Wednesday, October 19, 2011

Cotton Candy Comel Lote

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

While blogging, i found something for myself. I mean for my weddings thingy. I just love the sweetness and cuteness of this cotton candy. Haip tapi tak boleh makan banyak-banyak. Nanti sakit gigi. Gigi rongak. Ngikihkih.

Saya pon tak sure nak buat candy buffet atau tak. Tapiiii kalau tak buat pun, boleh jadi doorgift untuk kanak-kanak kan?Kalau dewasa dah dapat telur, takkan kanak-kanak dapat telur jugak? Ok fine kanak-kanak pun boleh diberi telur tapi tapi macam TAK CUTE je. Hahaha. Ini lah dia manusia yang suka demand lebey-lebey.

Mari kita lihat gambar rajah nya.

Ini paling senang tapiiiiiiiiiii...


 Atas cuppacakes pun boleh okkkkk. Kelasssss kau zimah!




Haaa lepas tu tertarik dengan yang ni

Sumber : {LINK}

Korang percaya tak yang cotton candy atas ni boleh DIY sendiri? Any idea? Saya dah ada dalam fikiran. Cotton candy boleh beli. Biskut bentuk kon tu boleh beli. Cuma plastik bentuk kon nak balut tu nak cari kat mana ye? Saya tertarik menarik kau memang debom la tengok idea cotton candy ni.








Lepas tu tak puas hati dengan satu cotton candy nih. Mana? Bawah ni. Cepat skroll!!!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Rasa nak mengamuk  tengok cotton candy ni. Cuba perhatikan betul-betul. Skrinnnnnnnn
COMEL sangat4x cotton candy ni ada muka siap dengan hidung mulut. Hahaha nak makan pun tak sampai hati. Camne diorang buat ye? Wondering betul makkkk tau.


Harap-harap la Bonda kesayangan approve la buat benda ni. Hihihi aminnnnn.

Okla till then!
 

26 comments:

  1. alahai comelnye cotton candy tu.. i pun terpk pkra yg sme..sbb hri tu de nmpk kt kedai candy dorg packing mcm ni.. tp kt mne nk beli cotton candy? rsenye dh siap pack kot :)

    ReplyDelete
  2. Hihi. memang comel yang last tuh :)

    ReplyDelete
  3. skang ni, plastik bentuk kon tuh mmg dah ada dah kat kdai2 barang kawen..pnah beli masa E-Day sy hari tuh...

    gud luck dear :)

    ReplyDelete
  4. sf~mari kita buat sama2!:p kalau ada dah siappack lg senang.mana nak cari tu.haha tula nak sgt idea pelik2.hihihi

    lysa~hihihi geram tengok

    maera~memang best.tapi kalau yang besar tu makan separuh jela.gigi sakitt.tak sanggup nak habiskan.hihi

    ReplyDelete
  5. fariza~comel.marilah buat sama2.ahaks.

    cik enul~ada eh dekat kedai barang kawen?kat mana tu?share!!huhu

    ReplyDelete
  6. last time masa my wedding kn, i ingt nk jugak bg cotton candy ni utk budak2 coz harga kat sini rm1 tu dlm plastic besa...mmg puas hati la kalo beli...last2 x jadi sbb ada org nk sponsor popcorn...hihihi

    ReplyDelete
  7. alamak..i beli kat kedai2 kawen kat kg la..i rasa kat nilai3 sure ada la kot...tp i beli yg ada corak2..

    ReplyDelete
  8. tensen tgk bende comel comel ni .. tekanan perasaan okeh . nnt pas u buat, update oke :)

    ReplyDelete
  9. dear, i penah beli plastic tu kat kedai borong plastic kat chowkit. dekat2 ngan kedai burger ramli. klu u taw la :p

    ReplyDelete
  10. cik Zimie!! kalau you buat cupcake candy & cotton candy yg last tu, i nak que as kanak-kanaklah. nak satuu! hehe. ;-))

    ReplyDelete
  11. olololo..comelnye..bukan budak2 je suka..mak budak pun berebut nak

    ReplyDelete
  12. nana~Uisk nana,murahnye rm1 plastik besar.kl tak dapat la harga tu.sobsob..

    cik enul~oh jenis kalerful ye?ok noted that!thanx:)

    amey~i dari tadi dah tensen dear.utk kanak2 memang comel.hehe

    orked~saya blur chowkit.hihihi ada nama kedai tak?

    cikhazz~tehehe comel sgt la yang tu kan?ayoo bukan kanak2 ni.ni mak kanak2 ni:D

    i kena buat lebih ke hape.haha budget buat 100pcs je.siapa cpt dia dpt.kekeke.

    ReplyDelete
  13. hanys~comel sgt4x.gerammmm

    amal~hihihi :)

    ReplyDelete
  14. sgt cute .. tp bab ni ryn mls skit la yunk .. hehehe ... pe kte zimie wt pstu ryn order ... hhuhu

    ReplyDelete
  15. ryn~haip nak tawen takle malas2.jom DIY samer2.

    ReplyDelete
  16. huwaaa, memang comey lote la cotton candy ni..tapi bile terbayang sakit gigi ni..hehe..boleh je nak buat candy buffet kalau ade budget lebih..

    DIY yg macm tu je la kak..mcm senang :) plastik tu xleh ke gune yg empat segi je?hihihi

    ReplyDelete
  17. wanie~boleh memang boleh.saje boring2 nak DIY.haha (konon skrg boring,kang dekat 3 bulan kenduri, mau tak sempat)haha

    plastik segiempat?hurm nice idea.will think about it.thanks dear!

    ReplyDelete
  18. comelnye cotton candyyyy~~~
    eiii..byk nye idea baruu..kenapa lah time mimi kawen dlu tak terfikir benda2 ni.

    ReplyDelete
  19. cikpuanmimi~hihi takpe dear.time aqiqah atau baby shower bole buat jugak kan

    ReplyDelete
  20. abah kita panggil cotton candy ni ape tau .. aloisemitai.. heehehe.. jgn tak tau. zira peminat setia makanan nih... even manis betol..

    ReplyDelete
  21. erkk.comeynyer...macam sayang je nak makan..

    salam perkenalan dari asfiza :)

    http://asfizashary.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. frappo~ehh lebih kurang je.mak zimie pun panggil nama tu.haha lama x dgr org panggil aloisemitai hihi

    asfiza~hai salam perkenalan.mari exchange link :)

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)