Monday, October 24, 2011

Sabtu Nanti. Jengjengjeng

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Mood untuk menulis sangat merudum sejak akhir-akhir ni. Mungkin sebab takde progress kot. Urgh i hate my wedding progress right now. Everything idea and idea but nothing successful. Banyak sangat idea tapi nak realisasikan, nak kena fikir budget cukup ke tak, perlu ke benda2 'merepek' tu wujud. Lepas tu orang pulak cakap "Ala, sekali seumur hidup. Buat la. Buat la" I was like pikir 88 kali tapi sampai sekarang takde jawapan. Then all the negative words surrounding my minds. Membazir duit etc etc. Tapi dalam hati nak. Memang miserable hidup ini. Ok zimie STOP.

Dah membebel2 ni lupa pulak tujuan asal. Actually tujuan asal nak update adalah nak bagitahu semua pembaca belog ni (budget blogger fofular) bahawa sabtu ni saya akan ke butik Readzul!!!!! Yeahooo. Kali ni bawak segerombolan manusia kesana termasuk bonda dan ayahanda. Tak dilupakan encik kesayanagan EF sebagai supir a.k.a driver tak bertauliah. Hihihi. Tak sabarrrrrrrrrrrrr. Haritu bonda cakap dia kurenggg setuju dengan tema baju sanding warna 'itu'. Kononnya nak warna 'ini'. So sebab malasnya saya nak fikir hal tu (yang penting saya pakai baju dan bukan naked bulat), semalam dia tanya "Bila nak bawak mami pergi butik tu"  Cepat2 cakap "Sabtu ni". Lepas tu booked sekali pakej MUA dengan Zul.  Dan masih berharap Zul ada assistance MUA perempuan. If takde, pasrah jela labu. Ni kes malas nak pergi survey MUA lain coz sini dah pakej. Inilah yang terbaik mungkin. Hurm harap2 masih ada slot kosong. Risau gila!!

Sangat lah excited. Walaupun rasanya banyak lagi butik kat dunia ni, tapi nak jugak pergi butik itu. Mungkin alasan sebab RECOMENDED. Dah banyak b2b blogger buat baju kat situ. Nama dia tak lah se-popular designer2 lain macam Rizalman, Radzwan, etc etc (aku blur skit bab2 ni tapi nak listkan jugak). I was thinking entah2 baju pengantin cantik-cantik tu pun dia sub dekat orang lain (correct me if im wrong) sebab Zul tu focus more to Make Up. Tak kisahlah yang penting dia boleh transfom saya menjadi Cinderelalalala pada majlis kahwin nanti. ;p

Ok untuk baju dan MUA assume dah setel buat masa ni. Ada lagi satu. OP dan OV. Esok-esok lah cerita keh (kalau rajin). Tatatititutu. (^^,)



p/s: EF dah start mengelabah. Sokaaaa. Kihkiki. Gelak evil.

15 comments:

  1. wah.. kite pun merasakan seksaitednye tu. hehehehe.

    ReplyDelete
  2. zimie..please jgn guna words sekali je seumur hidup..nanti nyesal...ingt entry nadya...amek pakej readzul, nida suka..cantik kn mekap dia.. =)

    ReplyDelete
  3. Zimie..kita sama. Nak buat benda merapik, fikir berkali-kali hahaha. Nanti dah gi butik, update la k?

    ReplyDelete
  4. eh taklah.readzul baju2 dia mmg cntik n tak silap i la dia custom made pn ade.tp cantik2 je semua i tgk.huhu.gud luck zimie..

    ReplyDelete
  5. hye zimie..owh readzul make up sweet tau =) i penah tgk my friend yg kena make up ngn dia

    ReplyDelete
  6. Best!!!Pilih baju kawen mmg best + pening sket. ;)

    ReplyDelete
  7. oshinz~haha mari bersama2 seksited.

    nida~tau takpe.sbb tu malas nak 'spend' sangat.teringat entry nad tu.huhu

    amani~happy happy happy :)

    rilla~ok darling.akan ku update.biasa la tu kadang emosi tak stabil.pastu pikir macam2.huhu

    gadis~hihihi ni kes lama tak update blog kot.

    ReplyDelete
  8. lisa~oh mereka custom made rupanya.tp mmg cantik la design dan dress diorang.insyaAllah takde aral melintang memang amik dia.wehooo

    FY~wow?dpt 1 lg compliment.ni makin excited.hihi glad to hear that.

    diary's owner~hehe memang pening.design+warna+sesuai ke tak dgn badan.ayoo fening hihi

    ReplyDelete
  9. zimie..lieza pn tensen ngn persiapan kawen yg stuck tetiba..mcm2 masalah.. lieza dh booked pakej tp xsempat lg nk gi butik tue utk wat baju n pilih pelamin..haihh.. Tp readzul mmg best..kengkwn i ramai je yg amik pakej ngn readzul.. n i know ur baju n makap mst cantik.. pilihan yg tepat zimie..=)

    ReplyDelete
  10. lieza~masalah pe tu dear?sabar tau.bwk2 byk berbincang.

    wow nampaknya recomended kan readzul.memang pun nak pergi tempat dia ni.tak sabar betul bila dgr lieza ckp gitu.ahaks.thanks:)

    ReplyDelete
  11. memang kalut kan nak wat persiapan..nak plan mcm2 tp pk buget..ermm..awk bila nikah??

    ReplyDelete
  12. mila~betul tu dear.macam2 nak pikir.tensi lak kdg2 huahua.majlis kite lambat lagi.bulan 6 thn depan.kamu bila mila?

    ReplyDelete
  13. sabo je la yek..nti dh settle sume msti hepi..janji puas hati..hehe..ala bln 6 byk masa lg nak buat..saye bln 2 nih..lagi 3 bulan..degup2 dh nih ^_^

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)