Tuesday, October 4, 2011

Panah dan Busur

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Seperti mahu berjiwang harini. Lihat cuaca mendung berarak. Sejuk. Mendung. Suhu mungkin lebih kurang 22 darjah celsius.

Saya suka layan lagu ni. Saya memang peminat acoustic ever since. Tapi nak main gitar tak pandai. Belajar pastu berhenti di tengah jalan. Tu pasal beralih kepada graphic design pulak. Ehhhh? Hahaha. By the way, saya suka kesemua lagu-lagunya. Jika tahap jiwang dan jiwa bermasalah, saya akan kembali ke blog nya. Tapi jangan sesekali kita lupakan di atas sana ya. Apa pun semuanya kembali pada Nya.

I dont know who she is. Refer dekat blog, she's an independant singer-songwriter. Cuma takla sefamous Yuna. I've been following her blog early this year. I amaze her writings. ALL of her writings, poems and lyrics. (Eh kenapa aku cakap omputih tetiba nih)

Masa nak kahwin she composed this song to her fiance (now husband). Cool gila.



PANAH & BUSUR

Saat asaku mati
dan jiwamu berlari
dari dunia yang hiba

Dalam kelam bersua
kunang-kunang cahaya
dari kelip jadi semesta

Aku panah dan engkau busur
kayu retak menghasil lagu

Jangan berhenti
menyusun senandung

Jadikanku tulang rusuk
yang menyempurna tubuhmu

Jangan berhenti
menepuk tanganku



Her blog : Wani Ardy {LINK}


Lagu ni. Erm macam sesuai je untuk kami. Ececece. Ok nak teruskan menjiwang karat-kan diri. Bai.

3 comments:

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)