Friday, November 11, 2011

Merancang Objek Hantaran (Part 1)

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Salam satu malaysia dan pagi jumaat yang barakah ;)

Harini saya hanya mahu bercerita tentang angan-angan atau planning barang2 untuk hantaran. Saya harap boleh menjadi kenyataan. Eceh. Untuk hantaran, kami telah buat keputusan untuk beli sendiri-sendiri. Apa maksudnya? Itu bermakna dia beli barang dia, dia bayar (Barang lelaki mahal. Kahkah). Dan saya beli barang sendiri dan saya bayar. Bila tiba masa, switch barang2 untuk letak dekat dulang hantaran. Mudah sakali. Its depends. Ada orang hantaran tu means hadiah kepada pasangan. Tapi kami ni ikut suka je. Redah je. Nasib ibubapa setuju. Phewww. Si EF la katanya nak ikut mcm kakak2 dia. Beli barang hantaran sendiri2. Yang penting barang nak dibeli tu saya suka dan confirm pakai. Yipeeee.

Semalam masa ofis hour saya dan bos ke klcc. Actually ada kerja sikit. Banyak nye main! Hahaha Bersama-sama dengan bos mengukur shopping compleks di sana. Sempat singgah ke parkson dan isetan.(Bukan saya setan ye). Then, masuk la tempat perfume, beg, kasut, jam tangan!! Bos pulak dah hint2 siap bagi tips beli barang hantaran jenis camne. Of coz dia dah kahwin dan ada pengalaman. Best banget my bos. ILU!

Untuk perfume saya tak tengok untuk diri sendiri sebab dah beli tahun ni (awal gila preparation ngakahkah) tapi saya beli brand biasa-biasa je. Suruh adik beli US. Murahhhh. Lagipun saya ni kurengggg sikit perfume. Kang beli mahal2 bukan pakai. Yang pakai one drop perfume jugak. Heh. So saya sempat la tengok perfume lelaki. Ada macam-macam brand yang besttttt. Untuk orang lain boleh la suggest best2, untuk diri sendiri biasa-biasa sudeh. Boleh lak gitu?? Brand yang macam cantik dan bau best adalah Dunhill, Giorgio Armani, Ralph Lauren, CK dan apa lagi nama brand entah lupa dah. See memang bukan pengemar perfume. Sekian. Tapi aritu EF cakap nak beli brand Ferari. Apekebende entah brand. Tapi cantik body dia. Merah menyala ferari kau. Bau taktau la macam mana gaya. Tak kisah la asalkan dia pakai. Dia yang nak bayo pun. Hihihi.


 Amacam? Merah menyala kauu.


Tapi jalan2 lagi kat situ, dekat tengah2 klcc tu tengah ada promo perfume brand Elizabeth Arden (bau ala2 wanita. kurenggg sikit haha) dan perfume Christian Dior. Bau mula2 tak sedap tapi lepas tu sedap. Bau dia kuat sikit. Mak suka compare to Elizabeth tuh. Kehkeh. Botol dia warna merah tu. Harga rm220.00 sebotol gitu. Sebab nak cepat, so SA dia spray kat tangan pastu kami blah. Heh. Actually, I am more into refreshing perfume macam cool water Davidoff tu ke? (Cakap tak suka tapi suka jugak, camno tu, hohoh). Lepas tu, jalan2 lagi dalam parkson nampak box gift set Vera Wang jenis Princess bentuk love tu. Comel nye lahai. Geram. Bentuk love tuhhh. bos suruh beli yang ni. Harga dalam RM200++ something. Takkan nak beli perfume lagi kot. Waduhhh nafsu oh nafsu.

Cantikkkkk bentuk love. Saja tunjuk. Bukan nak beli pun.


Nanti sambung lagi. Second part pulak. Jelajah survey2 objek hantaran.

Till then.

 

17 comments:

  1. samalah dgn as..kureng sikit bab perfume ni..selalu pakai one drop jer..tp as suka pakai mnyak wngi tunang as..hehe

    ReplyDelete
  2. beli sajork.. reward diri sendiri. hehe..

    ReplyDelete
  3. insyaALlah..mana tahu angan2 jadi kenyataan..kat sogo ok gak kl nak beli minyak wangi..

    ReplyDelete
  4. asfiza~eh betul ke ni?maybe sbb minyk wangi lelaki bau kuat kot.ahaks tak suka sgt bau buah2 ni

    oshinz~alamak yeke?haha habis duit ku

    kina~amin mudah2an masin mulut kina.hehe tula sogo pon best gak.banyak pilihan.mybe nnt nk survey sogo lak.

    ReplyDelete
  5. Cik Zimie,saya pun mcm kamu juga.Mula2 pakat nak beli barang untuk diri sendiri tapi last2 dia juga yg bayar. Hehe. Untung betol jadi pompuan.
    Salam Perkenalan.

    ReplyDelete
  6. Gud...berangan boleh jadi kenyataan tau...A'ah betul kate kina, kat Sogo ari tu ita gi rambang mate...banyak choice n harga pun berbaloi...;)))

    ReplyDelete
  7. zimie, if nak beli perfume, saya suggest beli dekat KLIA. harga boleh tahan murah dari sogo/klcc. ;)

    ReplyDelete
  8. Cik Zimie,saya pun mcm kamu juga. Mula2 pakat nak beli barang untuk diri sendiri tapi last2 die juga yang bayar.hehe.Untung la jadi pompuan.

    ReplyDelete
  9. ferrrari sgt best! selamat mencari objek hantaran ok! =) jom follow sy kat link nih...tq..

    http://the-red-heart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. doa2 la supaya bos belanja...hehe

    ReplyDelete
  11. diary's owner~tula nanti jenjalan sogo gak kot.heh

    annor~yeke.menarik sungguh cadangan tu!heh akan dipikirkan.tq dear.

    ezza~takla dear.dia memang bayar utk brg hantaran dia la.hihi

    ct~wow suka ferari sebab merah ke?hihi ok nanti sy jenjalan.tq dropping by:)

    nana~oh itu lg best nana.aminnn mudah2an masin mulut u :D

    ReplyDelete
  12. zimie dah mula beli barang untuk hantaran.... wah, bagus2... haritu masa hana beli barang hantaran, kitorang pergi same2... beli barang die gune duit hana, beli barang hana guna duit die... hehehe.. tapi barang hana lagi mahal lah, kecian die..

    ReplyDelete
  13. hana~start dah.sebab malas kelam kabut lepas tu takut duit tu 'hilang' entah ke mana.hihih barang laki lagi mahal senanye.ikut org gak le.heh

    ReplyDelete
  14. saya pun kureng perfume ni. bila pakai pening dgn sakit gigi. pelik kan?

    ReplyDelete
  15. vera wang best..nanti cantik je letak dalam dulang hantaran sbb botol dia kiut

    ReplyDelete
  16. zimie, kite same..brg beli sendiri², hihi..
    tah la x berminat dgn perfume, masih bfikir nk bt hantaran ke x..kihkih

    I-Setan tgh sales ke..?

    ReplyDelete
  17. dhiera~amboi peliknye kamu dhiera.sy kalo perfume kuat2 terus bersin.huhu

    fy~cute sgt la dear.tp tak beli pun.

    suria~hahah wat jela.beli perfume biasa2.means murah dan berbaloi (eh ada ke haha) i setan tak sales pun.belum end year sales pun.tunggu ye :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)