Sunday, November 6, 2011

Cerita Baju Orang Lain : Pengapit, Dayangs dan Family

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Ada 3 jenis baju mangsa dalam hal ini iaitu:-

1) Baju pengapit
2) Baju dayangs a.k.a gadis tak berapa dulang sebab 4 orang je. 
3) Baju family

Untuk pengapit, rasanya nak amik my bff Arina. Actually saya ada dua orang bff. Tapi satu tu dah kahwin and she's eliminate herself to become my pengapit. Maybe sebab aku tak jadi pengapit dia sebab tu dia taknak jadi pengapit aku? Its ok small matter. Saya boleh pilih sapa2 even my cousin pun boleh. Tapi dalam kes ni, saya plan nak 'hire' wahhh hire kauuu. Saya plan nak hire cik Arina. Yela mana tau lepas sama2 duk sebelah pelamin denganku, beliau boleh dapat pasangan hidup ke?Ahax niat baik nih okkk.

Then berbalik pada gadis dulang. Actually takde pun dalam kamus kehidupan. Tapi bila pikir balik teringat ex b2b Yanie, dia ada gadis dulang. Rasa macam 'bestnya ada gadis2 mengiringi masa kat dewan'. Its more to pengapit kecil sebab plan nak suruh dayangssss ni mengiringi me+pasangan dekat dewan. Ok kan? Instead of ambil budak kecil, saya ambil budak tua bangka. Kakaka. Lagipun dayang kecil siapa ya? Yang ada pun semua jauh2 di Johor dan Kelantan. So rasa macam susah lak nak arrange. 

Jadi, saya plan nak ambil my cousin and my bestest friends. Saya tak mau banyak2. Empat orang cukup. So yang tak shortlisted, dont get mad ok (You know who you are). Antara mangsa nya adalah Sarah (cousin), Gendut, Ketot, Ila (bff). Tapi mereka belum tahu. Ini baru PLANNING. Hope diorang tak terkezut la nanti. Its suprise. Eceh konon nya lah. I was hoping to get them a very nice clothes. I mean maybe nanti nak beli KAIN LACE/ SATIN. It depends on situation and money conditions. Hahaha. Tapi kan actually I am going to Indonesia in 2 weeks time! Taktau la tempat saya nak pergi tu ada jual kain lace atau tak? (of course I am not going to Bandung).  Murah ke mahal ke? Cantik ke buruk ke? Its depends. Kalau cantik + murah beli. Kalau tak, beli je kat sini. Jakel banyak kot. Hohoh

Colour: (TBC)
1) Baju pengapit (soft cream) 1 orang je
2) Baju dayangs a.k.a gadis tak berapa dulang sebab 4 orang je (white)
3) Baju family (dark brown)

zimie : boring nya kan colour2 atas ni? Hahahah


Contoh gambar pengapi kalau pakai baju warna cream 
 (Actually lebih kurang dekat2 dengan warna my baju sanding. Ok ke tak ek?? I dont want this colour but my Bonda insist to)



Contoh dayangs pakai baju warna putih.


Actually saya tak mahu dayangs saya pakai warna putih sebab saya suka warna2 macam pink, baby blue, soft yellow, soft green (macam dalam blog RENEE)  TAPIIII bonda tak bagi. Penat argue. Sometime lebih baik diam je. Betul tak? Takpela bak kata SYIRA, its not OUR WEDDING. Ini majlis keluarga. So kena ikut setiap pendapat. Bukan pendapat kita seorang. Memang betul yang nak kahwin kita, tapi they are part of us. Takkan sebab perkara kecil macam ni nak argue bising2 tak tentu kalu. Yeah saya positif habis.

Rasanya itu sahaja update terkini tentang planning saya tentang baju orang lain. Mentang2 baju sendiri dah setel. Tu boleh pikir baju orang lain pulak. One by one bak kat orang puteh. Hihihi

Till then.


 

11 comments:

  1. bestnya zimie.... ade gadis dulang.. hana takde pun... sebab malas nak fikir n cari... haha...

    zimie, baguslah order awal2 spanx tu. jangan macam hana... terhegeh-hegeh nak isi sampai dah ttp tempahan.. ^_^

    ReplyDelete
  2. baju zimie kaler putih ek..

    maybe bridesmaid ptut pakai bju corak2 kot..

    cewah tetibe nk bg idea haha :p

    rina pn igt nak gk ade dyg2..tp xd bajet la beli bju huhu

    ReplyDelete
  3. hana~haha entah ni tibe2 je plan.bunyi mcm menarik.:p

    tula tgh nak order dekat kerry.tapi kan, spanx ni utk instant je kan.means masa majlis je la kan?alaaa igt betul2 ley kecikkan mana yg patot tu.huahua

    rina~baju sanding ala2 cream gold gitu kot.hoho tula bridemaids corak ek?thanks 4 ur idea.nanti zimie pikirkan.yg pnting warna kene tetap cream.bertindak mengikut arahan mak kan?huahua.

    ReplyDelete
  4. huhu..bridesmaid santek jugak sbg penyeri.cuma jgn smpai myerlah dr pngantin.heee..

    ReplyDelete
  5. krim pun cantik jugak zimie...chaiyok! >_<

    ReplyDelete
  6. haish.sabo jela eyh.xpela.syurga di bawah telapak kaki ibu.

    ReplyDelete
  7. best ye ada bridemaids~

    setuju dgn rina jugak~

    ReplyDelete
  8. iza~tula kan?heh

    tqah~yup krim dear.hoho tq.

    ReplyDelete
  9. taksemestinya baju, tudung sama pun boleh..hihihi yang penting, pengantin kena vogue d vass gitu!!:D

    ReplyDelete
  10. if baju bridesmaid lbh kurang sama kaler dgn baju u, pilih yg bercorak utk bridesmaid :P

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)