Monday, November 14, 2011

Barang Hantaran : Jam Dinding

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Tajuk takde kene mengena dengan entry. Sebab pe tau. Geram tak dapat beli jam tangan idaman. :'(( Nages hentak-hentak kaki. Actually last week saya duk ushar satu jam ni. Ni gara2 last week masa pergi klcc tula. Ada satu jam tangan menarik yang boleh dibuat hantaran. Tapi jam tu hanya dekat gambar jela. Yang betul2 nya SA kata takde jual. So sebab tau BRAND tu, pegi la survey dekat Internet. Google just nak tau harga. Akhirnya ketemu jua. RM430. Tapi dekat Hong Kong. Kahkah macam la best sangat jam tu kan. (Tapi memang best pun). Dia leather band. Taknak besi. Ada bling2. (Rhinestones to be exact). So bila nampak dekat gambar tu, NAK SANGAT!!!

So survey lagi, ada satu kedai online ni jual RM399. Whattttt?? Murah gila untuk jam tangan kesukaan. Memang kedai ni recomended. Jumpe kat forum Lowyat. Lepas tu, nasib baik tak beli coz tak tahu SAIZ dia besar atau tak. Kang tak sesuai dengan tangan ni naya je beli. So tanya2 la bebudak dekat ncol. Diorang pun cakap, "Lebih baik try dulu kat kedai, baru tau saiz. Kadang design cantik tapi bila try tak sesuai dengan tangan kita" 

Ok. =.='

Aku ni dah la jenis susah nak beli jam. Bila dah jumpa, macam besar je rasa. Dekat descriptions tulis saiz 40x37mm. Bila gunting kertas letak dekat tangan, memang BESAR gila! Tangan dah la kerdil.

Akhirnya, segala jawapan terbukti. Semalam lepas pergi wedding Yati BBF, we ols(saya dan EF) ke Jusco Bukit Tinggi gara-gara nak tengok KEDAI JAM. Kebetulan ada satu kedai tu display jam tangan kegemaran!!

Dan memang benar, saiz jam tu besar. Rasa nak nages. Takde rezeki. So jawapan yang pasti, kena beli jam tangan lain. Nak beli jam lain, mahal pulakkkkk. Solvis Titu paling murah RM600+++ terberon mak dengar! Takpela later lah pikir. Memang lepas ni rasa nak beli jam dinding je. Gerammmm. Besar pun besar. Baru RM200++ kalau ada burung berkicau tu kan?




Inilah jam kegemaran bling bling. Suka sangat!!!! Kalau beli lepas tu simpan dalam kotak je boleh tak?


Nak lagi menyayat hati, klik details nya di sini {LINK}

Sobs.

17 comments:

  1. gler cantek..!! JATUH HATI GAK!!tapi syg kebyakn design yg macam tuh, gede2 smuanyer..Hmmm..pasrah tgn keding...

    ReplyDelete
  2. mmg cantik jam tu zimie!!! likeeeee
    walaaaa...same la tgn suria pn kecik, huk² :D

    ReplyDelete
  3. ala sianye...besar ngn awk eh??
    bru nak gtaw kite ade supplier bole bg murah jam2 brand casio..original & ade warranty :)

    ReplyDelete
  4. wa...sweetny..xp cik zimie insyaAllah ad rezki cpt2 g bli yer tp jgn simpan aje..rugi woo..hrus ditayang..hahaha

    ReplyDelete
  5. babe,cantek..ihihih....patot la u smpai frust2...

    ReplyDelete
  6. hahahahah..gituu..
    Beli jam burung berkicau tu letak atas dulang. Time groom nak lafaz akad je, tetiba kuar bunyi 'coo-coo, coo-coo' naya jek.

    Sama lah masalah kita. Jam besau tak muat kat tangan I yang runcing ni

    ReplyDelete
  7. wahh casio kee.tunang kery pun sukaa casio ni..nk buat hantaran jugakk

    cit nut:sy berminat.blh pm saya?di mirzakerry@gmail.com

    ReplyDelete
  8. cantik...tp kalo besar sgt, takot nmpk awkward je bile pakai kn? hehe

    ReplyDelete
  9. cantik sgt jam tu..good taste!

    ReplyDelete
  10. waaa..cantik jam nih..saye pun beli jenama nih wat hantaran..hrga boleh tahan gak 4ratus lebih T_T

    ReplyDelete
  11. ok sekarang jugak cik nut pm key =)

    ReplyDelete
  12. reply pukal~thanks korangg.cantik tapi tak sesuai dengan tangan.alamatnya selamat tinggal sayang lah.hihi

    cik nut~mari, email saya.saya tak beli tapi mungkin bakal laki saya mahu beli.heh

    ReplyDelete
  13. cik zimie..
    meh bagi email kat cik nut k??
    cik nut pon mau beli jugakkk..hehe

    ReplyDelete
  14. cik nutt.. saya pon mau juga bole?
    email saya
    abnulhisham.nabila@gmail.com

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)