2 aje.tp masa nk balik ade ayam goreng panas2 oi br letak.rs nk duduk n makna lg skali je hahah.

    ReplyDelete
  10. eh, kenapa kak yati tu macam tinggi ea? kak yati ni my senior mase sekolah dulu kat yayasan selangor~

    ReplyDelete
  11. amy~next time wajib jumpa.tp tatau wedding mana?entah2 jumpe kt wedding amy kot ;p

    nana~exclusive sgt.mesti mahal ni nana.hoho

    raden~haha akhirnyaaaa.lama gila u tersesatttt.dpt gak la merasa nasi panjang.hihihi

    ryn~tak sure.ni EF yang bagitahu.hikhik.time hana tu, zimie mcm takde kt kl je :(

    lisa~hahah lisa.tu tak cukup tidur namanya.takde makna dah kurus.agagaga i pun time nak balik boleh pulak tukang penangah tu topap ayam pns2 dan rojak.rasa nak je makan lg sekali.kahkah

    dhiera~saya yang kemetot.yati normal seperti ketinggian wanita asia biasa.sekian.hihih

    ReplyDelete
  12. yeay zimie hadpet. nora xdpt pergi..pi mawar punya :)

    ReplyDelete
  13. ruginye xdapat pegi! :( plan nak pegi da,tunggu punya tgu,en tunang balik dr fmly day lewat da time tuh da pukul 12. isau nt sampai lambat plak,terus plan xjadi pegi.kalo xda jumpe pn.yati n zimie da :( sob..sob.. bilakah mau ketemu.. :(

    ReplyDelete
  14. haha..br tgk post nie..orait.insyaALLAH :) no problem :)

    ReplyDelete
  15. zimie..sonok dpt attend wedding blogger..nak join gak..tapi jauh..sob2~

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)