Friday, October 7, 2011

Update Pasal Baju Lagi

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

 ***

Lately, I find myself a little bit stress, anxious and sensitive. Macam ni ke feeling bakal pengantin? Bila tersentap je, terus macam nak bawak diri. Terus macam nak nagis. Terus nak dengar lagu sedih. Macam la ade kematian. I hate those feeling :((

To overcome this i hate myself feeling, i have to see and post this beautiful wedding thingy yang MUNGKIN boleh mengembirakan hati ini. 




My childhood friend, Nadio engaged last Sunday. Dia buat baju tunang dekat Bangunan Mara KL tula. Buat dekat tailor yang sama macam yang diceritakan pada post terdahulu {LINK}
She's wearing it for Engagement but I'm planning wearing it for Reception. Klise sebab saya tak mampu masa bertunang. Dulu masa bertunang, baju takde lace bagai pun. Konon nak simple. Hahaha takpe rezeki orang. Lain-lain :))

Curi from her Facebook. Hihihi

 Dah besar dah semua. Ahahah dulu  ingat lagi lepas UPSR, gi ramai2 main tangkap berudu dekat taman permainan letak dalam botol. Pastu simpan buat perkasam. :P



 Design : Kurung Moden ke Dress (taktau ler makkk)
Kain : Gulatis
Upah Jahit : RM250 (Ni harga dia. Kalau orang macam daku yang 1st time ni taktau ler)
(Thanks Nadio for the info. Sempat lagi SMS dengan aku kejap tadi. Hihihi)


Apa pun , I want this dress so badly for my Reception!!



p/s : Eh zimie, haritu cakap nak kebaya lace + chiffon. Mana satu ni? Errrrrr bye!

18 comments:

  1. Cantik la dress dia. Mine also the same for bersanding. U nikah bila?

    ReplyDelete
  2. cantik siut baju dia.buat zimi buat!

    ReplyDelete
  3. zimie..canteknya baju tu..suka sangat... =)

    ReplyDelete
  4. nurul~kan??yeay.i nikah jun depan.lambat lagi.pftttt

    ekin~thanks!!:)

    lisa~tq babe.still planning for it!!hoho

    nida~suka gile.jom buat jom :p

    ReplyDelete
  5. zimie twinku..serious chantek! i suka kain ala2 flowy gitu.. btw, sedap ke berudu pekasam? eheheheee *larik*

    ReplyDelete
  6. cantik baju dia..
    klau tunang buat baju camni pon dah cantik. klau akad nikah buat la lain sikit. pakai jubah dress tu..hehe

    just opinion~

    ReplyDelete
  7. renee twins~i pon suka flowy.verangan boley la bak kata u.hahaha uiskkkk berudu pekasam buat main2 je.pastu buang la.kikiki

    fariza~memang cantik dear.:)

    cpm~akad nikah wat kurung moden je kak.jimat cost $$$ :P

    ReplyDelete
  8. wahh. lawa lawa. buat jangan tak buat. Ngee ;D

    ReplyDelete
  9. cantik baju die :) nk wt jugak la..tp ntah bile nk pakai huu

    ReplyDelete
  10. sweet je baju pepel..pelamin pun sweet.. zimie wat la camtu.. eh2 berudu tu leh wat makan ke zimie? :P

    ReplyDelete
  11. suwettt .. zimie .. nk kte ni leh x idea kt sme .. ryn pun nk bj ala2 gini time bertandang .. huhu

    ReplyDelete
  12. cantik baju nyer...

    kaler pun sweet2 je..

    ^_^

    ReplyDelete
  13. check ur inbox on fb ok zimie :)

    ReplyDelete
  14. zimie....tue cm bju resepsi akk....ooOpSSSS!! :)P erm name krung moden dress...:) jom kte pakat pakai krung moden dress! :) zimie pakai msti cun!! :))

    ReplyDelete
  15. norraslida~wahhh really.saya tgh berangan ni nak pakai baju mcm tu during resep.hehe tak sangka ada org sependapat.weeeee

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)