Friday, September 16, 2011

Update Checklist Lagi

Assalamualaikum lovelies B2B dan silent readers ;)

***

Yahuu harini cuti. 1 Malaysia punya pasal. Cik Zimie tersangatttt la busy this week. 2 hari ke customer site install equipment. My first big project with a well known government agency. Alhamdulillah everything went smoothly. :) Malam pulak, sibuk mendesign. Dah macam keje graphic designer lak aku. Hihihi duit punya pasal. Orang kata, kerja makan gaji tak cukup. So kena la buat part time. Alhamdulillah sambutan yang diterima menggalakkan. Thanks to all ;) To those yang tak tahu, here i re-present my blogshop. {Link}

Disebab kan harini cuti, kejap lagi jam 12 baru gerak ke Open House, sempat la CZ menguruskan hal-hal kaitan dengan wedding prep. I want to update my wedding checklist!! Macam dah sebulan lebih tak update. Macam takdek progress je. Scary pulak bila cousin cakap 8 bulan tu tak lama hokehhhh. Tapi nape aku macam rileks? Hahaha spirit oh spirit sila lah hadir!!

Benda yang difikirkan dalam kepala sekarang adalah :

1) Baju sanding - design baju jenis 2 pieces. Masa survey2 haritu, kata si designer/tailor, dengan saiz badan dan ketinggian badan, tak sesuai pakai 1 piece dress. Ok noted. TBC.

2) Make Up nikah dan sanding - Entah. Blur. 

3) Nak jahit baju nikah dekat mana? Bulan Oktober to go to Bangunanan Mara KL. 

4) Pelamin mini (rumah) - Macam nak ambil dengan Nurul Arbee. Dia quote RM450 with fresh flower (excluding transportation). Quiet ok I guess. Hantaran kalau nak suruh buat kena charge RM45/pcs. Yang hantaran tu optional in case sindrom M melanda diri. Hahah

5) PhotoG - suruh EF uruskan. Dia amik dengan kawan dia katanya as backup nikah dan sanding. Untuk fully photG masih difikirkan nak ambil kawan Ayahanda atau carik sendiri. TBC.

6) VideoG - sepatutnya dah kena bayar deposit sekarang tapi tangan ni masih menggatal nak tunggu kot-kot ada promo lagi best. Sekali terlepas padan dengan muka sendiri. Hurm pening2. Plan nak ambil dengan Jabbe Production. Nak amik videoG hanya untuk majlis nikah coz rasanya part tu full of sentimental value. Maybe. Nak cut cost punya pasal. Jabbe bagi harga yang sangat sesuai-dengan-tangga-gajiku. Thats the main important aspect. Ewah.

7) Dapatkan persetujuan pihak pengapit - sepatutnya nak suruh my lovely friends jadi pengapit. Tapiiii one of my cousin dah meng'offer' diri sendiri. Hahaha tapi si pengapit tu dah kahwin. Boleh ke? TBC

8) Mula merancang lokasi bulan madu - Hello? Takke terlalu awal. Plus si EF awal2 dah sound Honeymoon dekat2 sini je sebab tak sure boleh dapat cuti ke tak? T_T Haritu dia ada mention dekat PD ada satu resort atas laut. Ape entah nama. Takpela main redah jela. Next year pon ada MATTA FAIR 2012. Katanya bulan March. So ingat nak booking tempat honeymoon time tu jela. Ok set. TBC

Apa lagi eh? Nanti update lagi. Bila banyak sangat benda nak fikir, tu kadang2 sindrom M menjalar ke seluruh badan. Malasssss.......





.....tapi nak Kahwin. ;P

OK till then. Nak g beraya. Baibai.

 

4 comments:

  1. 8 bulan mmg tak panjang okeyh....kih3.....

    ok...caiyok zimie!! yg penting jgn last minute mcm org...hehe

    ReplyDelete
  2. lieza masa lg 8 bln tue br anta tempah baju nikah je.. tp lps 3bln anta bj tue pn xnmpk rupa lg haihh.. =(

    Pastu tue bila tinggal lg 7 bln br lieza start deal ngn vendor & byr deposit... Alhamdulillah skrg lg 5bln++ cuma nk followup ngn vendor je.. =)

    Neway hepi preparing Zimie..(",)

    ReplyDelete
  3. CZ eh?hehe..good luck akak..lokasi honeymoon tu book awal2 la senang, boleh dapat murah..hehe

    ReplyDelete
  4. xper..

    slow2 n relax yer...
    Gadis pun mcm zimie jugak..tapi buat1 satu2 dulu..

    ReplyDelete

Sila tinggalkan tapak kaki anda di sini(^^,)